kakšen motor

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

kakšen motor

OdgovorNapisal/-a rvpilot » 21.09.2004, 13:25

Rabil bi mnenje kakšen motor nabavit,kateri bi bil močnejši od speed 600 race.Na modelu imam ta motor z reduktorjem 3,8:1, 8 celic,ter težo nekaj čez 3 kg.Ta pogon je sorazmerno poceni,vendar model dvignem ne ravno hitro a ga.Sedaj pridejo vaše izkušnje,da ne bi bilo predrago ter malo močnejše.Verjetno kakšen brekrtačnik,a jih ne poznam dovolj dobro.
Vnaprej hvala za odgovor

FRANC
Uporabniški avatar
rvpilot
Član

Kraj: Vrhpolje pri Vipavi

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.09.2004, 14:08

Živjo Franc,

malce si presplošno vprašal.

dol potegni motocalc na http://www.motocalc.com, vnesi podatke svojega modela in maso skupaj z vsem razen akuji, motorjem in relgerjem pa mu daj za računati - MOTOWIZARD! Tam mu lahko daš svoje zahteve in ti bo na koncu nekaj ven pljunil. Zna biti uporabno ali pa ne - poročaj!

Kar si povedal Motowizardu povej tudi nam, pa bomo poskušali dopiliti, da boš že v prvem imel optimalno kombinacijo - razmerje med željami in debelino denarnice in jasno letalskimi zmogljivostmi.

Moje prvo opažanje - model imaš zelo težak!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Pogon

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.09.2004, 14:10

Živjo Franc,

malce si presplošno vprašal.

dol potegni motocalc na http://www.motocalc.com, vnesi podatke svojega modela in maso skupaj z vsem razen akuji, motorjem in relgerjem pa mu daj za računati - MOTOWIZARD! Tam mu lahko daš svoje zahteve in ti bo na koncu nekaj ven pljunil. Zna biti uporabno ali pa ne - poročaj!

Kar si povedal Motowizardu povej tudi nam, pa bomo poskušali dopiliti, da boš že v prvem imel optimalno kombinacijo - razmerje med željami in debelino denarnice in jasno letalskimi zmogljivostmi.

Moje prvo opažanje - model imaš zelo težak!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a alien » 26.09.2004, 15:45

Jaz imam pogon Speed 600 Ventec HS BB z 3,33:1, 8 celic na modelu, ki ni tezji od 1,6kg in se zadeva zelo dobro obnese. Tako da predvidevam da za tvojih 3kg res nekako ni primerna.

Na neke vecje motorje jaz nebi sel, saj gre teza zelo navzgor. Mislim da je tukaj brusheless edina prava alternativa. Bo pa verjetno Miha bolje vedel kaksen ;)
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov