Kupovanje preko Ebay-a

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Kupovanje preko Ebay-a

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 13.07.2004, 15:28

Pozdravljeni!

Ebay postaja vse bolj popularen tudi pri nas se posebej odkar smo v EU. Sam sem ze opravil nakup preko ebay-a, pa sem se odlocil, da napisem svoje izkusnje, pri tem pa me seveda zanimajo tudi vase izkusnje.

Na ebay-u najdes vse!!!
Glede na to, da nam je najblizje Avstrija in potem Nemcija sem sam zacel iskati modelarske stvari na ebay.at in ebay.de. Razlika med obema je ta, da na ebay.de najdes tudi stvari, ki so na ebay.at, medtem ko obratno ne velja, vsaj tako se mi zdi. Seveda je tudi izbira na ebay.de ogromno vecja.
V zelji po cenenem nakupu modela oz. modelarske opreme sem se odlocil da bom poskusil najti sebi primerno stvar. Najprej se je treba prijavit. Sam sem izbral varianto, ko se prijavis preko interneta in pocakas, da brezplacno po posti dobis potrditev in geslo. Koliko vem obstaja tudi varianta, da se prijavis in dobis potrditev tudi direknto na email.
Nato se je zacelo iskanje. Nasel sem model letala, ki me je zanimal in sem takoj postavil svojo ponudbo (trenutno sem povecal z 1 EUR.). Seveda ni dolgo trajalo pa so me prehiteli, je pa dobra stvar ta, da te po mailu obvestijo o tem kdaj tvoja ponudba ni vec najvecja. Tako je vecina modelov, ki sem jih hotel kupit na koncu imela preveliko ceno zame. Nato pa sem nasel model, ki je bil ugoden, v bistvu nov zapakiran kit za ceno 50 EUR. Tip je bil iz avstrije. Preden sem ga kupo sem mu poslal se mail in ga vprasal po postnini. Postnina paketa (do 120cm dolzine) iz Avstrije znasa cca 11 EUR. Tako sem model kupo in ga dobil na dom za 61 EUR. Pri tem je treba se racunat placilo nakazila v avtrijo, ki znasa 1500 SIT. Model sem dobil na dom po 12 dneh od nakazila, pri cemer je treba povdarit, traja 5-6 dni (tako pravijo na banki).
Model je bil lepo zapakiran, brez poskodb, tako da sem bil zadovoljen z nakupom.
Po tem me je seveda zagrabila ebay vrocica in sem kar naprej nekaj iskal. Med tem sem kupil se en model, ki je trenutno se v Nemciji, ker je vecji od 120 cm in pride postnina cca. 35 EUR (sam model pa je stal 30EUR), pa sem se odlocil, da mi ga prodajalec poslje kolegu v Nemcijo in mi ga ta pripelje v SLO.
Ce zakljucim. Kupovanje preko ebay-a je lahko ugodno, pri cemer je vseeno treba bit pozoren, da to kar se prodaja ni novo in slika vedno ne pokaze vsega. Vsekakor pa se stvari vecjih od 120 cm ne splaca kupovat ker je postnina predraga.
Taksne so moje izkusnje. Mogoce sem komu naredil luste za ebay, bilo bi pa lepo ce bi se kdo napisal kaj o tej temi.
Lep pozdrav.
Damir

P.S. pa se direktni linki za modelarstvo
Avtrija
http://modellbau.listings.ebay.at/RC-Mo ... ZListingIt
emListQQsocolumnlayoutZ3QQsocustoverrideZ1
Nemcija
http://modellbau.listings.ebay.de/RC-Mo ... ngItemList

Mogoce je za nekatere zanimiva se povezava za Italijo
http://listings.ebay.it/Modellismo_W0QQ ... perpageZ50
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.07.2004, 15:39

Ebay je en velik bolšji trg. Ko začneš kupovat je vse odvisno od posameznika. Lahko te naplahta, lahko pa prideš poceni skozi. Poglavitno je navezati osebni stik preko emaila in malo povprašati. Se takoj vidi kakšen je prodajalec...
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost