Kaj pravite na tole?

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

Kaj pravite na tole?

OdgovorNapisal/-a mihah » 16.02.2004, 17:11

170 tisoč evrov kazni za prekoračeno hitrost

Kogar policisti na Finskem zasačijo pri prehitri vožnji, mu kazen odmerijo glede na njegove dohodke.

Toliko, kot bo moral plačati 27-letni dedič klobasičarskega imperija Jussi Salonoja, ki sodi med najbogatejše Fince, doslej še nihče ni plačal. Ker je skozi finsko glavno mesto drvel s hitrostjo 80 kilometrov na uro, dovoljeno pa je samo 40, bo moral glede na svoj letni dohodek, ki znaša sedem milijonov evrov, plačati 170.000 evrov kazni. Pred njim sta morala zelo visoke kazni plačati dva Nokiina managerja, eden 116.000, drugi pa 35.000 evrov. (Gospodarski vestnik)

Vir: http://www.siol.net/novice/default.asp? ... 1612371920
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a tornado » 16.02.2004, 17:17

Bravo, pri nas pa našpičijo ''malega'' človeka, privilegiranci (poslanci) pa lahko kar pretepajo paznika, ki jih opozorijo na nepravilnosti.
tornado
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Lupek » 16.02.2004, 19:10

Tudi jaz podpiram finski način obračunavanja kazni. Ker je res nesmiselno da bi bogatejšim bilo dovoljeno večje ogrožanje varnosti kot revnejšim.
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

glupost

OdgovorNapisal/-a pako » 16.02.2004, 20:28

To pa sploh ni prav(odmerjanje kazni.) Postavi si vprašanje: A sta prekoračila hitrost reven in bogat enako hitro? Če je odg. pritrdilen sta dolžna oba plačati isto kazen. A bi se vam zdelo prav, da če bi npr: razbili kozarec v gostilni in bi morali zanjega odštet več sorazmerno z dohodkom?? :? :? :P
Uporabniški avatar
pako

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a ELO » 16.02.2004, 20:52

če je kazen za 10kmh preveč recimo 10ksit je zadeva takale: delavka v tekstilni industriji mora za odslužitev kazni delati 5 delovnih dni, kak uspešnež pa recimo 5 minut!

koga potem kazen boli? delavkina eksistenca postane lahko odvisna od dveh ali teh kazni, uspešnež pa v psomeh zakonom brez kakršnihkoli posledic nadaljuje!

jaz bi bil definitivno za to, da se kazno odmerjajo glede na standard!!!!!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 16.02.2004, 23:19

Upoštevat pravila pa bo vse vredu!:) Če si ze suh v denarnici, si ne mors ravno privoscit dirkanja, kr ves kaj te čaka, in tudi po naselju ti ni vseeno ali malo stisnit po gasu ali ne!!! pac moja teorija, ce si ne mors privoscit kazni, si ne mors privoscit tudi prekoračitev hitrosti!!!! Ko vozim po naselju.... od mb do murske sobote je res dosti radarjev, pa imam vedno v mislih...5 jurjev je le pet jurjev,tak da sem raje 2 min kasneje na cilju!!

mogoce malo iz teme pa vseeno! :)
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a tornado » 16.02.2004, 23:31

Elo točno tako, če ima kaznovanje vzgojni namen potem je progresivni sistem obračunavanja doseže namen.
tornado

OdgovorNapisal/-a ELO » 17.02.2004, 08:17

BUCIbuc napisal/-a:Upoštevat pravila pa bo vse vredu!:) Če si ze suh v denarnici, si ne mors ravno privoscit dirkanja, kr ves kaj te čaka, in tudi po naselju ti ni vseeno ali malo stisnit po gasu ali ne!!! pac moja teorija, ce si ne mors privoscit kazni, si ne mors privoscit tudi prekoračitev hitrosti!!!! Ko vozim po naselju.... od mb do murske sobote je res dosti radarjev, pa imam vedno v mislih...5 jurjev je le pet jurjev,tak da sem raje 2 min kasneje na cilju!!

mogoce malo iz teme pa vseeno! :)

ma ti si bumbar!

po tej tvoji logiki je čist normalno da se japiji po vasi vozijo 200kmh, ostala raja pa 50kmh!
to kar ti govoriš pomeni to, da si lahko bogati tudi skorajda zakone kupijo!

podpiraš elitizem s temi tvojimi izjavami, sam pa še 5 jurjev v žepu nimaš! dejte malo razmišljat ko pišete pa kaj pišete! prosim!!!!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a kiwi » 17.02.2004, 08:54

Po moje je to najboljsa metoda za uvajanje nekega reda. To kar je
napisal ELO podpiram.

Samo en problem je. Da bi pri nas sprejeli taksne zakone se ne more zgoditi, ker ti ki jih pisejo ze ne bojo sebi v skledo pljuvali.
Tako da bomo mi "ta mali ljudje" se vedno placevali normalne kazni medtem ko priviligiranci bojo se naprej divjali po cestah in jim nihce nic ne bo mogel.

Ce pa bi slucajno policaj zacel taksnega priviligiranca (beri poslanca li kaksnega drugacnega veljaka) zacel obravnavati enako arogantno in na enak nacin kot nas navadne ljudi bi verjetno bil takoj premescen ali pa na disciplinski in bi bili vsi drugi krivi za prekrsek taksnega "priviligiranca".

Poglejte si samo primer jelincic. Ko so ga nazadnje vstavili je odklonil alkotest in odvzem krvi. Ce bi to naredil jaz bi me v roku 2 minut vrgli v marico in odpeljali - kot recejo policaji na iztreznitev.

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a ELO » 17.02.2004, 09:00

pravice ni in je ne bo, velike ribe vedno male žro!

kurc pa še taka narcisoidna, pohlepna in egocentrična vlada!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 17.02.2004, 09:13

ELO napisal/-a:
ma ti si bumbar!

po tej tvoji logiki je čist normalno da se japiji po vasi vozijo 200kmh, ostala raja pa 50kmh!
to kar ti govoriš pomeni to, da si lahko bogati tudi skorajda zakone kupijo!

podpiraš elitizem s temi tvojimi izjavami, sam pa še 5 jurjev v žepu nimaš! dejte malo razmišljat ko pišete pa kaj pišete! prosim!!!!!!

Dragi Elo, ni treba z žalitvami prosim lepo, tolko pa imam ponosa da ne zacenjam se jaz! To je cisto moje razmisljanje o voznji z avtomobilom in nima nic veze kaksna je krivica pri placevanju kazni pri bogatih in revnih! Je predvsem letelo na reveze, ce res ne morjo placat kazni, naj tudi vozijo po pravilih, pri bogatih pa vemo, da jim je vseeno,ce vozijo po naselju 80 al pa 100 km, kr si lahko tudi privoscijo kazen!
Rekel si da sam nimam pet jurjev v žepu; kaj te ti ves, mi gledas v desno stran riti,kjer mam denarnico???? mislim da ne,kr te je nekaj narobe s tabo.... ti pa povem, da jih tezko zberem skupaj, zato pa tudi pravim,da si ne morm privoscit niti 65 km/h po naselju, medtem ko si bogat človek lahko! Da pa si bogati lahko kupijo zakone pa si malo zaplaval...... pri nas mogoče res ni mozno, v drugih drzavah pa malo pomisli..... je prisotno! Definitivno pa lahko placajo za dejanja brez prizadetosti!
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a ELO » 17.02.2004, 09:20

BUCIbuc napisal/-a:5 jurjev je le pet jurjev

ma to kar ti pišeš je čist mimo!

ker očitno se tebi zdi povsem normalno, da tisti ki si lahko privoščijo plačilo kazni z enako lahkoto kot si jaz po nosu povrtam, lahko vozijo po svojih lastnih občutkih in ne po predpisih!

ker če mene enaka kazen bolj boli kot drugega oz. drugega sploh ne je to zadeva zrela za ustavno sodišče, saj veš, pravice, enakost in podobno...

nč, grem se zdej mim kino šiška po celovški 180 kmh pelat, da se mal pomirim po vseh teh prebranih bedarijah!

od plače mi je ravno še za eno resno prekoračitev ostalo, bom pač spet en mesec ob kruhu in vodi!

dieta press.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 17.02.2004, 12:15

Ne pravim da je normalno da lahko bogati delajo kar hocejo...... to delajo, pa ce jaz hocem al ne! jaz samo pravim, da ce nimas dnara, niti ne vozi hitro! elo, ti kr ostani pri modelarstvu,kr za kaj druga ti manjka! :lol: pa brez zamere!!
Zadnjič spremenil BUCIbuc, dne 17.02.2004, 12:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 17.02.2004, 12:16

[quote="ELO
od plače mi je ravno še za eno resno prekoračitev ostalo, bom pač spet en mesec ob kruhu in vodi!

dieta press.[/quote]

tu se pa se vidi, kolk mas v glavi, da das raje ostanek place za prekoračitev, pa zivis en mesec ob kruhu in vodi!!
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a grilnet » 17.02.2004, 14:44

BUCIBUC:

Če bi ti vsaj približno poznal Elčita pol nebi pisal takih bedarij.

Elči: Sam piđo pa ne vem če bo tm dobu 180 not. Mogoče če te z mojim porinem?

LP
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 17.02.2004, 17:25

Eh,pocasi vozit pa bo, razen elo rad ostanek denarja nameni drzavi! Mi pa je zal taksnih forumov,kjer so doloceni ljudje prepametni ter ne znajo zadrzat svojih neprimernih komentarjev!!

moje mnenje-pac bumbar, ne elo?
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a eminem » 17.02.2004, 17:51

Forum ni namenjen žalitvam in kreganju :!:
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a ELO » 17.02.2004, 20:35

BUCIbuc napisal/-a:Eh,pocasi vozit pa bo, razen elo rad ostanek denarja nameni drzavi! Mi pa je zal taksnih forumov,kjer so doloceni ljudje prepametni ter ne znajo zadrzat svojih neprimernih komentarjev!!

moje mnenje-pac bumbar, ne elo?

tko kot sem že povedal.....

če se ne oglasim čez 14 dni pomeni da sem od lakote umrl, ker sem tut telefoniral zraven in zato še za kruh ne bo!!!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Fuelboy » 17.02.2004, 21:47

držte debato na nivoju pa bo, OK :!:

..sem pa tudi jaz mnenja da bi mogli kazni odmerjat glede na standard, ...definitivno!

lp
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Fuelboy
----------------------------
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a steem » 17.02.2004, 22:53

Jaz sem za !!! torej če sem študent mi morjo odšteti 0 :D ... aja nimam štipendije :P

LP Jernej
steem

Naslednja

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov