Kar se tiče pravil, naj bojo takšna kot so, tri kategorije brez kompliciranja.
Pravilnik, http://www.panoptikum.si/modelarstvo/drzavno-2003.html
LP Matej
Moderator: blisk
Robi napisal/-a:Družabno tekmo si pa na žalost zamudil, ker se je prav to soboto odvijala na letališču v Celju in se sedaj razpravlja o njej na tem forumu.
SEBASTJAN napisal/-a:Ni slaba ideja. Potrebno bi bilo točno določiti pravila igre za tiste, ki imajo vitle, gumo, elektro.....Mogoče omejitv glede na obremenitev kril, ne vem čakam predloge. Vem pa zagotovo, da srečanje bo 100 %.
Prostora za letenje je dovolj, bom pa naredu nekaj panoramskih slik.
Matjaž, toliko govora je bilo okoli pravil da bi jih lahko že na pamet znal.
Drugače pa pojdi na yaho in poglej mednarodna pravila.
luigidon napisal/-a:Eno vprasanje imam....
Razmisljam, da glede na to, da motor deluje 1 minut ne potrebujem kaksnih baterij velikih kapacitet..Sam imam paket iz baterij velikosti AAA in sicer 7, kapacitete 600mAh. Verjetno k bolsemu casu letenja in boljsemu letenju prispevajo tudi cimlazje komponente in tudi baterije..
Pa me zanima ce je moje razmisljanje pravilno, da ne potrebujem velikih baterij tukaj....
Me pa tudi zanima kaksne baterije priporocate za mojega Tesltarja in motor 400?
lp
matjaz
luigidon napisal/-a:Eno vprasanje imam....
Razmisljam, da glede na to, da motor deluje 1 minut ne potrebujem kaksnih baterij velikih kapacitet..Sam imam paket iz baterij velikosti AAA in sicer 7, kapacitete 600mAh. Verjetno k bolsemu casu letenja in boljsemu letenju prispevajo tudi cimlazje komponente in tudi baterije..
Pa me zanima ce je moje razmisljanje pravilno, da ne potrebujem velikih baterij tukaj....
Me pa tudi zanima kaksne baterije priporocate za mojega Tesltarja in motor 400?
lp
matjaz
mihah napisal/-a:No če se še malo dopolnim.
KAN 350 (8 členov) bi prišle v upoštev pri uporabi Speed 400 na planetni prenos 3.8:1 in pri propelerju 11 x 8.
Z lahkim letalom (RTF okoli 520 g) bi se vzpenjal 3.5 m/s pod kotom 34 stopinj.
Za primerjavo:
Moj setup samo za primerjavo:
Speed 400 4.8 V race + 2 obroča
7 x KAN 1050 (650)
Prop 10 x 6
Motocalc pokaže vzpenjanje 3.8 m/s pod kotom 33 stopinj, masa letala RTF pa 580 g.
Torej v teoriji ni tolikšne razlike v vzpenjanju. Le potem je tisto letenje z manjšo maso v mirnih pogojih lažje.
Torej dobro je imeti dva paketa akujev. Enega za mirne pogoje, drugega za veter, pa mogoče še tudi kaj svinca. Al se motim?
mihah napisal/-a:No če se še malo dopolnim.
Torej dobro je imeti dva paketa akujev. Enega za mirne pogoje, drugega za veter, pa mogoče še tudi kaj svinca. Al se motim?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov