Modeli pylon 400

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.09.2004, 21:18

Zagijev pa je ja kot listja, verjetno je treba 15 - 20 minut iskanja po netu in rcgroupsih pa se bo že kaj našlo. Je kdo kandidat? ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 14.09.2004, 21:25

Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 14.09.2004, 21:29

Miha@

Ja enostavno model je "svoh" na tem mestu, ker so noter utori za zajle za zajle. Ce ti ga uspe malo "trse" pristati se lahko kaj kmalu zgodi prelom na tem mestu.

Nevem naenkrat ga je zacelo nekaj cukati sem ter tja in sem ga se komaj vlovil da ni priletel direkt na nos. Iamm obcutek da je bil kaksen sunek vetra!? Ker je danes tu pa tam se vedno kaj zapihalo...
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.09.2004, 21:38

Ja, Mitja, znan je Projeti, je pa za tisti kos pene kar precej $$$. Ima pa kakšen profil krila? To skopiramo in ma gre, al kaj? ;)

Alen, ja bom še enkrat vse prečekiral in po potrebi ojačal s karbonom, če se bo dalo.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a alien » 14.09.2004, 21:44

Jaz mislim da bi po potrebi rezal nekdo recimo zagi killer profil ali kaj takega. Saj vse ostalo ni tako tezko narediti, samo profil iz stiropora da dobis...Mogoce na tekmah se jih kaj prinese zraven pa kdo kupi.

Miha@

Ja res ti priporocam tam ojacati zadeve, ker ti povem da ga nisem tako zelo zabil...
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Kroko » 14.09.2004, 22:26

Rezanje kril ni problema. Pri meni jih v enem dnevu lahko izrežemo za cel evropski trg.

Glede omejitev: kdo hudiča pa bo preverjal 10% ?. Ne komplicirajte nove in dobre ideje z zajebanimi pravili.

Še vedno velja (od mojega članka o rezanju kril naprej) - če ima kdo kaj za odrezat naj pride, pa bova odrezala.

Za pylon leteče krilo pride bolj v poštev vlečni motor, saj gre lažje skozi ovinke.
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a teddy1908 » 15.09.2004, 14:34

Glede na to, da ste se vsi orinetirali tudi na ZAGI-je dodajam svojo ponudbo:

PONUDBA ZAGIJEV

ZA POBOČJE ( padina ):
iz stirodura ( moder, zelen ali rdeč - kateri je pač na voljo )

Samo izrezano krilo: 4000 sit.

Narejen in pripravljen zagi ( brez servotov )
cena: 11000 sit

Zagi z 2 servo + baterije + 2 para winglet ( zaključki ) + še kaj ( manjka samo še sprejemnik, komanda in pilot )
cena: 19000 sit

Zagi za ELEKTRO POGON:
Iz belega stiroporja.

Samo izrezano krilo cena: 3500 sit

Oblečeno krilo z želenimi izrezi za servo, nosilec motorja, izrez za baterije in sprejemnik ( po meri ), zaključki kril ( winglet ) - skratka vse brez čreves ( baterije ,... )
cena: 13000 sit

Pripravljen elektro zagi ( spet brez sprejemnika ) z motorjem , regulatorjem, 2 servo motorja, ... ( manjkajo baterije, odvisno od posameznika, vendar izrez za baterije - po meri )
cena: 30000 sit

Vsi zagiji so armirani tudi z steklenimi vlakni ( lepilni trak z vlakni ) in imajo v sredini še leseno rebro za zmanjševanje poškodb pri trkih.

Možno je dokupit tudi piskač, ki pomaga v primeru, da se letalo izgubi ( zelo uporabno predvsem na pobočju ).
CENA 3000 sit.

Možen je ogled.

Tel: 031 350 998

LP TADEJ
To be or not to be, that is the big que ... Ah f..k* it, LET'S just fly instead
teddy1908
Novinec

OdgovorNapisal/-a kiwi » 15.09.2004, 19:21

Hi!

Se ti ne zdi da si ti z cenami mogoce malo pretiral :?:

Pol kvadrata stiroporja stane okrog 350 sit
en siroki selotejp je mislim da okrog 250 sit vec mislim, da ni
malo balze za vinglete, in TESA lepilni trak za vlakni tudi ni tako drag.

Kompletni materijal tako ne bi smel stati vec kot 10 €
Motor je 5 do 6€
ustrezen regler dobis ze pod 30€
Celice kan 1050 recimo (8 kos) je okrog 18 € oziroma mislim, da celo malo manj.
2 mikroservota dobis za 20 € oba.
Elisa gunther pa je v konradu za 1,5 €
Pomeni, da model ne bi smel stati vec kot 90 € vkljucno z drobnim materijalom. pomeni, da manjka samo se sprejemnik in oddajnik pa se ze leti.

Mimogrede kaksen profil pa imas na teh tvojih zagijih. A je to prav Zagi profil, ker kot taksen mislim, da ni ravno primeren za hitrejse letenje.

PS: Pa brez zamere. Sem samo hotel priblizno potegniti stroske skupaj za nekoga, ki bi se odlocil, da si letece krilo naredi sam.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a Lupek » 15.09.2004, 20:12

Nenazadnje lahko tudi jaz odrežem kakšnega zagija. Cena je 1800 na kos, z tem da se boste morali z salotejpanjem in vgrajevanjem komponent truditi sami. Oblika, profil in dimenzije pa po želji, saj ni težko izdelati še kakšne šablone.

Lp: Luka
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a BUCIbuc » 15.09.2004, 20:38

Moram reci da Lupek super odreze krilo za dobro ceno... Nazadnje mi je odrezal Zagikillerja...Dobis zavito kot iz trgovine! :) Zalepit z lepilnim trakom pa ga morte sami, kar pa vam tudi nebo tezko, saj ga boste sami oblikovali ter vrezovali utore za svoje komponente po svoji zelji!

Pa brez zamere ostalim ponudnikom!

david
Uporabniški avatar
BUCIbuc

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 15.09.2004, 21:39

Kiwi, pozabil si upoštevati pri računanju cene še amortizacijo rezalne naprave (loka, trafota, šablone...) in električno energijo, ter porabljen čas.

Mi, ki delamo za zabavo, res pozabljamo na te stroške! :D

Res pa je da tudi jaz ne bi upal tako zasoliti ceno enga "ajnfoh" modela...bi me bilo malo sram! Sicer ne vem koliko sem zaračunal pred leti ko sem zrezal par Arrowov, ampak mislim da je bila cena primerna, čeprav sem se vseeno počutil kot da "nategujem nesrečne kupce" :?

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ah » 15.09.2004, 22:32

A dela pa noben ne racuna ??? Danes ti vsak notar pobere par jurjev za usran podpis.
ah

OdgovorNapisal/-a Kroko » 15.09.2004, 22:46

90e je 22000sit. Teddy hoče imeti 30000sit. Se pravi razlika je 8000sit. To je delo, potrošni material, elektrika... Mislim da cene niso pretirane.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a alien » 15.09.2004, 22:51

Jaz ze dalj casa premisljujem o ACT Foxbat-u! Mislim da bi bil vec kot primeren tudi za kaksen pylon race :)

Za 29,90EUR dobis celoten model iz zares trdega stiropora, ki je res lepo pripravljen pa se lep je :) Vtaknes not servote etc...GREMO!

Da pa se ga hudicevo natjunat! :twisted:

Vec o modelu: http://www.acteurope.de/html/hauptteil_foxbat.html

Menja, izkusnje?
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a grega » 16.09.2004, 01:34

Kiwi, se strinjam.

Včasih je blo res veliko zabave, za zelo male pare.

Ko bom imel svojo žago spet perajt lahko komu BREZPLAČNO izrežem, le stiropor naj dobavi. Seveda takemu, ki doma žage za stiropor nima. :!:
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a teddy1908 » 16.09.2004, 01:36

Še nekaj v svojo obrambo.

Model naredim na željo uporabnika in to s tem namenom da bo on letel in jaz kaj imel od tega. V mislih nisem imel prijateljskih cen - te so drugačne.

Če ne računamo materiala, lahko naračunate ure, ki sem jih pripravljen vložit za to da bo lahko nekdo za pošten denar dobil pošten model ( kar se raznih foxbatov tiče in podobno mi naj noben ne kvasi, ker niso pol toliko vzdržljivi kot zagi, zatorej ni primerjave).
Torej namesto, da nekje delam, sem vam pripravljen naredit letala in nekaj užitka.
Kdor ima čas naj si zagija naredi sam, če pa misli, da ga lahko naredi pod to ceno ( pa recimo ga polepi in pripravi za 5 ksit ali 7 ... ) mu jih z veseljem par jaz odkupim ( se mi bolj splača kot če jih naredim sam ).
Seveda pa ste vsi upoštevali tudi to da moram s svojim prevozom do stiroporja, salotejpa, balze, ..., kjer trošim svoj čas ... a ne.

Še zadnje:
Ta ponudba ni namenjena modelarjem, ki imajo čas naredit svoj model ( in seveda kvasit na forumu ), ampak je namenjena predvsem začetnikom, katerim se verjetno bolj splača kupit kvaliteten in vzdržljiv model namesto kakih korejskih plastičnih jajc ( zraven pa ponudim še malo pomoči ) in pa tistim, ki so prezaposleni v službi ali pa kje drugje in si le stežka privoščijo nekaj časa za modelarjenje.

LP Tadej
To be or not to be, that is the big que ... Ah f..k* it, LET'S just fly instead
teddy1908
Novinec

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 16.09.2004, 07:37

Ko se že toliko govori o Zagijih, naj omenim, da je ZAGI ime cele serije letečih kril firme na URL naslovu http://www.zagi.com/ in nikomur ne bi priporočal, da kopira ta model potem ga pa še imenuje z istim imenom. Spomnite se kaj pravi zakon o avtorskih pravicah. Pa tudi moralno ni kopirati zadevo in jo naglas reklamirati....

Po drugi strani, pa se je popularnost teh letečih kril tako razširila, da masa ljudi že kakršnemukoli letečemu krilu iz stiropora reče: "ZAGI". Nekako je zadeva kar ponarodela :D

To je bilo nekaj mojega razmišljanja, upam pa, da sem le pomagal razsvetliti zadevo, ne pa morebiti koga užalil....
LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a brane » 16.09.2004, 07:38

Zanimivo :roll: in kako značilno slovensko, nekdo napiše za koliko nekaj naredi, pri tem upošteva čas, znanje in še ostalo kar paše zraven, pa se jih že hitro nekaj najde da ga takoj označijo za oderuha.
Če nekdo nečesa ne zna, ne more, noče, nima časa.....narediti in hoče imeti, potem je treba to plačati. Saj smo bili dolgo navajeni, da se da marsikaj dobiti za pijačo, ali kaj podobnega, med kolegi je še danes tako, a normalno se za opravljeno delo plača. Še dobro, da se je vsaj nekdo spomnil na resnične oderuhe-notarje :evil: samo tam se le redki najdejo, ki kakšnemu povedo svoje mnenje, saj smo vsi veseli, da nam še kaj ne komplicirajo, za birokrate pa vemo kako to znajo.
Kar se pa tiče korejskih plastičnih jajc :? pa tole. Korejci so danes tako visoko tehnološko razviti, da bi se takeli izjavi enega "ta spodnega" slovenčka sladko smejali. Kar se tiče modelarstva, danes že iz bisveno manj razvitega Vietnama prihajajo hudo kvaliteni modeli in to za smešne cene, čeprav se najdejo tudi nekvalitetni izdelki.
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 16.09.2004, 07:57

Mislim da je lepo in prav da si takole povemo svoja mnenja in poglede na določene stvari, katere gredo nekaterim bolj nekaterim pa manj "v nos".
Je pa zanimivo brati poste nekaterih članov, ki v svojem profilu ne upajo izpolniti nekaterih podatkov (kdo so, od kje so, s čim se ukvarjajo)..tako da dobim občutek da "žnarajo" tam iz ozadja iz množice (včasih tudi korajžno-nesramno) ker so praktično skriti..ilegalci...
LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a kiwi » 16.09.2004, 08:02

Hi!

Teddy se opravicujem ce sem te z mojim postom postavil v slabo luc. To ni bol moj namen. Kot sem spodaj napisal sem hotel potegniti skupaj stroske ce si model nekdo izdela sam. In za izdelavo letecega krila res ne rabis biti ne vem kaksen profesionalec. Res pa je kot je povedal tudi mitja da kot modelarji pozabljamo na stroske kot so potrebna elektricna energija, svoj cas, amortizacija zage itd....

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost