Super dirka.
Gripa na progi še preveč
Prve in druge kvalifikacije sem vozil z osnovnimi nastavitvami modela.
Avto precej nemiren - preveč oprijema. Predvsem v drugih kvalifikacijah sem imel težavo z prevračanjem modela.
Po nasvetu g. HUBER-a sem sprememnil nastavitve modela za tretje kvalifikacije.
Avto se peljal kot po tirih

zelo stabilen in vodljiv. Bestlap: 19.176
V zadnjem krogu me je pa pred "omega" zavojem zadel vodilni voznik, ko me je prehiteval za drugi krog
Delno tudi moja napaka, da se nisem čisto rob umaknil. Problem je, da se je to zgodil pod odrom, kjer je kar velika hitrost in nepreglednost terena (komanda sovoznika).
Tako me je ta napaka stala 8-9 sekund, kar pa bi bilo dovolj za direktno uvrstitev v finale.
Po pavzi smo prišli do polfinale vožnje, kjer je madžarski kolega KISS-ORBÁN na začetku malo prehitro štartal in me takoj prehitel.
Kar je bilo tudi meni osebno tudi prav, kajti lahko sem pritiskal na njegov zadek modela in ga silil v napake.
Vendar ima precej izkušenj in je ta pritisk vzdržal. V prvi polovici vožnje sem naredil dve manjši napaki, kjer sem izgubil 4-5 sekund napram madžaru.
Od 10-15 minute sem imel zelo dober ritem (povprečen čas kroga 19,550 sekunde) do 45 kroga, ko sem naredil veliko neumnost.
Ker sem hotel v vsakem zavoju pridobit še kakšno desetinko in tako odpeljat še hitrejši krog sem pred ravnino v "S" ovinku prehitro in preveč zategnil volan,
zaradi mi je zagrabilo kolesa na boku in prevrnilo model v travo tam pa mi je ugasnil motor. Tako je bil moj krog z tankanjem dolg kar 47,565 sekunde
Ker pa mi je pravtako na sredinskem jermenu odpadlo kar nekaj zobkov model več ni imel pravega prenosa moči motorja na kolesa.
Zato tudi "porazna" vožnja v zadnji četrtini polfinala z povprečnim časom 21,726 sekunde.
Želel sem "nadoknadit" izgubljen čas ampak sem ponovno naredil napako v 55 krogu ter spet končal na stehi.
Na srečo ni ugasnil motor in sem lahko peljal naprej, ko me je mehanik "rešil" iz trave.
V finale sem se uvrstil na 6. štartno mesto.
Konkurenca je bila res huda. Ampak na našo srečo je HUBER Manuel že po kvalifikacijah odšel domov.
Res je bil precej hitrejši od vseh ostali. Tudi madžarski AS se je po dobrih 8 minutah in pol poslovil od dirkanja.
Včasih je potrebna tudi sreča za rezultat. Tako smo se lahko ostali borili za stopničke.
Ritem dirkanja je bil res zelo peklenski. V finalu se nas je šest voznikov spustilo pod 19 sekund na krog.
Za povprečenega amaterskega voznika zelo dober čas.
V prvi polovici dirke sem naredil kar nekaj napak. Predvsem sta bili najbolj "boleči" dve napaki.
Ponovno prevelika želja po hitrih krogih me je kaznovala v 23. krogu, ko sem na koncu ravnine povozil robnik.
Ker mi je zagrabilo kolesa na notranji strani robnika se je model prevrgel in odletel v travo.
Zaradi velike hitrosti in močnega udarca modela v zemljo mi je ponovno ugasnil motor.
Po ponovnem zagonu modela se je spet začel "lov" na čimboljšo uvrstitev.
Isto napako sem ponovil že v 25 krogu. Vendar je bil bolj nežen udarec in motor je tekel dalje.
V nadaljevanju sem se malo umiril in izboljšal konstanto. Predvsem v zadnjih 10-ih minutah.
Povprečen čas kroga brez tankanja 19,554 sekunde in najhitrejši čas 18,827 sekunde.
Imel sem malo sreče, da je Vlado naredil nekaj več napak in zaostal za dva kroga, čeprav je bil malo hitrejši na progi.
Na koncu torej 3. mesto in pokal.
Zelo sem zadovoljen z uspehom, ki sem ga dosegel.
Na koncu seveda moram pohvalit tudi mojega odličnega mehanika Fredija.
Do naslednje dirke lep pozdrav.