Današnja 13. etapa je bila res v imenu krav...
Stanovnik zbil kravo!
Trinajsta etapa je bila za našega puščavsega lisjaka skoraj usodna. Kakšnih 200 km pred ciljem je namreč na hitrem makadamskem delu s hitrostjo okrog 80 km/h priletel v kravo, ki se je ravno takrat odločila prečkati pot. Na srečo jo je Miran odnesel le z lažjim pretresom in brazgotino pod očesom. Kot kaže bo reli lahko nadaljeval, kar je ob trenutnem skupnem 16 mestu in tretjem mestu v kategoriji maraton vzpodbudna novica. Med motoristi je bil sicer najhitrejši David Fretigne na yamahi s pogonom na dve kolesi, med avtomobilisti pa Colin McRae v Nissanu.

Po prihodu v cilj je Miran takole komentiral današnjo zahtevno etapo: "Šlo mi je kar dobro, na začetku sicer nisem mogel kaj pridobiti, saj je bilo ponovno polno prahu, v nadaljevanju pa sem priletel v to nesrečno kravo. Kar naenkrat se je prikazala pred mano. Ko sem se po padcu zavedel je ni bilo nikjer več, torej je žival preživela. Ves okrvavljen sem tako prispel v cilj kjer so mi zdravniki kar brez lokalne anestezije zašili rano pod očesom. Rog je tako prebil očala in za las zgrešil moje oko. Nekoliko sem si pri tem poškodoval tudi zapestje a kot kaže zlomljenega ni nič", je še dejal Miran, ki bo kot kaže lahko nadaljeval z dirko.
Podobno smolo je imel tudi vodilni v skupnem seštevku, Španec Juan Roma, ki je kravo zgrešil a pri tem precej močno padel (sicer ostaja v vodstvu). Cyril Despres je prav tako dirkal z bolečinami, saj je pri sekanju ovinka s ščitnikom na krmilu zataknil vejo polno trnov, ki so se mu zarili globoko v desno roko.
Vir: http://www.siol.net/novice/sport.asp?pa ... 1416333280