Model je poletel!
Nazaj bi vzel vse grde besede, ki sem jih spregovoril za ta model! Še vedno trdim, da bi lahko nov - natančneje grajen, letel bolje, vendar leti super! Sedaj penja pod kotom cca. 45°- 60° odvisno od pogojev in tega, kolikor je pač oko natančno. Probleme mi povzroča edino kot motorja, kjer se dogaja, da mi model neprestano sili navgor. Če se ne motim, kota sploh nimam, tako da to ni nič nenormalnega. Če bi sam izdeloval model, bi probal še pomanjšat kot krila, ker se mi ob zavoju vedno dvigne v klunu in naredi deloma prevlečen ovinek, kar je tipično za prevelik kot krila. Model ni tako hiter, kot so vsi pričakovali. Ko motor izklopim sicer pada rapidno, vendar je okreten in se ga da manevrirati, vendar priporočam, da ga ne vlečete preveč po višini, ker ko pa zgubi hitrost pa omahne, kot da bi rekel "keks"

Več ali manj letim na polnem plinu, vendar leti brez problemov tudi z pol ali pa še manj plina. V glavnem, zadovoljen sem, vendar se mi zdi, da bi mu zelo prav prišla še smer, ki bi jo kar "zmiksal" k eleronom in dal ne eno stikalo, da bi ga vklaplal po potrebi. Če pogledaš model, ugotoviš, da to sploh ne bi bilo problem narediti. Tisto fiksno smerno "plato" balze bi odrezal na enem delu in že bi imel še smerno krmilo. Mogoče bi pa kdaj poskusil. Vsekakor bi pa predlagal vsem, ki se boste model spravili graditi, da če imate možnost, da krilo, v okolici, kjer se stika z trupom, ojačate z vsaj eno ali dvema slojema 25g tkanine, ker je plank tako občutljiv, da mi je že na večih mestih počil, in ga drži skupaj le še folja!
Probleme mi je (in še deloma mi) povzročal Kontronikov regulator hitrosti, ker sem očitno imel predolge kable in se je dogajalo, kot da "zamuštra" timing. Motor je zabolil in se ustavil Včasih se je ponovno vklopil, včasih pa se ni več hotel, in verjamite, da je zelo neprijetno, ko se to zgodi točno takrat, ko greš v looping, kjer se to najraje dogaja! Poklical sem Moho Holca, ki mi je predlagal, da kable skrajšam, kar se da, ter po potrebi dodam med + in - še kondenzator (Najlepša hvala za informacijo Miha). Kondenzatorja še nisem dodal, vendar sem kable skrašal na minimum, zdaj bomo pa videli.
Letet bom šel verjetno zvečer, ker je danes močan JZ napovedan, in je model v vetru preveč živčen. Po moji oceni model leti super, vendar ni fajn v vetru. Njegova velikost vsekakor ne konkurira sunkom vetra ter rotorjem, ki so pogosti od tleh.
Lep pozdrav!
Jan