@brane
Zakaj prodajat AXIja, bognedaj..(če ga boš, povej

).
Jeti Advanced kljub napisu (6-16) zdrži 18 celic, ampak da ne bomo klicali Murphyja, se da že ugodno dobit Advance regler za več celic.
ps: mojega sem dal naprodaj, ampak sem si premislil ob tej tematiki.
Reduktor:
Ja, tudi to se zelo dobro obnese. Poskusil sem poiskat tematiko na RcGroups, pa je forum v prenovi in ne dopušča funckije "išči". Čim bom našel, ti pošljem podatke kako je s tem.
Sigurno dobiš kakšno kilco vleka več z reduktorjem pri enaki porabi. Če se boš še vrgel v strošek in kupil regler ki zmore več celic, potem si zmagal.
Recimo, da računava 20 celic FAUP (če jih boš kje še dobil 4), pri porabi 40A (lahko več z AXIjem ?)si na 800W, recimo, da je to 650W na os (izkoristek motorja in reduktorja). Če to pretvoriš v ogromno statičnega vleka, potem boš huvral bp. Priporočam pa, da vzameš večje celice, kljub dodatni masi. (20x FAUP = 780g, 20x GP3300 = 1200g). Rajši kje shujšaš model (luknje, servoti, spr.akuji), pa letiš 8 minut.
Glede propelerjev... vem, da je pri nas v okolici 500km problem dobit APC-Elektro večje od 16 col, zato sem jih sam naročil direktno preko luže. Če boš rabil, imam doma še 18x10 in 18x12 viška.
Kakšen razmak lukenj in fi osi ima ta motor, da vidim če je kakšna izbira reduktorjev.
Zadnja varianta pa je... da motor prodaš in kupiš 4130/xx