Hi!
Damac hvala.
Mislim, da sta ti luigidon in kroko ze skoraj vse napisala.
Po moje bil bil telstar zelo dobra izbira, pa zaenkrat kar brez reduktorja in rajsi kar gunther eliso. Kan-e 1050 tudi ze imas. Sprejemnik, ki ga imas (rex5) je zelo lahek, in tudi ostale komponente, ki jih ze imas lahko vse uporabis vkljucno z reglerjem. Pomeni, da imas zaenkrat samo strosek z avionom. Mislim, da stane telstar pri panoptikumu okrog 7.000,00 sit in imas ze vse dele izrezkane da pasejo skupaj (ostali, popravite me ce se motim). Rabis samo se eno sekundno lepilo. Model je potrebno potem samo se prekriti s folijo. Na tvojem mestu bi uporabil kar oracover (ali pa mogoce oralight). Pri prekrivanju ti lahko jaz pomagam sedaj, ko sem nabavil novi likalnik

. Drugace pa sama gradnja mislim, da ni tako komplicirana, da ji ne bi mogel biti kos. Ce ne pa se pomoc tudi hitro najde.
Druga moznost pa je izdelava F5J "specialke" tako kot sedaj to delam jaz. Krilo sem narocil pri cesarju (cnc). Trup pa bom moral se nabaviti. Razmisljam, pa da bi ga za zacetek naredil sam. Vendar pa je to malo bolj komplicirano, kot pa izdelava telstarja. Glede na uvrstitve telstarja na tekmah mislim da ne bos zgresil in bos lahko z pazljivo izdelavo naredil dokaj konkurencen model. Ce se ti bi kjer koli zataknilo ti tudi lahko pomagam jaz ali pa ostali na forumu.
Lp Bostjan