Kabina

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 09.01.2004, 17:51

Dobro,bom pameten in upošteval vaš nasvet, in začel z enim res mogoče "home made" letalom, jadralnim.... Res mi ful ni zacet s temi "brezveznimi" letali, rebrastih in takih oblik... imate pa vse prav,kar ste nasteli! Res pa je,da me full pritegnejo ta majhna letala,ko zgledajo kot realna, ampak se je PREHITRO! Domace branje pa je obvezno, to še jaz vem, tak da prvo to, potem eno jadralno letalce,preprosto, nato pa gor do vrha.... do mustangov, spitfijerjev.. :D

hehe, slowfly, pa si se le motil, me je kr prepricalo, ker nimam dnara,da bi ga kr v "luft" spravo, oz. da mi ta pade z 50km/h pred nosom!:D:D

hvala vsem
LP, David
Uporabniški avatar
BUCIbuc
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Lupek » 09.01.2004, 18:11

Očitno ni malo takih ki bi radi začeli kar z helikopterji. Tudi sam poznam nekega gostilničarja ki si je kupil helikopter brez da bi se prej z kom posvetoval, zdaj pa mu vse skupaj stoji v sobi še nedotaknjeno. Baje da se je odločil da bo začel z letečimi krili, vendar ga še nikoli nisem videl z njim v zraku.

SlowFly: Kakšno je pa tvoje mnenje o začetkih z letečim krilom?
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 10.01.2004, 01:18

Zadnjič spremenil Slowfly, dne 03.12.2004, 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Slowfly

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Lupek » 10.01.2004, 21:58

Ja res je da sem začel z letečimi krili. Začetki so bili porazni, ker še nisem poznal forumov, ne modelarjev v našem kraju razen enega ki pa je bil še začetnik. Začelo se je tako da mi je z flomastrom obrisal njegovo krilo, jaz pa sem iz njega naredil šablone, in pozneje krilo. Najprej nisem vedel da sploh obstaja torzijsko zvitje krila, nisem vedel kje mora biti težišče, tudi vse dimenzije sem delal na oko. Pozneje sem le izbrskal TIM 96 in v njem našel načrt Arrowa. Šele takrat sem kupil RV in kasneje še motor. Razbil (tako da je šel na 2 koda) sem ubistvu samo en model, ampak pozneje ko sem se učil akrobacij :D, ostali so večinoma ostali le obtolčeni. Naredil pa sem jih do sedaj že približno 25 (probavanje optimalnih kombinacij...).

Sicer pa sem vprašal kaj meniš glede začetkov z letečimi krili zato ker mi je neki modelar (v katerega nimam pretiranega zaupanja) rekel da se z krili ne naučiš pravih osnov ter da je prehod na "prave" modele težak. Zato sem hotel preveriti trditev.
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 11.01.2004, 00:57

Jaz bi full rabil ta TIM 96, v katerem je arrow načrt not,in ves postopek izdelave!!!! zal sem se eno leto pozneje naročil na tim, po kaksnih treh letih pa sem pustil vse skupaj! :roll: v knjižnici pa ziher nimajo tako dalec nazaj!!
ima kdo idejo???
placam za stroske,ce mi kdo poslje načrt in vsebino...da res prvo preberem kr ne morm kr zacet z izdelavo, ko imam samo slikico, z vprasanji pa vas tukaj gnjavit!! ne gre! :( :( je kdo iz maribora? :):)
LP, David
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 11.01.2004, 02:10

Zadnjič spremenil Slowfly, dne 03.12.2004, 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Slowfly

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.01.2004, 13:09

BUCIbuc napisal/-a: je kdo iz maribora? :):)

Klikni zgoraj seznam članov, in jih uredi po lokaciji. Zakaj pa imamo tak forum?
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ukolaric » 11.01.2004, 17:14

bucci buc napisal si da hočeš načrt za arrow-a, pri timovi založbi imajo načrt model trener 40 ki je precej bolši!načrt pa stane okrog 600 sit!

Lp uroš
sem modelar????
Uporabniški avatar
ukolaric

OdgovorNapisal/-a Jaro » 12.01.2004, 07:58

BUCIbuc, sporoči mi naslov pa ti jaz pošljem načrt.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 12.01.2004, 13:19

jao,super ste decki... mi je lumpek poslal načrt za arrowa-leteče krilo, in zdaj mi je dosti bolj jasno,kak se sestavi, samo krilo me malo skrbi,kak bi ga naredo,... namrec nimam zice za rezanje, iz balze pa nebi delal!bom ze nekak naredo :)

JARO, tebi bi tudi bil hvalezen, ce bi poslal načrt za trainerja, ce mi priporocate...Prosim! upam da so navodila kaksna se zraven,kr drugac sem malo zgubljen!:) zanima pa me, za zacetek bi sestavil samo za smer in visino, kaj pa pozneje, ko se bi zelel nagib??? moram delat novo krilo? pa za podvozje me še zanima, nimam rad podvozja na letalih, tako da če lahko sestavim brez tega in bo tudi dobro za letalo in propeler,ce bom pristajal na travi brez podvozja! se mora propeler vgasnit,ko prisajam?

david.harl@guest.arnes.si
LP, David
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a Jaro » 12.01.2004, 13:46

Na žalost imam samo načrt za Arrow, za trainerja pa bi moral pogledat pri kolegu.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov