Hja, po svoje te razumem... Kot nekomu, ki namerava prvič priti v Tolmin verjamem, da pogreši to, kako se pride do proge, katere kategorije se vozijo, itd. Sicer pa razpisov za aviomodelarske prireditve ne moreš primerjati z avtomobilskimi - kje pa imaš v avio na en dan tudi do 7 kategorij - ja, da spraviš skupaj eno avtomobilistično tekmo je vloženega ogromno truda pred in med dirko (seveda zato, ker je potek tekmovanja pri avtomobilih izjemno dinamičen).
Še nekaj pa bi izpostavil, kar se mi zdi pomembno, preden komentiramo tole obliko razpisa (pa naj me kdo popravi ali dopolni, če temu ni čisto tako). Torej ta forum ni uradno "glasilo" modelarjev. Tu se pač zadrzuje večina tistih, ki ponavadi pridejo na dirko. Pač najlažje in najbolj učinkovito je na dirko opozoriti na tem mestu (sploh letos, ko so "polobvezne" predhodne prijave po telefonu ali e-mailu). "Uradno" pa lahko tekmovalec dobi informacije o dirki pri modelarskih društvih. Tam naj bi tudi izvedel vse, kar te o tekmi zanima in kar je zate važno! (kam priti, kako se prijaviti,...)
Kar se pa tega razpisa tiče, mu pa za moje pojme nič ne manjka (še več, olajšano je delo tekmovalcu, ki piše svoje podatke, saj ima že zastavljeno obliko v katero potrebne podatke samo vstavi).
1. Kategorije: če poznaš pravilnik (kar je dolžnost tistega, ki pride vozit na dirko) veš, da je organizator dolžan razpisati vse kategorije, ki se vozijo v DP. Od števila prijavljenih pred samim začetkom dirke pa zavisi, če se bo kategorija na dirki vozila ali ne.
2. Urnik: kako naj bo objavljen urnik, če pa moraš za sam potek tekmovanja vedeti, koliko tekmovalcev (skupin) boš moral dat skozi? To se naredi na licu mesta...
3. Kako se pride tja: upam da mi ne zameriš, ampak za enega ali dva nova tekmovalca je povsem nesmiselno "popati" vsakič karto Slovenije in označenega Tolmina z rdečo pikico

Itak vsak novinec potrebuje nekoliko natančnejše podatke, ki pa se jih da dobiti na ogromno mestih, začenši z organizatorjem dirke. Tako je vsekakor najlažje z najmanj kompliciranja.
4....torej karkoli, kar je nejasnosti - zavriš tel. številko organizatorja ali koga od nas. Ponavadi je pa tako, da bi vsak rad vse vedel, čeprav mu nekaj stvari niti ni treba vedeti
lp Ales
šit, spet imam prav...