Upadanje tekmovalcev ali propad slovenskega avtomodelarstva

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

OdgovorNapisal/-a ELO » 06.04.2004, 19:26

RE MANTUA:

Vsak trgovec hvali tisto kar prodaja, to bi lahko že vsi vedeli! Kupec pa je tisti, ki se odloči kaj bo kupil in komu bo verjel.

HVALI SE TEKO, DA SE HVALI SVOJO ZADEVO NE PA DA SE GOVORI NERESNICE ZAVAJANJA O DRUGIH ZNAMKAH!

NAJ NA TEM EMSTU OMENIM DA MOTORJI NOVA MEGA, NOVA ROSSI IN RB, PA NAJ SI BODO 2.11CCM ALI 3,5CCM ZDRŽIJO DOSTI VEČ KOT DVE URI, NEKATERI IZMED NJIH IMAJO ZA SEBOJ PREVERJENIH 50 UR DELOVANJA BREZ KAKRŠNIHKOLI MENJAV LEŽAJEV ALI OJNIC!

O "izkušnjah internetnih forumov in strani" pa ne bi na dolgo in široko razglabljali. Izkušnje se pridobivajo v delavnici in na dirkališčih, ne pa na internetu. Kar preberite si rezultate zadnjega tekmovanja, ki so objavljeni na tejle strani in primerjajte količino in kvaliteto napisanih besedil z rezultati, ki jih je tekmovalec dosegel na tekmovanju.

ZA TO PRIPOROČAM DA SI VSI OGLEDATE REZULTATE NAM SOSEDNJIH DRŽAV V NJIHOVIH DRŽAVNIH PRVENSTVIH, DA BOSTE VIDELI KAJ JE "IN" IN S ČIM SE DOSEGA ZMAGE!

Ugotovili boste, da tisti ki dosegajo dobre rezultate na tekmovanjih zelo malo ali pa sploh nič ne pišejo po internetu, tisti, ki rezultatov ne dosegajo, pa imajo pri vsaki temi največ za povedati.

JIM JE PAČ VSEENO, SO SE SPRIJAZNILI Z ULTRA SUPER STANJEM, PARDON, SRANJEM!!!!

In ne vem od kje vam ideja, da naj bi trgovci oglaševali stvari, ki jih ne prodajajo. Ker prodajam modele kategorije Rally, me zanimajo dirke za to kategorijo, za ostale kategorije pa naj skrbijo tisti, ki jih prodajajo, pri čemer sem vedno pripravljen na sodelovanje.

SODELOVANJE MY ASS!!!! DOKAZ JE POPOLNA NEZAINTERESIRANOST PRI SOORGANIZACIJI TEKME ZA 24 UR TOLMINA, OB PRIMERU DA BI SE ODPRLO ZA DODATNE KATEGORIJE, PREDVSEM 1:10!

Ne vem, zakaj nihče ne upa povedati, kakšno je dejansko stanje v kategorijah 1:10 in 1:8C, kjer je najpopularnejši model SERPENT o katerem se tako veliko govori.

KATEGORIJI, KI STA NA STANJE IZMED TREH LET DOŽIVELI VEČ KOT 200% RAZCVET UDELEŽBE!

Da ne bo pomote. Serpent je vrhunski avto. Verjetno najboljši. Vendar ni primeren za dirkanje po parkiriščih, ki so največkrat umazana in omejena s trdimi robovi, ki modele poškodujejo. Kvalitetna vožnja je možna le po urejeni stezi. Zdaj mi pa povejte, kako dostopne so te kategorije modelarjem, ki imajo najbližjo primerno stezo oddaljeno več kot 100 Km ?

Z 1:10 AVTOM SE DA POVSEM SPODOBNO PELJATI TUDI NA PARKIRIŠČIH, ČE LE IMAJO TEKMOVALCI OSVOJENO TEHNIKO VOŽNJE! DOKAZ ZATO JE ZADNJA TRAMOVSKA TEKMA, KJER JE BIL UPAD ZARADI TRKOV MED KATEGORIJAMA 1:8RALLY IN 1:10 200mm POVSEM PRIMERLJIV!

Lansko leto ste se na forumu bahali, da se številka prodanih Serpentov bliža že trimestnemu številu (če je treba, bom poiskal temo). In kje so ti avtomobili ? Kje so tekmovalci ? Če si ogledam rezultate tekmovanj, opažam, da so skoraj edini, ki delajo dobre rezultate s temi modeli tekmovalci, ki so že več let prisotni na modelarskih dirkah in so izkušnje pridobili na avtomobilih drugih kategorij. Kje so torej začetniki ?

ZAČETNIKI SO PO VSEJ VERJETNOSTI IN OGLAŠEVANJU PRIMERNOSTI MODELOV KUPCI MANTUA HROŠČ KOMPLETOV, TA ŠTEVILKA NAJ BI SE BLIŽALA ŠTIRIMESTNI ŠTEVILKI . KJE SO TOREJ?

Trenutno stanje slovenskega avto modelarstva je takšno, da se je število tekmovalcev iz povprečno 50 in več v lanski sezoni prepolovilo. Veliko tekmovalcev iz kategorije Rally je svoje modele zamenjalo za kvalitetne nove modele Serpent, zato me zanima kje so ? Zakaj ljudje, ki so več let uspešno nastopali v kategoriji Rally še naprej ne dosegajo vrhunskih rezultatov, saj imajo vendar nove in kvalitetnejše avtomobile ?

LICENCO JE LETOS NAROČILO VEČ TEKMOVALCEV KOT LANI!
JE PA TEKEM LETOS BISTVENO VEČ IN SE ZATO NASTOPI RAZPOREJAJO! VSOTA NASTOPOV LETOS BO SIGURNO PRIMERLJIVA LANSKI!

Aha, kot ponavadi bi odgovorni radi prevalili svojo krivdo na nekoga drugega in trgovec je za to seveda najprimernejši. Kar se tiče t.i. propada te krivde ne morte naprtiti trgovcem, ki prodajajo modele Rally, saj je ponudba modelov Rally približno enaka, kot v preteklih letih. Novost je velika ponudba modelov v merilu 1:10 in 1:8, ki jih propagira tudi ELO.

TEMU NE BI REKEL PROPAGIRANJE, PAČ POVEM DA MI SLEDNJE NUDIJO VEČ UŽITKOV V VOŽNJI IN MOŽNOSTI NAPREDOVANJA!

Pravila tekmovanj z modeli avtomobilov za državno prvenstvo se določajo na sestanku modelarskih društev, ki so tudi organizatorji teh tekmovanj, torej koledar dirk in pravila določajo društva in ne trgovci, zato je moč za spremembe v njihovih rokah. Pokalne dirke pa lahko organizira kdorkoli in kadarkoli, po lasrni presoji.

DOBRODOŠEL!

Ne vem, kaj si hotel opsati z "oblastjo" pri modelarstvu. Če je kdo "oblast" so to izvoljeni predstavniki, ELO pa je predsednik podkomisije za avtomodelarstvo, zato bi znal sam največ povedati o slasteh oblastništva pri Slovenskem modelarstvu.

JAZ KOT PREDSEDNIK PODKOMISIJE SEM PODAL ODSTOPNO IZJAVO, KI PA NI BILA SPREJETA, TUDI S TVOJE STRANI NE, ČE ME SPOMIN NE VARA!
ZAVRNJENA JE BILA ZATO, KER SEM BOJDA EDEN IZMED REDKIH PRIMERNIH ZA TO FUNKCIJO, TO PRIMERNOST PA SI RAZLAGAM PREDVSEM KOT POSLEDICO NEKE NEPRISTRANSKOSTI.. SE PA LAHKO MOTIM, NAJ DRUGI POVEDO!

ŽELJA PA JE PREDVSEM TA, DA PRIDEM NA TEKMO IN UŽIVAM!

In ker imava z ELOm tole debato o tem, kdo je za kaj kriv in kdo ima bolj prav, me zanima, kaj bo on kot oblastnik storil in kaj je že storil, da bi se povečala udeležba na dirkah in kvaliteta dirk.

MOJA DOLŽNOST KOT PREDSEDNIKA JE PREDVSEM KOORDINIRANJE ŽELJA DRUŠTEV OZ. NJIHOVIH PREDSTAVNIKOV. O VSEH ZADEVAH ODLOČAJO PREDSTAVNIKI DRUŠTEV Z VEČINO GLASOV!
SODELOVAL PA BOM PRI ORGANIZACIJI KVALITETNIH DIRK! LETOS STA TO PREDVSEM MEDNARODNI SERPENT-TORNADO CHALLENGE V SLOVENIJI IN HRASTNIŠKA TEKMA!

Zadnje čase vsi preveč radi kritizirate obstoječ položaj, zanima pa me kaj je kdo pripravljen storiti.

JAZ MARSIKAJ!
KAJ PA TI?
BAJE DA BOJKOTIRAŠ PREOSTALE TEKME DP-ja? DA TUDI POMAGAL NE BOŠ, PA ČEPRAV SI TO NEKATERIM ŽE OBLJUBIL!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 07.04.2004, 01:40

Naj še jaz nekaj dodam:

- dve leti vozim Mantua Rally Race in Gold III 8)
- vozim DP 2003 v 1:8 Rally F2 - 4 tekme skupaj 13. / 24. :P
- prodam Gold III za 24 'La Tolmin' :D
- hočem kupiti Gold IV ni modelov do maja :twisted: :(
- sem v zadregi :oops:
- kupim rabljen 1:10 Serpent 705 (ker hočem voziti in nočem čakati) 8)
- pripravim model za razstavo v Europarku 8)
- vtečem nov motor Nova Rossi RS-12 TS1 8)
- v soboto na predstavitvi MSM na parkirišču Europarka preizkusim svoj model :wink:
- UŽIVAM v vožnji svojega 1:10 Serpenta 705 :lol:
- pozabim na kategorijo 1:8 Rally :cry:
- in si nazadnje v tujini nabavim novi Serpent 710 (ker jih pri nas v trgovini NI na zalogi) :lol: :shock:
- se že pripravljam na DP 2004 1:10 200mm TC :wink:
- .......

to je na kratko

Pri nas ima 16 članov MSM (10 za 1:8 in 6 za 1:10) licenco za DP 2004 (> kot 2003) :lol:

ELO ne obupaj, ti si NAŠ !!!! 8) :lol:

Še nekaj - za pripravo DP2003 v MB smo porabili krepko več kot 100.000,00 SIT (štartnina je bila krapko premalo, še dobro, da smo imeli donatorje). :roll:
Priponke
s705_01.jpg
1:10 je zakon !!!
s705_01.jpg (75.21 KiB) Videno 3914 krat
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 07.04.2004, 07:54

Jao opet počelo ratovanje!

I kako čitam opet počeo ELO sa tim! Ali je dosta resnice napisano not, tako da sam zmeden rato!
Ovcu bez gospodara i zimi strižu!
http://www.sintal.si/
Kalimero
Član

Kraj: Ljubljana - Nove Jarše

OdgovorNapisal/-a šupak » 07.04.2004, 08:33

Ja, Kalime, rat, vojna je začela.
Pa veš kaj je u vojni.
Same su žrtve.
Niko nič ne dobi, SAMO IZGUBI.
Pa onda, se rat isplača?
Uporabniški avatar
šupak
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a grilnet » 07.04.2004, 08:57

NITRO-S: Tale karoserija mi je pa znana :lol: kaj še zmeri skupi stoji :?: :twisted:

LP 8)
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a grilnet » 07.04.2004, 09:09

RE: Mantua

Ne vem, zakaj nihče ne upa povedati, kakšno je dejansko stanje v kategorijah 1:10 in 1:8C, kjer je najpopularnejši model SERPENT o katerem se tako veliko govori.

Kaj si mogoče opazil še kak drug model kot pa SERPENT?

Da ne bo pomote. Serpent je vrhunski avto. Verjetno najboljši. Vendar ni primeren za dirkanje po parkiriščih, ki so največkrat umazana in omejena s trdimi robovi, ki modele poškodujejo. Kvalitetna vožnja je možna le po urejeni stezi. Zdaj mi pa povejte, kako dostopne so te kategorije modelarjem, ki imajo najbližjo primerno stezo oddaljeno več kot 100 Km ?

Za marsikoga je proga v vsakem primeru dlje kot 100 km. Zakaj ne-bi potem naredil še 100 pa bi bil na pravi pisti in užival cel dan kot pa se poditi po parkiriščih?

In kje so ti avtomobili ? Kje so tekmovalci ? Če si ogledam rezultate tekmovanj, opažam, da so skoraj edini, ki delajo dobre rezultate s temi modeli tekmovalci, ki so že več let prisotni na modelarskih dirkah in so izkušnje pridobili na avtomobilih drugih kategorij. Kje so torej začetniki ?

Vedno je in vedno bo da se vsi prodani avtomobili ne bodo vozili. Ampak začetnik z kar lepimi rezultati sem pa jaz!!! Tako da TUDI TO JE MOGOČE!!!!!!!!!

Ugotovili boste, da tisti ki dosegajo dobre rezultate na tekmovanjih zelo malo ali pa sploh nič ne pišejo po internetu, tisti, ki rezultatov ne dosegajo, pa imajo pri vsaki temi največ za povedati.

Kaj zdaj bo pa po forumu prepovedano pisati ne da te bo kdo ocenjeval ali dosegaš dobre rezultate ali ne?

.....

Lahko bi nadaljeval v nedogled.

LP 8)
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a vuCa » 07.04.2004, 11:09

grilnet: karosla je super, nitro-s jo je še malo poflikal in je to to :D

Še moje mnenje čeprav nerad se kregam za brezveze.Vozim 1:8 in 1:10.Obe katergoriji sta zakon.Jaz nevem zakaj se brezveze nekaj kregate če pa je prej tako bilo in zdaj je tako.Vozim komaj 1 leto pa mam feling koda bo vse propadlo ko berem tole.Mislim da bi se mogli vsi ki smo skgregani se pobotat in si priznat lastne napake, samo tako bo boljše zanas !!!!!! :oops:

LP
-----------------------------
KO SI 1x NOTER SI
ZA VEDNO NOTER
Sanwa BLAZER
Mantua Rally ECO

Slika

LP, Matej
Uporabniški avatar
vuCa
----------------------------

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.04.2004, 13:08

a to pomeni da se s stvarmi ki so napačne interpretirane in ki so neresnične moramo strinjati, recimo iz vljudnosti?
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a vuCa » 07.04.2004, 13:14

Recimo iz vljudnosti.Ja nekdo mora nehat , to je pomojem tako "pametnejši odneha prej" res je da nebec ni glih povsem odkrit sam z sabo in bi lahko bil tudi malo prijaznejši do drugih.Mislim če vsak pri sebi prizna kar je res in kaj ni res potem bi bilo že zdavnaj vse ok.

LP
KO SI 1x NOTER SI
ZA VEDNO NOTER
Sanwa BLAZER
Mantua Rally ECO

Slika

LP, Matej
Uporabniški avatar
vuCa

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » 29.04.2004, 20:08

No pa naj se jaz nekaj povem kar se tice avtomobilskega modelarstva - povdarek je na nitro.
Poznam kar nekaj ljudi ki so prodali svoj avtomobil zaradi straha pred zaganjanjem nitro motorja. Ko je se tovarnisko nastavljen je OK, ko pa motor nekajkrat znori jim pa ze dojadi.
Have a nice day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay
Član

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 01.05.2004, 13:36

trancedeejay napisal/-a:Poznam kar nekaj ljudi ki so prodali svoj avtomobil zaradi straha pred zaganjanjem nitro motorja. Ko je se tovarnisko nastavljen je OK, ko pa motor nekajkrat znori jim pa ze dojadi.

Strah pred motorji z notranjim izgorevanjem je neutemeljen.

Za začetnika je predvsem pomembno, da ima na svojem prvem avtomobilu motor, ki ni zahteven za vzdrževanje in nastavljanje, pred vsako vožnjo pa mora motor pregledati.

Motorji, ki so vedno čisti, imajo dobro zatesnjene vplinjače in brezhibne filtre za zrak, vedno delujejo brez težav. Seveda je razlika med osnovnimi motorji, ki dopuščajo veliko napak in delujejo kljub nenatančni nastavitvi in med profesionalnimi motorji, ki zahtevajo veliko posluha in izkušenj za pravilno delovanje. Začetnik, ki si izbere prezahteven motor bo nad njim zagotovo kmalu obupal.

In še nekaj o "tovarniško nastavljenih" motorjih. V svoji 17-letni modelarski karieri še nisem videl motorja, ki bi bil tovarniško nastavljen. Osnovna nastavitev vplinjača ponavadi omogoča le zagon novega motorja, za brezhibno delovanje pa je motor vedno treba nastvaiti.
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 02.05.2004, 18:46

MANTUA napisal/-a: V svoji 17-letni modelarski karieri še nisem videl motorja, ki bi bil tovarniško nastavljen. Osnovna nastavitev vplinjača ponavadi omogoča le zagon novega motorja, za brezhibno delovanje pa je motor vedno treba nastvaiti.

kupi si Nova(rosi,mega,RB) motor; vsak, ki sem ga vzel iz večke je bil nastavljen da deluje. za vtekanje ga samo odpreš za pol vrtljaja spodaj in zgoraj, po končanem vtekanju daš na tovarniške nastavitve, in motor deluje! če pa hočeš iz njega maksimum stistniti potem se poigraš z zgornjo iglo, če pa ne rabiš 110% moči potem so tovraniške nastavitve ok.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Prejšnja

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov