Motor bezlja

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Motor bezlja

OdgovorNapisal/-a trancedeejay » 15.07.2004, 21:43

HI
Ze 2 leti nisem zalaufal svoje Magike,ker se motorju preprosto utrga in z zapiranjem dovoda zraka in goriva ne morem vplivati na obrate motorja. Avtomobil je v bistvu skoraj nov in ne utecen - ni porabil enega tanka, vendar ga od takrat nisem prizigal,ker mi znori. Odlocil sem se pripeljati model v Tolmin k Fiserju(tekmovalcu z avtomobili), vendar ga tudi on ni mogel ukrotiti - motor je preprosto nekajkrat zbezljal in obema ni jasno od cesa. Odlocil sem se da model pripeljem do Mantua Model in da poskusajo zadevo urediti - sem ze cisto obupal - bi pa prosil ce bi bilo mozno da zadevo pregleda gospod Nebec.
Pregledala sva vplinjac in ga dobro zategnila, tako da nama ni bilo nic jasno - vsi pa Fiserja najbrz poznate in veste da izkusnje ima - pravi pa da kaj takega se ni videl.
Have a nice Day

Matt
MUSIC IS THE KEY
trancedeejay
Član

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 16.07.2004, 09:25

Razlog za "bezljanje" motorja je najbolj verjetno zamašen dovod goriva.

Kadar motor dlje časa stoji, se ponavadi ostanki goriva v vplinjaču strdijo in zamašijo dovod goriva. Motor takoj ko vžge močno poveča vrtljaje in kmalu ugasne.

Poleg čiščenja vplinjača, rezervoarja za gorivo, cevk in preverjanja vseh odduškov za zrak, je treba pregledati še stik vplinjača z motorjem (kar ste že naredili) in zadnjo steno motorja. Če je kakšen izmed vijakov na zadnji steni slabo privit ali celo manjka, se lahko pojavijo podobne težave.

Vedno pa seveda lahko avto prinesete v trgovino, kjer ga bomo pregledali skupaj. Ker tak pregled lahko traja nekaj časa se prej najavite po telefonu 01/512-0320.

Janez Nebec
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihaz14 » 26.07.2004, 18:54

Men se tud to dogaja!!! Pa nevem kaj nej nardim! A pol morm očistit cevko za dovod goriva al kaj
L.p Miha
Uporabniški avatar
mihaz14
Novinec

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost