Sem malo bral poste in me je Fullspeed pral razkuril.
Tuhtam in tuhtam kaj in kako naj napisem, kako mi gredo na zivce podobno misleci za katere menim da so glavni krivci da je v slovenskem modelarstvu kriza kakrsna je. Tako, da so nasledje misli kar iz glave.
Sam si nikoli nebi upal uporabit besede "High tech" v modelarstvu in se posebej v letalskem jadralnem modelarstvu. Vsem, ki to besedo zelo radi uporablajte, kaj s tem mislite?. A so stirje kvadratni metri karbona in epoksi ze high tech. Pojma nimate kaj govorite. Menim da z njim se nikoli niste delali. Vso vesolno znaje je na internetu. Malo klikanja in lahko postanete znastvenik. Ce bi ljudje bili pripravljeni kaj v delavnici delat bi videli da delo z epoksijem, carbonom, steklom pravi uzitek packanja. Ko sem delal model za F5J je bilo kot bi sel v preteklost. Balza, folija in sekundlo lepilo sem klel kot sam hudic. Razultate lahko vsi spremljate. Vsa stvar res leti sam je pa zivo sranje. Model je krhek. Menim da bo sel v treske se pred koncem sezone. Ce se ne veste to so stroski.
Drugace pa na kratrko o stroskih F5J kategorije:
motor: 1500 SIT
reduktor: 5000 SIT
regulator: 6000 SIT
elisa: 4000 SIT
batarije: okoli 6000SIT
servo: 3 x 5000 SIT
model samogradnja: 6000SIT pa menim da pretiravam v ceni je samo material
SKUPAJ znese: 43500SIT
To je znesek za nekoga, ki bi rad pricel s to kategorijo s tem da ze ima komando. A je to high tech. Vse moje izkusnje podam naprej. A se vedno menite da je to high tech. A vam bo potrebno se model naredit, da boste spremenili mnenje. Pa se potem boste hodili z besedo high tech naokoli. Sem za to, da se znanje in izkusnje v modelarastvu delijo. Tako ali tako bo na tekmi vedno zmagal tisti, ki zares dela. Se mora pa vsak zavedat, da rezultat ne pride cez noc.
Sem se ze malo umiril, bi pa rad srecal vse te ljudi enkrat na travniku, da se ob pivu pomenimo, kaj pravzaprav menijo da je v modelarstvu High Tech.
lp, rok