Moderator: blisk
trully1 napisal/-a:Pozdrav
Nameravam kupit 4 kanalni sprejenik SCHULZE ALPHA 35MHz, ki naj bi zahteval mini kvarc. A mora biti ta kristal nujno od firme SCHULZE, ali je lahko mini od FUTABE.
Oddajnik bo Futabin FX-18. FX-18 bom kupil brez kvarcov, zato me zanimakakšne kvarce naj kupim?
Ali je lahko en kristal od FUTABE(oddajnik) in drugi od firme SCHULZE(sprejemnik), seveda oba za isti kanal?
Ali sta omenjena oddajnik in sprejemnik kompatibilna med sabo?
Lp
MC GAYVER napisal/-a:trully1 napisal/-a:Pozdrav
Nameravam kupit 4 kanalni sprejenik SCHULZE ALPHA 35MHz, ki naj bi zahteval mini kvarc. A mora biti ta kristal nujno od firme SCHULZE, ali je lahko mini od FUTABE.
Oddajnik bo Futabin FX-18. FX-18 bom kupil brez kvarcov, zato me zanimakakšne kvarce naj kupim?
Ali je lahko en kristal od FUTABE(oddajnik) in drugi od firme SCHULZE(sprejemnik), seveda oba za isti kanal?
Ali sta omenjena oddajnik in sprejemnik kompatibilna med sabo?
Lp
Za Futabo moraš vzet Futabin kvarc za Šulceja pa lahko Šulce ali Futaba čeprav se je v praksi pokazalo da je vedno najbolje uporabljati kvarc iste firme kot je naprava .
Torej v oddajnik daj Futabo v sprejemnik pa Šulceja ni kaj falit
Kroko napisal/-a:Sem pa danes pred tekmo na testnem letu pozabil izvleči anteno. Bil sem ene 300 m oddaljen. Pa gledam, zakaj me avijon ne uboga več. Kateri koli drug sprejemnik bi mi zabrisal avijon v poden, saj je trajalo kar kakšno minuto, da sem ugotovil za kaj gre. Avijon pa je medtem lepo mirno jadral naprej - stan od mene.
TŠ napisal/-a:Kroko napisal/-a:Sem pa danes pred tekmo na testnem letu pozabil izvleči anteno. Bil sem ene 300 m oddaljen. Pa gledam, zakaj me avijon ne uboga več. Kateri koli drug sprejemnik bi mi zabrisal avijon v poden, saj je trajalo kar kakšno minuto, da sem ugotovil za kaj gre. Avijon pa je medtem lepo mirno jadral naprej - stan od mene.
Tisti, ki imate možnost PCM poizkusite raje SMC14, ni za verjet kaj to dela - Šulce se lahko skrije - z zaprto anteno na oddajniku in zvito anteno okoli sprejemnika deluje na 300m kot, da nebi bilo nič. Sam bi ga imel, vendar mi naprava ne podpira.
Flayer-x napisal/-a:da nebom odpiral šeene teme, bom tole mal izkoristil
Namreč me zanima če bi stvar normalno funkcionirala če imam Graupnerjev oddajnik (MC-19) in sprejemnik od futabe (FP-R138DP PCM) oba na istih herzih in originalnih kvarcih??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov