CORSAIR RTF

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

CORSAIR RTF

OdgovorNapisal/-a McLaren » 21.05.2004, 06:38

Lep pozdrav
http://www.top-modeltehnik.si/PC1500.htm
A je ta model primeren za popolnega začetnika?
Namreč jst še nikoli nisem letel rc letalom in me zanima njegovo obnašanje v zraku, hitrost itd....
Hvala za informacije.
To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. It would be a waste of life to do nothing with one's ability, for I feel that life is measured in achievement, not in years alone.
Uporabniški avatar
McLaren
Član

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a mucek » 21.05.2004, 07:38

Ne.
Kupi si za začetek eno spodobno napravo (ta tukej to ni!) pa avion, ki bo visokokrilec primeren za učenje letenja. Nakup tagale kompleta se kmalu izkaže za zgrešeno investicijo...
LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.05.2004, 09:01

popolnoma mimo
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kiwi » 21.05.2004, 10:04

Tocno tako kot pravi Grega.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 21.05.2004, 11:15

Mene pa zanima, KOMU SO NAMENJENI tile poceni modeli kompletno vse skupaj za cca 26 do 28 jurjev?

Mc Gajver mi ti znaš razložiti?
Očitno se nekomu izplača delati take modele in prodajati skupaj z napravo vred...??

Pred časom sem namreč enemu kolegu prav priporočal tako zadevšno (elektro kjadralec iz topmodelove ponudbe), ker sem mu razložil da za ta majhen denar dobi čisto vse, in mu ni treba nič delati in se ubadati s sestavo in regliranjem modela, ampak nafila in gre. Če pa ugotovi da to ni zanj, niti ni vrgel veliko denarja stran, pa v vsakem primeru lahko pusti svojmu sinu za igračo. Če bi pa videl da letalstvo le je zanj, in se navduši nad letenjem s takim modelom, potem bo pač moral malo globlje seči v žep in nabaviti vse nanovo in bolj kvalitetno.
Če pa je med letenjem tega modela kaj polomil in pokvaril, pa sigurno ni naredil take škode kot če bi polomil popolnoma novega Trenerja...

A sem ga nasral?

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 21.05.2004, 11:30

Skoraj da bi temu lahko tako rekli , še posebej če je že kupil.
Pa vse z dobrimi nameni.

lp Slowfly
Uporabniški avatar
Slowfly

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.05.2004, 11:52

ja po moje je tako da na velikih trgih kot je amerika anglija iipd tako igračo prodajajo po marketih kot igračo od 1000 jludi ki se z njo spopadejo pa se 1 ali 2 kasneje začneta resneje ukvarjati z modelarstvom

te neznane komande in servoti ki so v teh kompletih sploh ni moč kupit kjerkoli na modelarskem trgu torej gre za neko čudno reč

bomo pa v mantui kmalu imeli nekaj teh igrač ki jih bo možno probati

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a mucek » 21.05.2004, 13:02

Uhh, ne si delat slabe reklame ;).
Čeprav bi blo zanimivo dobit kkšno tako zadevo v testiranje. Morda je pa kakšne (ena od sto) recimo relativno dobra. Čeprav še nisem slišal zanjo... ;)

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a Jaro » 21.05.2004, 13:55

Če pustimo napravo ob strani, mislim da je tule sporen predvsem model oziroma opomba, da je namenjen začetnikom.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 21.05.2004, 14:00

Imam občutek, da se vsi nekako "apriori proti" tem cenenim kompletom, čeprav mi vaši odgovori dajo slutiti, da še nobeden nima izkušnje s takim modelom.

Če v Mantui nabavite en tak modelček, pa objavite v reviji TIM članek o testu, mislim da bomo vsi na boljšem, saj bo večje število ljudi izvedelo kaj o tem meni pravi modelar, in ali je zadeva za kupiti, s honorarjem od članka, pa boste komot pokrili stroške nakupa takega modela. Torej prav vsi profitiramo!

Ej, Mc Gayver! K`r u akcijo!!!

LP MS
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.05.2004, 14:14

napaka v rokah sem imel dva različna en slabši kot drugi šlampasto narejenio ko sem jih porihtal (odpravil morje šlamparij ) se je z veliko truda celo dalo početi nekaj čemur nekateri pravijo letenje z modelom

slaba reklama zakaj sprobali bomo še par koščkov če bo pa kaj dobrega bo pa tudi naprodaj

testi v TIMu na žalost niso vedno odraz realnosti :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.05.2004, 14:21

No, jaz vam lahko iz prve roke povem kaj vec o teh modelih. Sam sem sprobal Flying Dragona. Pa bom rekel, da za prvo silo je. Torej za nekoga, ki bi rad letel za malo denarja. Je pa res, da ti modeli niso izraziti letalci, so bolj lahki, tako da je fajn ce ni nic vetra. Potem se nekako leti, drugace pa bolj skace gor po zraku. Mislim, da imajo tisti "stari macki" zato toliko za povedat čez te modele, ker je res, da se da z njimi naucit osnov letenja in to za majhen denar, pa povrhu vsega se sam. Fajn je seveda, da je zraven kaksen izkusen modelar, ampak ni pa nujno. Modeli so prakticno naunicljivi. Vsaj ta, ki sem ga imel jaz.

Zato mislim, da ce bi rad kdo zacel s tem leteti, da ni ovir. Zagotovo je boljse, ce kupis en orenk model, pa si najames instruktorja itd..ampak za denar malo manj kot 30k SIT mislim, da je to najvec kar lahko dobis. Zato ce bi nekdo rekel, da bi rad letel za manj kot za 30.000 SIT bi mu priporocal tak model. Ce pa bi nekdo rekel, da ma 70.000 sit denarja pa bi rad letel je pa druga zgodba. Vsekakor ce imas denar je boljsa varianta orenk model in instruktor...

Kar se pa tice clanka pa z veseljem kaj napisem:)Le kaksnega bolj izkusenega bi rabil zraven za pomoc:))Da ne bom kaksnih neumnosti kvasil:)))

Sem pa nekomu priporocil tudi taksen model, kot ga imam jaz in on ga je priporocil enemu njegovemu kolegu. Sedaj znata ze oba kar dobro leteti in tudi njegov sin ze zna:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a McLaren » 21.05.2004, 15:05

Ej hvala za odgovore :)

70k lih nimam zato mi je ta model edini ki mi je dosegliv.

Če še kaj znate napišite :)
Zadnjič spremenil McLaren, dne 21.05.2004, 15:56, skupaj popravljeno 1 krat.
To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. It would be a waste of life to do nothing with one's ability, for I feel that life is measured in achievement, not in years alone.
Uporabniški avatar
McLaren
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.05.2004, 15:52

luigidon napisal/-a: Fajn je seveda, da je zraven kaksen izkusen modelar, ampak ni pa nujno

lp
matjaz

pozabil si povedat da dokler ti nismo stri mački zrihtali modela nisi uspel kljub veliko poskusom leteti niti minute
in še danes bi bilo tako
sploh pa začnite govorit o znanju letenja takrat ko leteti znate

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a McLaren » 21.05.2004, 15:56

Pa ne se zdej kregat no :?

Jst nimam pojma o letenju in nimam gnarja za kaj več zato je ta model edini ki pride pri meni v poštev.
Glede učitelja pa poznam enega, ki leti že vrsto let in bi mi znal pomagat.
Uporabniški avatar
McLaren
Član

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.05.2004, 16:27

MC GAYVER napisal/-a:
luigidon napisal/-a: Fajn je seveda, da je zraven kaksen izkusen modelar, ampak ni pa nujno

lp
matjaz

pozabil si povedat da dokler ti nismo stri mački zrihtali modela nisi uspel kljub veliko poskusom leteti niti minute
in še danes bi bilo tako
sploh pa začnite govorit o znanju letenja takrat ko leteti znate

lp

Ja to ze res, da ste mi ga zrihtali:) Ampak pomojem bi se ze naucil slej ko prej leteti. Bi pa zagotovo dlje trajalo:)))Pa morda se kaksen zlomljen propeler vec:))))

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.05.2004, 17:34

:D :D :D
:D :D :))))) :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a McLaren » 22.05.2004, 22:05

Kakšno hitrost pa doseže z 280 motorjem?
Pa piše, da je tro kanalna naprava. Kaj to pomeni?

Oprostite moji nevednosti :)
LP
Uporabniški avatar
McLaren
Član

OdgovorNapisal/-a luigidon » 22.05.2004, 22:17

Ja hitroste zagotovo ni prav visoka, ker je to slowFlayer..Pa za zacet mora it itak letalo zelo počasi, ker se še pri majhnih hitrostih naredi kaj nepredvidljivega:)))

Drugac pa trokanalna pomeni, da ima tri kanale. Ceprav so te v RTF kitih pri Top_modeltehniku bolj dvokanalne s pomoznim kanalom. En kanal za smer, en za visino in tisti tretji dodatni za motor.

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Ryback » 23.05.2004, 12:31

Hja, jaz sem ga kupil pred mesecem dni in leti kot plava kamen v vodi!! Motor ima ful prešvoh in je letel stabilno smo navzdol, ko pa si ga hotel dvignit pa je postal nestabilen in neobvladljiv.

Jaz sem po 3 poletih pobral ven vse komponente in jih bom vgradil v model tipa Miss 2, ki ga dobiš pri Mantua modelu za 24.000 SIT. Kar pomeni da bom prišel skozi za 50 tisočakov, čeprav postaja ne omogoča ravno nekih hudih nastavitev ampak je uporabna!

Definitivno ti pa povem, da boš s Corsairom zelo nezadovoljen!

vso srečo
Ryback
Novinec

Kraj: Velenje

Naslednja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov