Ko se mi štrom zameri

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Ko se mi štrom zameri

OdgovorNapisal/-a brane » 17.06.2004, 22:51

Pred manj kot mesecem sem kupil regulator, ki sem ga vgradil oz. nalepil na Shock Flyerja, ki mi je v zadnjem času naredil veliko veselja, danes je pa za hladen tuš poskrbel regulator :evil:
Potem ko sem končal polet dopoldan sem model nesel polnit in tako je zraven polnilca počakal, da pred večerom naredim še en polet. A ko sem vklopil baterijo, se regulator ni oglasil z značilnim piskom in tudi na komando za plin se ni zgodilo nič. Ne odziva se niti na poskus programiranja, servoti pa normalno delajo :evil: Ali ima kdo kakšno idejo kaj je lahko narobe :?: :evil: Regulator ni bil nikoli niti blizu meje svojih zmogljivosti, nič mu ni videti, je nepoškodovan, nič ne smrdi, samo motorja ne požene :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 17.06.2004, 23:19

Preveri trožilni kabel med sprejemnikom in regulatorjem . Lahko da ne dobi "signala".

lp
Uporabniški avatar
Slowfly

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 17.06.2004, 23:28

Lahko pa ga poskusiš priklopiti na kateri drugi kanal , ne na 3 , da ti ne bi slučajno nagajal sprejemnik.
Če sam ne boš nič pametnega ugotovil , me kontaktiraj na PM , se bova zmenila glede popravila , če boš zainteresiran.

lp Jože
Uporabniški avatar
Slowfly

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a brane » 18.06.2004, 07:14

:evil: :evil: :x Komanda....potem, ko tudi drugi regulator ni deloval, sem na kanal za plin priklopil servo, ki tudi ni deloval :x :shock: kriv je bil slab stik v konektorju na oddajniku :oops: ampak živcev pa gre :x še dobro, da v takihle primerih malo odleže 8) 8) Sem že imel pred očmi kako bom čakal na popravilo :x :x tako kot na elektroniko od vžiga za MVVS a, ki jo čakam že najmanj 2 meseca :evil: :evil: :evil:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.06.2004, 11:49

Brane, si pa zabaven :) Ampak pazi, da te ne bodo živci izdali.

Kateri oddajnik pa maš?
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a brane » 18.06.2004, 13:13

Ah, saj drugače sem kar trpežen 8) Imam pa Futabo FC16 , pa je že precej stara in pred leti mi je nekaj podobnega naredila na eleronih, da je šel Sport Palio v grmovje. Takrat sem spoznal, da bi bilo dobro tiste konektorje znotraj vsake toliko malo pregonit, pa večinoma letim z drugim oddajnikom sem pa pri Futabi tovrstno vzdrževanje malo zanemaril :? potem imam pa takele veselice :lol:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a » 18.06.2004, 21:40

Brane... Mislim, da potrebujete enga elegantnega jadralca.... za živce spočit. To acro je preveč stresno. Hec :wink:

LP, Tine
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov