Sanwa je od vseh najslabša!
Graupner je od vseh ta boljši.
futaba pa je ...
Odgovor na to, kaj ne najboljše in kaj najslabše je zelo težko podat.
Kot prvo: ne moreš primerjati samno znamke, primerjaš lahko le komande istega ali podobnega cenovnega razreda.
Za dat odgovor kaj velja in kaj ne velja pa mora bit opravljen kar obsežen test s kar nekaj aparatur...
Tako pa, modelarji podajamo osebne ocene, ki so zelo pristranske. Imel sem Sanwo, ki mi je padla v lovor vode, potem ta ta presneta stvar ni več delala. Fuj, Sanwa...
Torej to je ta XS-6 FM RACE SYNTHESIZER 40 MHz pri MIBO Modeli za: 44.527,00 SIT
Samo sem nekje bral da imajo neke težave s tem SYNTHESIZER sistemom al to ne drži.
Jaz sem sicer tudi to gledal al pa R1 RACE 40 MHz FM samo je dvojna cena.
Na strani naprave, ni nobenih problemov pri meni. Sprejemnika pa sploh še nisem uporabljal, ni bilo pa nikakršnih problemov pri R600, R700, C12, Alpha 840 & 440.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Prvo se moraš odločiti, koliko si za komando (pištolo) pripravljen dati (< 100 E, > 150 E ali > 300 Euro).
Sam imam Futabo Megatech T3PK z sprejemnikom R203 HF HRS in še nisem imel motenj. Odlično dela tudi z sprejemnikom Graupner R600 FM (PPM). Imel sem tudi Graupner XS-6FM RACE Synthesizer in sem bil z komando zadovoljen (za ta dener), samo z sprejemnikom SR6SYN sem imel težave - motnje (tudi drugi). Super je delala z sprejemnikom Futaba R133F.
Futaba T3PK - 369 Euro
Sanwa M8 - 325 Euro
Graupner XS-6 FM RACE SYN - 189 Euro
Futaba T3PM FM HRS - 170 Euro
Graupner XR-6 FM RACE MK2 - 159 Euro
Futaba T3PM FM PPM - 150 Euro
Carson Husky FM (PC-USB) - 129 Euro
Futaba T2PL AM - 93 Euro
Acoms Hayabusa 2K FM - 79 Euro
Ena od komand v moji zbirki je tudi tale "sintetika". Sicer sem njen drugi lastnik. Pri prvotnem lastniku je bila montirana v avtomobilu in je omenil, da je imel par manjsih motenj, vendar mislim, da so bile posledica voznje prek nekih podzemnih instalacij. Sedaj je v uporabi v mokrem elementu , skupaj z dvotaktnim motorjem, original sprejemnik, pa ni nobenih motenj. Zgleda, da je voda bolj cista
Ja ELO točno to sem storil tudi jaz. Zato sedaj vsakomur svetujem naj najprej pomisli koliko časa bo vztrajal v hobiju potem naj temu primerno tudi kupuje. To velja za vse stvari ne samo komando.
R1 je zakon!
Uporabljam jo že polna tri leta, brez težav.
Odlično dela v kombinaciji z R330 SPCM sprejemniko, vedno imam vključeno funkcijo "fail save", mixi odlično delujejo, lepo paše v roke,...
brezhibno deluje tudi s cenejšimi sprejemniki, tako grupnerjevi razreda okrog 11.000 sit kot tudi Protech razreda 8.000 sit.
A lahko kaj več poveš s čim te je zaj...... v Ceni pa ni nobene razlike.
R1 RACE 40 MHz FM -- 84.227,00 SIT (MIBO Modeli)
SANWA M8 -- EUR 349.00 -- 83.760,00 SIT (Schweighofer)