Gradnja Panoptikum Spitfire - po korakih

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Ebola » 16.09.2004, 22:04

alien napisal/-a:Tako trup je uspesno prekrit v celoti :) Resnicno v pomoc pa je majhen pegl za prekrivanje in toplotna pistola!

Ima kdo kaksen predlog za pritrditev pokrova trupa? Zadaj pride pritrjen z zagozdico, spredaj pa razmisljam, da bi vedno kar z selotejpom ob straneh pritrdil. Mogoce bi vgradil zaklep za kabino na fedrco?

Dobro zgleda ale zadeva....kdaj letiš te pridem gledat
Ebola te reši ....
Uporabniški avatar
Ebola
Naš človek :)

Kraj: Maribor - Miklavž

OdgovorNapisal/-a alien » 16.09.2004, 22:30

Hja se cela krila moram narediti pa rep (rep bo hitro). Ker pa me skor celi teden ni naslednji...Verjetno cez 2 tedna bo pa fertig :)
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Intruder » 16.09.2004, 22:33

Hmmmm....alen, zakaj imam občutek, da tle čudo postaja vedno bol mojemu podobno? :twisted:

Lep pozdrav!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 16.09.2004, 23:00

Občutek te ne vara :) Barvna kombinacija mi je všeč, model pa je enak :twisted:
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 16.09.2004, 23:33

Spomni me, da neslednič dam gor en veeeelik Copyright sign! :D

Joking! Me veseli, da si se odločil za to barvno kombinacijo! Moj je meni tudi všeč, le od blizu je malo naporen za gledati! Ko ga pa narediš, pa morava obvezno leteti enkrat skupaj, da vidiva, kako to kaj gre! Me prav zanima razlika hitrosti!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 16.09.2004, 23:35

Intruder@

Tisti tvoj ima odpredaj ob straneh ene lepe crne letvice (kao engine intake verjetno), aje to kao neka plastika ali kaj?
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 16.09.2004, 23:50

Nop....iz folje je izrezano! Predstavlja pa Intek in Outek zraka za hlajenje motorja - kot pri pravem! Samo da je pri pravem to 3D :D

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 21.09.2004, 15:44

Alen..... kaj pa zdaj? Zatišje? Pomanjkanje časa? Mene zanima, kako daleč si že! Rad bi to že videl leteti! :D

Poročaj!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 24.09.2004, 13:50

Sem bil sluzbeno odsoten do danes, tako da sedaj gredo zadeve dalje...
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a alien » 26.09.2004, 15:35

Tako, koncno spet malo casa za gradnjo. Rep je skoraj koncan. Namesto pantov sem se odlocil da bom visinsko krmilo spojil raje z prozornim oracoverjem.

Prekrivanje je zelo preprosto, paziti je treba samo da se folija prevec ne krci in upogne celotnega dela! Zato ne prevec napenjati folije po celotni povrsini.

Pri stikih, ki pridejo lepljeni priporocam odstranitev oracoverja, saj lepilo prime dosti mocneje.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 26.09.2004, 22:01

Samo to bi še dodal!

Model, po klasičnem sistemu gradnje je HUDIČEVO trd! Danes sem z polno hitrostjo preletel stezo, nakar me je rotor pograbil. Zahaklal sem z propelerjem, tako da je model postavilo na nož, nakar je narediš 4 premete čez krilo in rep! Zlomilo se ni nič, le en trup, na boku, kjer se začne prednji rob krila! 3 kapljice sekunderja, in že je kot nov! Presenečen sem - zelo!

Kreš je bil res spektakularen. Škoda da ni bil posnet! :(

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 26.09.2004, 22:12

Ja mors enkrat pokazat kak ta tvoj leti da vidim na kaj se naj pripravim ;)
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 26.09.2004, 22:22

Z par besedami opisano?

Na letečo stvoro zelo občutljivo po smeri ter nagibu. Močno premetano ob že rahlem vetriču, vendar neizmerno uživancijsko "plovilo" Osnovne akrobacije kot so rola in *looping so brez problema izvedljive! Ni pa tako hiter! Več ali manj le potiska zrak - ga ne reže! ah tale Clark :? Simatrija bi mu bol pasala! :D

* Vsaj z Mini AC in 2x konion

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ZZ-Top » 27.09.2004, 07:42

Ni pa tako hiter!

Kateri prop uporabljaš? Če želiš hitrega daj gor CAMPROP 4,7/4,7
Uporabniški avatar
ZZ-Top
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a alien » 27.09.2004, 10:59

4,7x4,7 bi pa bil malo premali za ta model po mojem mnenju...
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.09.2004, 18:04

Jaz pa mislim, da bi bil kar super, le držati se je treba cilja, da narediš čiiiim lažji model! V osnovi je predviden Gunter!

Jaz bom v kratkem naročil nov kit (Ko končam Cesarjevega Falcota) in ga narediti čim lažjega, dam v njega Speed 400 Race in pa gunter (za začetek), kasneje pa obvezno Pylon prop 4,7x4,7! Ob enem bom zmodificiral nos modela, da bo čim bol na "špic" da bo zaviralna sila čim nižja, saj na 4,7x4,7 in Gunterja ne moreš narediti velikega spinerja! Jaz sem za mojega potreboval 45mm spiner! Sedaj imam gor 42, ker če bi hotel imeti željeno velikost bi mogel kupiti še nov vmesnik, kar mi je bilo pa škoda denarja, ob enem pa ga še imeli niso!

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.09.2004, 21:49

Mogoče me boste imeli za čudaka, ker je to Alenova stran, pa več jaz tvezim, kot pa on, mogoče pa zato, ker bi na vsak način rad iz tega Spitfireja naredil čudo, ampak porodila se mi je nova ideja!

Namreč, že dolgo si želim hitrega modela. Vsi tile Pyloni mi niso všeč, ker nimajo realnega izgleda, ena možnost ti je Combat model, vendar me ne zanima eksplozijski motor..... Tako da sem nekako prišel do ugotovitve, da bi lahko to naredil kar z temle Spitfire modelom od Panoptikuma!

Moj namen je, da bi tale ClarkZ profil zavrgel, ter naredil indentične velikosti drug profil - krilo! V mislih sem imel profile: NACA2412(polsimetrija), MH43. ali pa imenovana naca za par % stanjšana!

Primer profilov:

Razlika je očitna! MH43 je res največji "gift" med tem ko je NACA predsej zanimiva, in še vedno aktualna! Simetrija pač ima svoje moči! Za ClarkZ pa niti ne bi komentiral! Piperju paše, Spitfireju pa vsekakor ne!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alien » 27.09.2004, 21:56

Jan ne skrbi je cist cool da poves predloge, pripombe, saj je zadeva namenjena nekomu ki se bo odlocil za gradnjo, pa bo dobil tudi kaksno podobno idejo kot ti :wink:

Jaz ga bom zaenkrat koncal po nacrtu, ker drugace ga bom imel ravno drugo leto fertig ;) Za combat,race pa zaenkrat prisegam na stiroporce (skoda mi je lepih modelov press). Sem prav navdusen nad Projetijem s Speed 400/6V in 2S Xcell (celo vertikalo lahko vlecem za nekaj sekund).
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.09.2004, 22:04

Ja....res me ima, ampak to so vse te muhe! Malo obžalujem to, da model nikamor ne gre! noče in noče dobiti hitrosti! Sliši se, kako potiska in ne reže zraka!

Glede Comabata...jaz nisem imel namen narediti Comabt model, rekel sem le, da mi je všeč hitrost tisith modelov, ker so res kot leteče klingice! Nekaj takega bi rad dosegel, vendar v razmerju z velikostjo modela! Bojim se le, da bo vsa ta moja "litemanija" naredila to, da bo se model doataknil tal (malo bol grobo) in bo šlo vse skupaj nazaj v kit komplet :S

Samo, jaz res toplo priporočam, da se model naredi čim lažje, ker je težek res neroden za letenje!

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Teža!!!

OdgovorNapisal/-a Jure22 » 27.09.2004, 22:35

Živjo! Mene pa zanima, kok so kej teški te vaši modeli? Jst sm ga limu celga z belim lepilom, pa je teža okoli 400g. Sam bi bil lahko še mal lažji (not mam mal večji regler pa sprejemink bi bil lahko mal lažji), tko ene 15g lažji na oko. :roll:
Uporabniški avatar
Jure22

Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost