Vprašanje glede "špeglov"!

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Vombat » 22.09.2004, 15:36

Jaz tudi nosim očala z dioptrijo, tako da sem si kupil za par jurjev navadna sončna očala in ko letam, jih dam samo čez. Imam tako gor dvoje očal. Malo čudno zgleda, ampak glavno da deluje
Uporabniški avatar
Vombat
Naš človek :)

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a mucek » 22.09.2004, 15:43

Tudi sam imam precej dioptrije (-8,5 in -6,5) in uporabljam Adidasove Evil Eye s šipcami Space lens (95% zatemnitev)
Notr gre tud clip z dioptrijo, tako da nimam problemov.
Več o špeglih na http://www.esloveniateam.com/adidas/oca ... l_eye.html
sicer je pa cena med 20 in 38 jurji brez clipa z dioptrijo, odvisno pač od šipc in "dodatne opreme" itd.

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a Mr.Bostjan » 23.09.2004, 09:16

Andrej,

Očala Zurich poznam že iz oglasov iz revije Model Airplane News, vendar sem si šele sedaj prvič ogladal njihovo stran in sem kar navdušen nad popolno zaščito, ki jo nudijo.
Ob priliki mi jih boš dal za probati in morda se tudi sam odločim za nakup. :wink:
Lep podzrav,
Boštjan Perdan
DMA Modra ptica
Uporabniški avatar
Mr.Bostjan
Član

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a Rocky » 23.09.2004, 18:20

Tudi jaz imam dioptrijo, in sem probleme glede svetlobe reseval na 3 nacine (do sedaj):
1. Najprej sem uporabil metodo ocala na kvadrat, se pravi soncna cez navadna,
2. Pri optiku sem se najprej pozanimal, nato pa mi je v navaden okvir ocal vgradil soncna stekla z dioptrijo, pa se svetoval mi je glede barve, tako da je bil res dober kontrast,
3. ker pa se mi dioptrija se veca, zdj uporabljam kontaktne lece pa ena navadna soncna ocala, ceprav jih bom verjetno v kratkem zamenjal (ocala namrec)

Od vseh teh moznosti se je se najbolje obnesla 2.
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a denar » 24.09.2004, 20:57

sem se pa navadil z kapco pokrivat odvečno svetlobo malo neroden opis ampak gre razen če se leti "preko " sonca ampak tam pa nič ne pomaga

moram povedat da tut sam uporabljam isto metodo kot mc gayver
SO MI REKLI VSI DA JE FG ZAKON PA ŠE RES JE

MOJ NIK JE DENAR ZATO KER JE SVETA VLADAR

1:6 FG MARDER & 1:5 FG COMPETITION EVO 2
Uporabniški avatar
denar
----------------------------
----------------------------

Kraj: Selnica ob Dravi

OdgovorNapisal/-a mihah » 24.09.2004, 21:33

Se oproščam, za mal reklame ;)

http://www.maxisport.si/rp04/rx.htm
http://www.maxisport.si/rp04/rp04.htm

Še moj kratki komentar - ocena po dveh sezonah.
EKYNOX SX POLAR 100

Kar se tiče okvirja brez pripomb, dovolj se da nastaviti, da pašejo lepo na obraz in se lepo zataknejo. Pri kolesarjenju res prva liga, polarizacijske leče so mi prišle zelo prav na tekmnovanjih z modeli čolnov.

Pri letalih imam pa z lečami mešane vtise, 95 % pozitivne sicer. Problem je pri določenem vremenu, ko je polarizacija svetlobe kar očitna in pod določenim kotom se lahko model "zlije z nebom" (beri Parky blizu 500 m).

Zato bom verjetno dokupil druga nepolarizacijska stekla (preprosta zamenjava).

Vzdržljivost okvirja in leč sploh ni problematična, vijaki se niso odvili. Ker pa se v obraz veliko potim, mi je kar precej korodiral nosni nastavek. Verjetno se da tudi ta del dodatno kupiti. Stekla se zaradi zračnosti tudi manj se rosijo kot ostala očala, ki sem dosedaj imel.

Kljub temu, da sem dal veliko šuškov in me je na začetku res kar stisnilo, ugotavljam po dveh sezonah, da so bile kar vredne nakupa.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost