SpiderX

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

SpiderX

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 22.08.2004, 22:11

SpiderX se mi zdi zelo zanimiv model za na pobočje, ga mogoče kdo ima? Zanima me vse kar je več kot lahko najdemo na http://trgovina.mibomodeli.si/izpis_kat ... a=1&page=6
Torej vse izkušnje, vsak podatek, vsak komentar, tudi če ga je kdo videl leteti naj prosim kaj napiše :!:
lp Matjaž
matjaz_c
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 23.08.2004, 08:44

Hmmm...podoben je Valentinemu F3j modelu Dragon Fly. Zgleda lepo, vendar ko bo treba kaj popravljati bo pa malce težav, ker je model cel GFK, CFK. Nebi ti znal nič rečt več, ampak če bi imel denar bi ga vseeno rad imel! :)

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rock » 23.08.2004, 10:29

-=ZeroCOOL=- napisal/-a:Hmmm...podoben je Valentinemu F3j modelu Dragon Fly. Zgleda lepo, vendar ko bo treba kaj popravljati bo pa malce težav, ker je model cel GFK, CFK. Nebi ti znal nič rečt več, ampak če bi imel denar bi ga vseeno rad imel! :)

A si lahko še bolj neumen. :lol:

Kja vidiš težavo pri popravilu GFK, CFK modela? Človek si želi leteti raketo. Zakaj nebi poskusil?

Modela ne poznam, ima pa precej podobnosti s kako prav resno zadevo. Če bi le bila Full Carbon, bi že zdavnaj bil srečen lastnik.

Valenta nima niti enega podobnega modela. Je pa res, da ima nekaj prav posrečenih in vsakomur predlagam, da si ogledajo njihov katalog.
http://www.valentamodel.cz/index-aj.htm

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 23.08.2004, 10:33

Rok.....mnenje posameznika ;)

Tukaj je še nekaj okrog tvojega Spider Xa, drugače je pa v tujini bol znan kot X-Race

Nekaj sem našel na nemškem foromu:

http://www.rc-network.de/cgi-bin/beitra ... 4;t=001598

Pa še tu, sicer je malo večji, pa vendar:

http://rcsoaringpictures.free.fr/images ... /index.htm

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 23.08.2004, 10:36

Primarjava:

Spidar X

Slika

Valenta DragonFly:

Slika

Jaz bi rekel, da sta si po izgledo bolj kot ne podobna! ;)

Jan
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a rock » 23.08.2004, 10:55

Jaz vidim veliko razlik. Še posebej, če pogledaš tehniče podatke.

In, da se ne bom zgovarjal na tehnične podatke, konstrukcijo in podobno. Samo sliko si poglej in gre za popolnoma drugo zadevo. A res ne vidiš kako ima DragonFly nalomljen prednji rob krila, SpiderX pa prav elegantno eliptičestega. Pa še na repne površine se lahko spotaknem. Modela sta tako drugačna, da je vsaka nadaljna debata popolnoma odveč.

lp,rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 23.08.2004, 10:58

Se strinjam....vendar moje mnenje ostaja nespremenjeno! Nisem perfekcionist, da bi se spuščal v detajle! Andrej ima ta avjon, in ko sem videl Spiderja mi je takoj na misel padel Dragonfly... se opravičujem če sem z to primerjavo koga užalil oz. mu ponižal model!

Jan
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 23.08.2004, 13:18

Po mojem smo mi malo v zmoti, opstajata namreč dva spiderX-a. Eden je mibotov ta je veljik 2m profil mh-32, drugi pa je neka nemška f3f specialka, velika 2,5 m in s profilom HN354.
Me že malo jezijo ta imena za modele(od čokoladic pa vse do že obstoječih modelov)

Je že kdo letel na profilu mh32, saj to je tudi f3j profil? Kokšne lastnosti ima mh32 :?:
lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 04.09.2004, 14:43

Sedaj imam ta model doma in ga poizkušam sestaviti.
Imam nekaj poblemov, če že kdo leti z modelom Spider-x. Prosim, če mi lahko sporočite kar na e-mail zajtamce@yahoo.com ali pm kje bi si ga lahko ogledal.

Lp Matjaž
lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.02.2005, 09:36

Tema je sicer že orenk v zatonu, vendar model je še vedno aktualen. Sedaj sem slikal Spiderja in Sixty skupaj. Čist tako, malo za primerjavo. Prej se mi ni zdel toliko večji od Sixty, ampak ko sta postavljena skupaj pa stvar rata čist nekaj drugega!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 18.02.2005, 10:01

-=ZeroCOOL=- napisal/-a:Se strinjam....vendar moje mnenje ostaja nespremenjeno! Nisem perfekcionist, da bi se spuščal v detajle! Andrej ima ta avjon, in ko sem videl Spiderja mi je takoj na misel padel Dragonfly... se opravičujem če sem z to primerjavo koga užalil oz. mu ponižal model!
Jan

Sem že malo za cajtom ampak ko sem tole prebral, se mi je porodilo vprašanje: "Kako zaboga potem najdeš svoj avto na parkirišču?" Saj so si ja vsi tako podobni s štirimi kolesi, vetrobranskim steklom spredaj, izpušno cevjo zadaj, pa vrati na levi in desni strani, pa volanom na levi, pa celo vsi imajo čisto enako okrogla kolesa.....pa...pa.... :wink:

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov