Bom jaz nekaj napisal. Pred 2 mesecema sploh nisem vedel da obstaja kaka F5j kategorija. Učil sem se leteti s telstarjem na bližnjem travniku in to je bilo to. Enkrat sem po naključju prišel na ta forum in vidim da ste vsi govorili o tej kategoriji. Po prvem tekmovanju v Krtini so bili moji občutki pozitivni, res pa sem videl da tam nimam šans priti na vrh. Prvi problem (in največji) ki se pojavi je dober model. Res je da je telstar lahko malo konkurenčen, ampak samo z profesionalnim pilotom. Žal nismo vsi taki kot Miha, ki je bil tudi začetnik v letalih. Kakor sem bral, je njemu eden naredil profi krilo, drugi profi model, in še vse so mu razložili. Potem 2 tedna vsak dan letiš in si lahko med prvih 3 na tekmovanjih (pa brez zamere, miha). Rešitev tega je že pokazal Petrovčič z njegovimi krili, Miha pa je napisal nekaj zelo dobrih člankov. Še vedno pa ni kakšnega dobrega trupa. Obstajajo za kupit trupi iz umetnih mas, jaz bi pa rad imel dober in lahek lesen trup. Za naslednjo sezono bom mogoče sam kaj spacal. Kot drugi problem pa se pojavi tehnika. Res je da je veliko odvisno od modelarja, ampak če bo en model v minuti prišel na 200 metrov, drugi pa na 300, bo imel slednji veliko večjo prednost. Zato upam da bodo za naslednjo sezono prišle v poštev tudi Lipo celice. Tretji problem pri nas pa je spet dobiti opremo. Res da smo v EUju, ampak poštnina je pa še vedno draga. Upam da bo v prihodnosti še več nakupov kakor je bil tist Maxon prenos, ko se je eden odločil in kupil za vse tukaj da ni bilo treba posebaj. Mislim da sem vse povedal kar sem hotel. Torej glavni problem je po mojem mnenju dobiti dober model. Ko berem po tujih straneh o F5j in forumih, šele sedaj razumem zakaj večina kupuje že narejen modele. Razne Pulsarje in Wind dancerje. Sam sicer ne bi nikoli dal toliko denarja za njih, ampak kvaliteta pa je.
No, pa upam da me ne boste razcotali ko svija kurbus