Logitech driving Force PRO WHEEL

Pogovori o vsem mogočem izven modelarstva ...

Moderator: nitro-s

Logitech driving Force PRO WHEEL

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 02.07.2004, 17:50

Logitech driving Force PRO WHEEL.
Najrealističnega volana za igre. Posebaj izdelanega za prihajajočo igro GRAN TURISMO 4 PS2.
Po enodnevnem testiranju, še vedno povzroča preglavice :)
http://freeweb.siol.net/ssvajger/2.avi
Tisti rdeči trakec, je bil obvezen, ker v danem trenutku nisem vedal, kje je sredina. Prvo pravilo Rally-ja.
Slika
http://www.logitech.com/index.cfm/produ ... ENTID=7226
Poleg odlične kvalitete in odličnega ForceFeedback-a, ima ta "igrčka", revolucijnarno 900 stopinsko rotacijo samega volanskega obroča. To pomeni, da je občutek za tem volanom realističen, kot še nikoli doslej. Seveda, to funkcijo podpira trenutno, samo igra Gran Turismo 4 Prologue- PS2.
Volan za čuda deluje normalno tudi na PC-ju, za katerega ni bil namenjen. XP-ji ga normalno prepoznajo, vsi gumbi (14 komadov!) in vse ostalo v PC igrah deluje normalno. 8)
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 05.07.2004, 15:56

Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a overman » 06.07.2004, 14:45

Katere igrce pa si igral na pc-ju? A ima mocan Feed Back al bolj svoh kot vecina?

lep pozdrav :wink:
overman
Član

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 06.07.2004, 16:03

Ja probal sem NFS Underground in Collin 4, ostalo nisem našel, ker je PC totalna u ku.cu, kar se tiče vozačin. Zaenkrat suval ni nič. Bom danes probal še nov demo simulacije GTR. Drugače pa čudež, da sploh volan dela na PC-ju. Ker nikjer, ne piše da bi sploh moral delovati. Tako, da to je samo bonus. Itak pa PC ni platforma za vozačine, tako kot je bila včasih. Za ceno povprečen kartice dobiš že konzolo, na kateri so pa itak špili, ki nikoli ne bodo prišli na PC.
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a polh » 09.07.2004, 08:13

jst imam pa od thrustmasterja FORCE FEEDBACK RACING WHEEL tak mal starejši tako da imam malo težav v xp sicer pa dela dobro če daš feedback do konca moraš biti že kar močan te kar malo sune pri kakšnem butanju ob ograjo
Uporabniški avatar
polh
Naš človek :)

Kraj: Dol pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.07.2004, 10:01

No, ta volan se trenutno ne more primerjat z nobenim, ki je trenutno na tržišču. Prvi exluzivni opis za Slovenijo, bo naredil moj brat, član ekipe KSI, še ta vikend.
http://www.konzole-slovenija.com/
Opis bo tako pred zloglasno revijo JOKER. :twisted:
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 02.08.2004, 23:08

to da ni primerjave s pcjem je bolj tak. res je, da je preveč komplikacij in stroškov s pcjem(kar se grafik tiče), samo če to odpišeš in če si znaš stvari "pošlihtat" je to "piece of cake". Kar se pa tiče igralnosti samih igric, so mi boljše oz bolj realne na pcju. probal sem colina 4 na xboxu in pcju in na xboxu je dost lažji(nerealna fizika avtov) kot na pcju . Ostalih iger ne bom našteval, ker se mi rally zdi edino dobro merilo za dokazovanje dobrih simulacij, ostalo je pa vse gas do daske sistem dirkačin. Meni osebno brezveze. Vsak pa ma svoj okus.....

Kar se tiče volana, škoda da tak model tud točno za pc namenjen, bi ble tud vibracije verjetno drugačne. Tomy probaj dat oni link od onega momota za 200€, tisti pa mor esekat al.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a Pier » 04.08.2004, 01:59

ta volan se skrije proti Momo-tu!
Uporabniški avatar
Pier

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 05.08.2004, 08:45

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ti si pa na glavo pado, ne ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Najbolj napreden volan, kar se tiče funkcij in suvalnega mehanizma.
Ne moreš primerjat stare tehnologije z najnovejšo. :roll: :roll: :roll:
Kaj se sploh oglašaš, če nimaš pojma in nisi probal vseh volanov, jaz sem imel na testu vse !!!!!!!
Tudi "jajca" od momo-ta. :wink:
Tukaj si preberi test, na naši stari, da boš lažje spal !
http://www.konzole-slovenija.com/hardver/dfp/dfp.htm
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a MaNe » 05.08.2004, 13:45

Danes sem testiral toliko opevan volan, od 10-15 ure in moram povedat, da je to najboljši volan kar sem jih kdaj imel v rokah (nogah). Igral sem Grant Turismo 4 Prolog. Vsak avto se pelje drugače. V glavnem ultra simulacija. Saj niso kar tako testriali vseh 500 avtomobilov, ki bodo v končni verziji. Od zvokov do samega obnasanja avtomobilov. Tu Aleš "CUORESPORTIVO", nobena PC vozačina ne seže tej igri niti do gležnjev. Ko bi to probal, bi pozabil še na TT-ja, ki si ga vozil. :wink:
Tisti, ki še tega volana niso imeli priložnosti sprobat, posebaj v GT4, za katero je volan specifično izdelan, bodite pazljivi kaj pišete !
Izjava, da se ta volan skrije pred MOMO-tom, totalno brez predmetna. Edino kar te rešuje je MOMO značka na volanu, kar je pa notri.... :roll: :lol:
Slika
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 05.08.2004, 15:32

cuoresportivo napisal/-a:to da ni primerjave s pcjem je bolj tak. res je, da je preveč komplikacij in stroškov s pcjem(kar se grafik tiče), samo če to odpišeš in če si znaš stvari "pošlihtat" je to "piece of cake". Kar se pa tiče igralnosti samih igric, so mi boljše oz bolj realne na pcju. probal sem colina 4 na xboxu in pcju in na xboxu je dost lažji(nerealna fizika avtov) kot na pcju .

Sem komaj sedaj bolje prebral. Kake pa ti sedaj sekaš ven ? Povej mi eno simulacijo na PC. Če mislš da je Collin simulacija ? :lol:
Mogoče se je simulaciji približal Collin 2.Collin 4 je super arkada. Ko boš probal pa Richard Burns Rally, pol boš pa videl, kaj je simulacija. Imam PS2 IN XBOX verzijo. Tam, pa ko prvič sedeš za volan, ne zvoziš niti enega ovinka. Za perfektno izvožen stage boš rabil kar nekaj dni vaje. Obvezen je tudi volan.
Tukaj nekaj debate o špilu. Samo so fantje hitro obupali, ko sem začel postavljati malce nedosegljive čase. :)
http://www.konzole-slovenija.com/forum/ ... ?tid=10234
Kar se pa tiče ostalih vozačin na PC, o njih sploh ne moremo govoriti, ker jih ni. Need for speed itak vemo kam je zašel. :roll: Še najboljša res prava simulacija je internetni špil (demo) Live For Speed.
Drugače boš res moral priti do mene, da vidiš recimo pol simulacijo PROJECT GHOTAM RACING 2 XBOX in simulacijo Gran Turismo 4 PS2. Pa ne misli, da zagovarjam konzole, ker se mi trenutno nabira prah na 10x dražjem PC-ju, no ne več odkar je zunaj DOOM 3.
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.09.2004, 20:09

Svetovna lestvica v GT4 Prolog
z Nissan Skyline GT-R Vspec II normal tyers, trenutno 4 mesto. Tretja tabela:
http://db.granturismo.de/gt4p_arcade_tr ... &trackid=4

Tehnično najbolj zahtevna in najdaljša proga. Med Subaru Impreza Rally Car 2003 avtomobili 4 mesto in z Lancia Delta HF Integrale Rally Car 3 mesto. Čeprav je prvo mesto z Lancio, zelo vprašljivo in bo še deležno kontrole. :)
http://db.granturismo.de/gt4p_arcade_tr ... &trackid=1
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 12.09.2004, 10:15

@tyco: si vozil TTja oz pravi avto sploh? če ne , potem ne veš kaj zamujaš, če pa si, pa govoriš nemnosti. Je pa to preko igric bolj varno :wink: . Glej, tak se zmenima, na test si bom vzel samo zarad takih, ki nekaj govorite, pa nič ne sprobate , volan za xbox, momota za pc in volan od ferrarija za PC. Strinjam se edino z izjavo, da je igrica ful dbest. To je na žalost pc-jašev res. Drugač, pa ti povem, da je dost igric na konzolah grajeno na sistemu: daš gas do konca in zmagaš. torej arkadno. Že colin 04 se razlikuje na xboxu in pcju, v prid slednjemu. Probal sem čist identične proge in avte in sem na xboxu lažje zmagal. Me pa zanima , če si mel vse te volane kaj praviš da niso dobri, dejansko v rokah, pa na katerih špilih si probaval. ČE si probal na NFS, ti povem da je to igra za 2 letne otroke, efekti pa eno veliko s......, edino avti so lepi. :D Ko bom mel doma vse 3 korenjake +xbox, se oglasi. Verjetno pa ne veš, da so na konzolah bolje napisani ukazi za delovanje force feedbacka, zato tudi boljši efekti. Pač, morš vzet v račun da je za xbox malo iger in je potrebno tolk manj ukazov in je bolj na easy , pa še manj razširjen je. O razširjenosti PC-ja, pa ne bom razlagal. Pa če že testiraš(??), morš vzet dve identični igri, ki igrata na obeh platformah, da je test veljaven, recimo colin 04. prvo se prepričaj o čem čivkaš.

http://europe.thrustmaster.com/products/d_prd.php?p=T129&fam=4
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 12.09.2004, 10:37

@tomyboy: in kaj ti misliš da si kaj povedal s tem ko si rekel 10x dražji. S takimi dejstvi se izgovarjajo(?) samo laiki , da ne uporabim kake druge besede . Sem probal richard burs rally. Glede na to, da te imam za skor že profi voznika, me je ta izjava presenetla, ker fizika ni niti malo podobna realni vožnji. Navedel bom samo primer(lahko tudi posnamem sceno), ko se zaletiš recimo z 30 km/h v kamen, odletiš pa kot da imaš pod sabo 10 kg c4 eksploziva +da se avto v zraku obrača , ko da bi ga neka nevidna sila !!dodatno!! vrtela. In to ej za vas realnost. Ne vem po čem ocenjuješ ti igro, jaz pač mam svoj sistem in ta ziher ni da daš gas do ful in zmagaš. Čimbolj realno(beri tudi: težje) tem bolje. za volan sem pa tak že zgoraj napisal, da je finta samo v ukazih, preverjeno. Glede na to da je xbox od microsofta, mogoče pa uporabim svoje programerske sposobnosti in jih prenesem na pc, pa te povabim na test.

pa tak za info: vsi freaki glede računalniških igric so ocenli doom 3 za eno veliko bedno igro, ki bi bila primerna edino za na konzolo(izjava enga takega freaka). Morš vzet v obzir , da so to taki , ki pišejo za revije ocene, testirajo najnovejše produkte, hodijo na srečanja, sestanke, nič ne spijo, služijo na ta način denar, se poenotijo z igro dobesedno.......
Tak , da zdaj ne vem no, vem samo da ima vsak svoj okus. Obtožujem pa jaz zarad tega nobenga.
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 13.09.2004, 02:01

Tukaj kot prvo, je govora o Playstationu 2, za katerega je tudi ta volan. In seveda najbolše simulacije avtomobilov, kar jih je kdajkoli ugledalo luč sveta in to je serija GRAN TURIZMO. Končna verzija 4-ga nadaljevanja se obeta konec leta. Če zanikaš, da to ni najboljša vozniška igra, si pač ti totalni "laik". Vsak, ki to igro spozna in jo je igral in tudi če si lasti samo PC, ti bo priznal, da ni boljše igre, ko gre za simuliranje pravih avtomobilov. Niso zastojn testriali in do potankosti kopirali, grafično, zvočno,etc, prav vsak avtomobil, ki bo v Gran Turismu 4. In teh naj bi bilo okoli 500. Številka je astronomska. Kaj ne bi bila, takšen denarni zalogaj si trenutno v igračkarski industriji lahko privošči samo PLAYSTATION in serija Gran Turismo. No v glavnem, sva že zmenjena da prideš k meni in da končno sedeš tudi ti za volan in doživiš......:)
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 13.09.2004, 18:30

preberi bolje. sem slučajno zanikal da je najboljša. Sem jasno povedal , da na žalost pc-jašev te igre ni za pc platformo - tu sem jasno povedal , da bi si želel da je tudi za to platformo, ker sem slučajno igral ta špil. Samo zarad tega sem si sposodil ps2, da sem lahko igral. Ampak zarad enga špila, ki mi je bil ql, nisem vrgel takrat 60k ven. Ne vem kje si prebral ti to, da sem zanikal da to ni dober špil. Samo nekaj čivkate. BERITE.

:shock:

p.s. morda nisi dobro prebral - sem že sedel za takim volan, mogoče še za katerim boljšim. pa jaz sem tebe povabil. :D :shock:
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 13.09.2004, 21:35

montoya prijatelj, bistvo je da treba govorit o stvareh , ki jih lahko podkrepiš z dejstvi oz argumenti. Ne more nekdo rečt, da je nek volan boljši od enega, če pa sploh ni probal tistega , ki bi naj bil slabši. Je pa dejstvo, kot sem že opisal, da je volan za ps boljši samo zarad ukazov, ki jih volan prejema. Mehanizem od znotraj pa "isto sranje , drugo pakovanje". Odprite pa boste vidli, samo ne pol meni težit za garancijo, jaz jo mam :D . Kar se pa tiče špilov, kaj čemo, vsak ma svoj okus. Jaz sem samo povedal svoje. In ker smo v demokratični državi, me zdaj ni treba ubit zato kot tukaj eni delajo.
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 14.09.2004, 01:01

En komentar glede Burns Rally-a
Kot smo že 25.avgusta naznanili, da je Richard Burns Rally že na policah nekaterih evropskih trgovin, vas sedaj obveščamo, da ta simulacija rallya v končni obliki res ne razočara. RBR je pisan na kožo ljubiteljem realistične vožnje, zato boste tokrat res potrebovali volan s povratnim odzivom za kar najboljše obvladanje vozila. Colina po izidu te simulacije lahko pričakujejo le 13-letniki, ki se še nikoli niso vsedli za pravi volan in jim ni mar za realizem :)

Pa ne govori bedarij, da je v Logitech driving Force PRO WHEEL enaka tehnologija suvanja in vsega ostalega kot pri drugih modelih. Malce si poglej tuje test.
Tukaj si preberi, ali bi ti pa morali oni to osebno dokazat.....

Logitech has improved upon its state-of-the-art force feedback technology and added a host of other features to make Driving Force Pro a must-have for Gran Turismo 4 drivers. The force feedback is driven by stronger motors than others available for console, while the steering is given a smooth and solid feel by specially-designed steel bearings. This creates a much more true-to-life experience.

Pa še link, pa obilo zabave ob branju. Preden kaj blekneš, argumentriraj zadeve.
http://techzone.pcvsconsole.com/news.php?tzd=1899
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 14.09.2004, 07:42

spet ne bereš. odpri volan kot sem ga jaz. ko dobim na test stvar, jo lahko dobesedno potestiram , pogledam v drobovje in dam končno oceno ali se bo prodajalo ali ne. Jaz sem ti povedal zakaj so v večini primerov oz igric , boljši efekti na volanu , kar ti lahko potrdi vsak razvijalec iger in kak računalničar - poznam enega tipa iz Brestrnice, ki si je pred leti nardil sam volan(takrat ti še za to sploh vedel nisi verjetno) , sam spisal ukaze in je volan sekal, celo bolje od takratnih thrustmasterjev. Bilo je tud v eni reviji opisano, celo njegov naslov je bil podan. Stvar se ni prodajala, ker pač folk prisega na firme in pač ne na home made zadeve. Vem tudi , da je tweakal en model od thrustmasterja(ne vem točno katerga) in je dosegel boljše efekte. In verjemi , to je isto kot pri avtu, lahko stvar nafriziraš, to bi ti lahko vedel, kot nek poznavalec. ČE bi se mi dalo oz če bi bil jaz ful navdušen nad špili, bi sam spisal ukaze za kak volan oz bi ga nafriziral, zadevo bi lahko dal tud v kako revijo, vendar komu mar to. Dokazovat nekim konjem , ko nimajo pojma tu, je brezveze.

spet se je našel še en tipičen potrošnik , ki bere pravljice. Morš vedet da take volane ocenjuje folk ko samo igra špile , torej nima pojma o čem drugem v svetu računalništva, jih je peščica, ki razturajo , samo ti , kolk lahko sklepam iz besed , ne spadaš med to peščico ljudi.

p.s. če boš odpiral, ne meni težit za garancijo - drugič povem.
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 14.09.2004, 08:41

@tomyboy:

[quote]Colina po izidu te simulacije lahko pričakujejo le 13-letniki, ki se še nikoli niso vsedli za pravi volan in jim ni mar za realizem[/quote

V srednji šoli , sem pri psihologiji imel referat na temo kako otroci med 10 -13 letom ocenjujejo razne zadeve, med drugim tudi igre. Več kot 75% jih sploh ne razmišlja o neki realnost, samo da se da gas in pelje. Zdaj bi lahko cel roman napisal o tem, vendar bom samo sklep povedal. Redki 13 letnik , lahko oceni igro tak dobro, da bi se zdaj na podlagi tega kaj dokazovalo oz ustavrilo neko realistično mnenje. Torej , na podlagi mnenj 13 letnikov ne moremo zdaj govorit, ali je igra , ki jo omenjaš dejansko tak dobra.

Če pa naredimo, zdaj študijo te teme, pa lahko ugotovimo, da vidiš sebe kot 13 letnika oz si na njegovi ravni, kar pomeni , da stvar ne moreš ocenit realno in nazorno, tako da so tvoji odgovori brezpredmetni.

A bo zdaj dovolj argumentov. referat pa lahko najdeš na naslovu Trg Borisa Kidriča 3, 2000 MB, kontaktna oseba g. Damjan Šimek, univ. dipl. psih., da ti vse podkrepim z dejstvi(beri: dokazi, če ti je lažje), če veš kaj je to.
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Naslednja

Vrni se na Malo za sprostitev

Kdo je na strani