Ahoj, še par besed v imenu oldtimerjev iz Idrijskega konca, ki se še vedno enakovredno kosajo z mlajšimi borci.
Najprej čestitke Samotu, ki se je res potrudil pri praznjenju Edijeve flaške odlične domače medice. Svoj kozarček je veselo pristavil tudi absolutni zmagovalec Andrej (zakaj se ga zadnja 2 dni ni dalo dobiti na messingerju, mogoče je bil temu vzrok na črno postavljen šotor na celjskem letališču

).
Letalni pogoji so bili enkratni, vzdušje sproščeno brez kakršne tekmovalne mrzlice, kolegialnost med tekmovalci pa na najvišjem nivoju. Prav lepo se zahvaljujem Andreju in Brankotu, ki sta mi nesebično posodila svoje modele za nastop v drugem in tretjem turnusu, ker je moja zdelana Muha odkazala poslušnost na vseh področjih.
Moje mnenje je, da bi ta disciplina lahko zaživela in se tudi obdržala. saj je cenovno zeloooo ugodna. Andrej je lepo dokazal, da se da v domači delavnici za res majhen finančni vložek izdelati vrhunski model in ni treba posegati po zelooo dražjih RTF kupljenih modelih. Sama tekma ni noben bavbav, še nikoli ni bil zadnje uvrščeni tekmovalec pretepen

, tako ali tako, pa se na tekmah zberemo skupaj tisti, ki imamo, ne glede na službe, izobrazbe, standard, itd skupno to, da radi letimo in to nas tudi veže v tistih trenutkih, ko smo skupaj in pozabimo na vse ostale stvari.
Torej tisti, ki imate doma pripravljene modele, ki ustrezajo F5J pravilniku in skrivaj letite na samotnih travniki, pridružite se nam na prvi letošnji tekmi v Krtine. Več ko nas bo, bolj bo zanimivo.
Lep pozdrav,
Robi