Relax Mini

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Relax Mini

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 28.04.2003, 22:59

Zgradil sem nov model, kopijo večjega brata (pokojnega 8) ) in sicer tale meri v dožino in razpon 100cm. Gre za šolski fun model z ravnimi krili in odebeljenim profilom ClarkY. Model je zelo okreten in obenem zelo počasi leti, neobičajna dolžina trupa in majhnost repa, pa mu dajeta zelo dobro lastnost... stabilnost v prevlečenem (tudi šolskem letenju).
V začetku ga je poganjal elektromotor Permax 280BB s planetnim reduktorjem (naprodaj...cena 50€) in 8 celicami Sanyo N-600AR. Izkazalo se je, da je ta pogon skora premalo močan za tak model, zato bi bil primeren za direktni pogon Speed 400 ali z reduktorjem. Sam sem sicer vgradil BK pogon, ampak odsvetujem začetnikom.

lp, Andrej
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

Re: Relax Mini

OdgovorNapisal/-a webmar » 13.05.2003, 00:18

Andrej Petrovčič napisal/-a:Zgradil sem nov model, kopijo večjega brata (pokojnega 8) ) in sicer tale meri v dožino in razpon 100cm. Gre za šolski fun model z ravnimi krili in odebeljenim profilom ClarkY. Model je zelo okreten in obenem zelo počasi leti, neobičajna dolžina trupa in majhnost repa, pa mu dajeta zelo dobro lastnost... stabilnost v prevlečenem (tudi šolskem letenju).
V začetku ga je poganjal elektromotor Permax 280BB s planetnim reduktorjem (naprodaj...cena 50€) in 8 celicami Sanyo N-600AR. Izkazalo se je, da je ta pogon skora premalo močan za tak model, zato bi bil primeren za direktni pogon Speed 400 ali z reduktorjem. Sam sem sicer vgradil BK pogon, ampak odsvetujem začetnikom. Andrej pozdrav. Zanima me zraven tvojih novih modelov.zakaj si razbil stare ,ce je bilo vse tako dobro.Model ,tehnika.Pri nasih poznam modele ki so stari tudi 25 let pa se vedno letijo .Primer Janko,slikan v Veceru.Kaj je to krivo ,ZNANJE.LP

lp, Andrej
Miran
webmar
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 13.05.2003, 18:00

Miran,

v čem je problem !?

lep pozdrav pod Pohorje,
Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Lupek » 17.12.2003, 22:43

Zanimiv avionček. Nam lahko poveš kako leti in kakšna je njegova teža brez opreme. Sam namreč dokončujem podobno zadevco z istim profilom vendar z krajšim trupom (60cm) in enakim premerom kril. Ubistvu je pomanjšana verzija e-trainerja iz TIMa. Masa me zanima predvsem ker se mi zdi da je moj kar težak za svojo velikost (240g brez opreme), je pa res da je zelo trdne konstrukcije.

Lp: Luka
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a steem » 17.12.2003, 23:22

Uf ta modelček je presedljal lastnika ;) :lol: no leti zelo spodobno ... in ne pozna kovita! Teža modela ... hmmmm nikoli ni bilo merjeno. Ampak se da z sp400 7,2 in 8x 500ar kar fletno letet. Brez problema vse osnovne akrobacije. Z kako 480-tko bi pa že bilo zelo zabavno. Ampak z skrajšanim časom.

več slikc in video imaš na http://www.unlimited-rc.com. Za več informacij kar vprašaj tukaj ali pa piši na email.

LP Jernej
steem

OdgovorNapisal/-a Lupek » 18.12.2003, 00:46

Če prav vidim na sliki model nima eleronov, ampak se kmili na repu.Mi lahko poveš katere osnovne akrobacije se sploh da izvajati. Kakšnih vijakov verjetno ne :?:
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a steem » 18.12.2003, 11:18

vidim da nisi pogledal na http://www.unlimited-rc.com strani ničesa .... ampak vredu ...

Avijon ima ailerona , smerno in višinsko krmilo. Ailerona se odklanjata s pomočjo enega servomotorja.
Akrobacije z long can 400 7,2V se da izvest kar dosti ... če le znaš in imaš pogum ;) Praktično vse razn huwranja. ;) ali tork role oz. vse kaj je v zvezi lebdenja ...

lupingi niso problem ne pozitivni ali negativni, role so za malico, hrbtno letenje je za kosilo , ... medtem pa se še lahko pozabavaš z venčkom ... če ga znaš. Let na nož še nisem probal ampak se mi zdi da je motorizacija prešibka in premala površina smernega krmila. Moram probat :S

LP Jernej

p.s. si kr poglej ta video! http://www.unlimited-rc.com/video/minidron.wmv
steem

RELEx

OdgovorNapisal/-a webmar » 23.12.2003, 02:36

Pozdrav.Model RELEX sem jas prinesel V Maribor iz mitinga v Lescah.Prikazan je bil kot model firme Panoptikum,Lozar.Model leti in pilotira znani stari izkuseni modelar Ervin Rajsp.RELEXA je predelal na 2T glow motor.Z njim izvaja vse kar je mogoce izvajati. Za sprejemnik uporablja se od elektro izvedbe WEBRA S4 RX.Oddajnik pa je MC 15.Model priporocam zacetnikom v akrobacijah, kot izkusenim pilotom.L.P.
Miran
webmar

Re: RELEx

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 23.12.2003, 09:35

webmar napisal/-a:Pozdrav.Model RELEX sem jas prinesel V Maribor iz mitinga v Lescah.Prikazan je bil kot model firme Panoptikum,Lozar.Model leti in pilotira znani stari izkuseni modelar Ervin Rajsp.RELEXA je predelal na 2T glow motor.Z njim izvaja vse kar je mogoce izvajati. Za sprejemnik uporablja se od elektro izvedbe WEBRA S4 RX.Oddajnik pa je MC 15.Model priporocam zacetnikom v akrobacijah, kot izkusenim pilotom.L.P.

Pozdravljen dober kolega Miran izpod velikega hriba v Mariboru.
To, kar si napisal, ne vem če bo držalo. Panoptikum ne drži takšnega modela v programu. Originalnega pa sem kupil od modelarja iz Kranja, kateri je res sam skonstruiral model.
Iz tega modela sem potem naredil načrt za manjšo različico in ga tudi izdelal. Ta izdelek pa je od mene dobil StEEm.

ps.: Miran, srečnega pa zdravega :wink:

lep pozdrav, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.12.2003, 17:17

:D :D :D

RELeX je model ki je nastal v delavnici Gorazda G. iz Podljubelja

Obstajajo verzije tudi iz njegove risalne deske in sicer
majhen elektro na 280+ reduktor ta lepo leti indoor
večji na 400+reduktor za zunaj
največji pa je za pogon uporabljal OS25

Vsi trije letijo zelo dobro (preizkusil sam)

,
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a steem » 23.12.2003, 22:29

Fantje. Mislim da je problem samo v eni črki ...

LP Jernej

p.s. sej je vseeno kak je modelu ime ... samo da zgleda kot izgleda ...
steem

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov