Eden kanal na sprejemniku ne dela

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Eden kanal na sprejemniku ne dela

OdgovorNapisal/-a tramtej » 21.08.2004, 11:27

Imam Graupnerjev sprejemnik pa mi kar na enkrat eden od kanalov ne dela več.
Na tem kanalu (št. 3) imam priključen regulator za pogon motorja. Sicer normalno prepušča tok za pogon servov, zvočnega signala pri vklopu regulatorja pa sploh ni. Na ostalih kanalih pa deluje normalno, vendar je potem pogon motorja na desni ročici na komandah.
Ali je možen razlog to, da sem zamenjal polariteto pri priključitvi regulatorja na sprejemnik :?:

Hvala za odgovor!
tramtej

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 21.08.2004, 16:13

ne ni možno,če bi zamenjal na reglerju bi bil fuč,če bi pa na sprejemniku pa sploh servoti nebi delali.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157
Naš človek :)

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a » 21.08.2004, 18:07

Ni nujno :? . Ob morebitnem trku baterij ob regler bi lahko to povzročilo, da bi delalo samo napajanje za servote ob tem pa "gas" ne.

Če bi zamenjal na reglerju polariteto na motor bi se le-ta vrtel v obratno smer, če pa ga bi zamenjal na baterijah pa bi se pokadilo. Vendar te dve opciji verjetno izključimo.

Sicer pa praviš, da ti normalno dela na ostalih kanalih, to lahko pomeni, da si skuril tretji kanal - torej servis.

Če imaš digitalno komando, potem lahko nastaviš MODE (1-4) tako, da imaš gas na levi ali desni, kakor koli želiš in se ti ni treba obremenjevati na kateri kanal boš kaj priključil, samo priključiš tako, kot to paše.

LP, Tine
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 21.08.2004, 20:39

Jaz ti predlagam, da se za popravilo obrneš na gospoda Janeza Bonača! On mi je moj Graupnerjev sprejemnik (R700) poštimal v zeeeelo kratkem času, in deluje kot nov!

Email: bonac@siol.net

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------
----------------------------

Kraj: Maribor

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov