F5J- Elektro jadralci-nadaljevanje

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a JureHB » 30.08.2004, 16:18

Rok je napisal:

Nikogar ne silim, da pride na Celjsko tekmo. Vendar vsak, ki bo želel bo letel po pravilih, ki jih pripravi organizator.

Prebral sem ta pravila kaksna bojo in zdijo se mi super(bolj svobodno in več taktike)! Jaz pridem 100% in mislim da bo to moja prva F5J tekma ki bo dala zagon čez zimo, drugo leto pa štartam na prvi ki bo!

LP Jure
Uporabniški avatar
JureHB
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a borisk » 30.08.2004, 19:56

zdravo

jst bom tudi gužvo delal naslednjo leto in sicer s telstarjem al pa s čim drugim če bom tega razbil

lp boris
Uporabniški avatar
borisk
Član

Kraj: Šmarje

OdgovorNapisal/-a Vombat » 30.08.2004, 19:59

Bom jaz nekaj napisal. Pred 2 mesecema sploh nisem vedel da obstaja kaka F5j kategorija. Učil sem se leteti s telstarjem na bližnjem travniku in to je bilo to. Enkrat sem po naključju prišel na ta forum in vidim da ste vsi govorili o tej kategoriji. Po prvem tekmovanju v Krtini so bili moji občutki pozitivni, res pa sem videl da tam nimam šans priti na vrh. Prvi problem (in največji) ki se pojavi je dober model. Res je da je telstar lahko malo konkurenčen, ampak samo z profesionalnim pilotom. Žal nismo vsi taki kot Miha, ki je bil tudi začetnik v letalih. Kakor sem bral, je njemu eden naredil profi krilo, drugi profi model, in še vse so mu razložili. Potem 2 tedna vsak dan letiš in si lahko med prvih 3 na tekmovanjih (pa brez zamere, miha). Rešitev tega je že pokazal Petrovčič z njegovimi krili, Miha pa je napisal nekaj zelo dobrih člankov. Še vedno pa ni kakšnega dobrega trupa. Obstajajo za kupit trupi iz umetnih mas, jaz bi pa rad imel dober in lahek lesen trup. Za naslednjo sezono bom mogoče sam kaj spacal. Kot drugi problem pa se pojavi tehnika. Res je da je veliko odvisno od modelarja, ampak če bo en model v minuti prišel na 200 metrov, drugi pa na 300, bo imel slednji veliko večjo prednost. Zato upam da bodo za naslednjo sezono prišle v poštev tudi Lipo celice. Tretji problem pri nas pa je spet dobiti opremo. Res da smo v EUju, ampak poštnina je pa še vedno draga. Upam da bo v prihodnosti še več nakupov kakor je bil tist Maxon prenos, ko se je eden odločil in kupil za vse tukaj da ni bilo treba posebaj. Mislim da sem vse povedal kar sem hotel. Torej glavni problem je po mojem mnenju dobiti dober model. Ko berem po tujih straneh o F5j in forumih, šele sedaj razumem zakaj večina kupuje že narejen modele. Razne Pulsarje in Wind dancerje. Sam sicer ne bi nikoli dal toliko denarja za njih, ampak kvaliteta pa je.

No, pa upam da me ne boste razcotali ko svija kurbus :lol:
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Vombat » 30.08.2004, 20:05

Še nekaj sem pozabil povedat. Če hočemo poskrbeti za večjo popularnost. Kakšen članek ali dva bi bila dobra v Timu. Lahko naredite skoraj copy-paste iz teme F5J info. Tako da pripravite mlade da pridejo na forum in zvejo več ali kdaj pridejo pogledat tekmovanje.
Uporabniški avatar
Vombat

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 30.08.2004, 21:20

.... glede na odgovore sem postal spet motiviran, da vas razsujem na tekmi .... 8)
Še par detajlov, kot je vgradnja motorja in pridrditev akuje, pa en pljunek špreja za kabino... pa bo ready.
Pogon: Hopf Viper pa Maxon 4:1, akuji 8xkan650 ali 8xkan1050 (katere naj vzamem?) propeler pa bo zaenkrat 13x8, ker drugega nimam.
Na vago pa vržem čim bo vse skupaj zloženo.

lp, Neresni
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 30.08.2004, 21:52

Dob´r si ga zglancu!

Vidim da si ostal zvest načinu gradnje svojega prvega modela za F5J kar se strukture krila tiče.
Rep je lep! Malo spominja na DLG stil.

Videti je res fajn!

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 30.08.2004, 22:17

Opa Andrej a spet uporabljaš polizdelke :D

Ne se kitit in grozit na forumu na tekmo rit privleči :D

AR500 če češ da bo kam šlo (KAN je komedija)

pa prop zameni da se nauš prehladu
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a rock » 31.08.2004, 11:00

Andrej,

končno težo nam še zaupaj.

Drugače "setup", ki ga nameravaš uporabit je več kot odličen. Z njim boš kot ponavadi dosegel 200m, kar je pa tako ali tako dovolj za pojadrat.

Sam sicer imam krake 14/8, vendar me še precej stvari navdihuje, da bom raje letel s 13/8 in KAN 650.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 31.08.2004, 11:33

Ko ste govorili o podmladku naj se oglasi in naj pove svoje. Evo me tuki sem.
Prvi problem je to, da sem še popoln začetnik in da nikakor nimam dovolj izkušenj, da bi se lahko pridružil na tekmi. Drugi problem je ta, da sem vseeno dijak in da so problem cfinance saj moja sedanja kanja ne bi bila konkurenčna z svojimi 800g(polna) in pa še treninga mi primanjkuje.
Če mi uspe do naslednjega leta pripraviti konkurenčen model potem se vam pridružim samo sem tako al tako odvisen od drugih saj nimam svojega avta tako da se moram pripeljat s fotrom al pa prosjačit za prevoz robija in druge.

to je moje mnenje.

lp

miha

P.S.: upam da mojga posta ne boste raztrgal na koščke :shock:
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 31.08.2004, 11:55

al pa prosjačit za prevoz robija in druge.

verjetno da si pretiraval sem prepričan da te vsak ki že tako gre na tekmo vzame s sabo tko da ne bi smel biti problem prevoz

torej izdelaj model malo se posvetuj z starimi mački iz okolice malo potreniraš in si na tekmi
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Kroko » 31.08.2004, 12:57

Sodelovanje na tekmi ne bi smelo biti povezano z konkurenčnostjo. Izkušnje in znanje se pridobiva tudi če nisi konkurenčen.

Kaj bo pa drugo leto, ko boš imel konkurenčen model in nobenih izkušenj iz tekmovanja? Spet ne boš konkurenčen.

Prosim da ne godrnjate in se ne zgovarjate več na konkurenčnost. Udeležite se tekme. Na tekmi povprašajte za pomoč. Večina je pripravljena biti "pomočnik" tekmovalcu. Nasveti starega mačka med samo tekmo, ko stoji ob tebi, te opozarja na napake in ti svetuje, so neprecenljivi. Taka izkušnja je vredna več kot 10 ur samostojnega treninga.

Če je problem prevoz - pri meni se večkrat najde kakšno prosto mesto. Samo vprašati je potrebno.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 31.08.2004, 13:02

Do naslednjega leta bo model pripravljen mogoče pa pridem pogledat na zadnjo tekmo če bom doma.
Sem tu na forumu pobral neke načrte za jadralca, pa me zanima kakšne profile izbirate vi? Za načrt pa prosim da se razpišete kako naj naredim, najraje bi vakumiral samo na žalost tega ne znam.

lp

miha
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 31.08.2004, 13:04

še načrt
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 31.08.2004, 13:15

vsi mački vakumiranja, do sedaj niso uspeli spravit krila za F5J. ki bi bil res hud, zatorej rebrca, lajštica, malo lepila, malo smirkovega, papirja kak konec folije in to je to.

kot ti je že Kroko povedal na tekmo, starega mačka za pomočnika in rezultat mora bit tle
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 31.08.2004, 14:01

kaj pa stiro-balza? a to bi šlo? ne bi rad da se takoj zlomi.

Kaj pa profil?
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 31.08.2004, 14:11

sharkpade napisal/-a:kaj pa stiro-balza? a to bi šlo? ne bi rad da se takoj zlomi.

Kaj pa profil?

problem imajo z torzijsko močjo in se lomijo prav stiro balsa krila
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Vombat » 31.08.2004, 17:50

sharkpade napisal/-a:Ko ste govorili o podmladku naj se oglasi in naj pove svoje. Evo me tuki sem.
Prvi problem je to, da sem še popoln začetnik in da nikakor nimam dovolj izkušenj, da bi se lahko pridružil na tekmi. Drugi problem je ta, da sem vseeno dijak in da so problem cfinance saj moja sedanja kanja ne bi bila konkurenčna z svojimi 800g(polna) in pa še treninga mi primanjkuje.
Če mi uspe do naslednjega leta pripraviti konkurenčen model potem se vam pridružim samo sem tako al tako odvisen od drugih saj nimam svojega avta tako da se moram pripeljat s fotrom al pa prosjačit za prevoz robija in druge.

to je moje mnenje.

lp

miha

P.S.: upam da mojga posta ne boste raztrgal na koščke :shock:

Miha, jaz tudi nisem konkurenčen. Bil sem v soboto na prvem tekmovanju in skoraj vsi so leteli v prvem turnusu celo uro, jaz sem pa po 10 minutah že na tleh bil. Pa kaj sem si mislil. Tudi sam se drugače dijak in nimam prevoza. Pa treninga mi tudi primanjkuje :) Pridi 11 septembra s kanjo na tekmo. Tako da bom imel še jaz kakšno konkurenco. Sedaj sem namreč sam tam spodaj :)
Uporabniški avatar
Vombat

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 31.08.2004, 19:08

Za 11. septempra na žalost nimam časa zato ker imam druge obveznosti. A je mogoče letos še kakšna tekma? :D
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade

OdgovorNapisal/-a Vombat » 31.08.2004, 19:18

Ena bo tudi 19.9 v Zagorju.
Uporabniški avatar
Vombat

OdgovorNapisal/-a Vombat » 31.08.2004, 19:19