Par začetniških vprašanj

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Par začetniških vprašanj

OdgovorNapisal/-a McLaren » 24.09.2004, 18:32

Lep pozdrav

No, spravu sem se k popravilu (boljše rečeno ponovnemu rojstvu) mojega RC modela.

Seveda so se pojavlji problemi in s tem vprašanja.

1. Mašina: Če "napumpam" bencin iz tanka nikakor ne vžge, medtem, če ga malo dam v Frgazer vžge v prvo. Kaj bi lahko bilo tukaj narobe.

2. Nastavitve frgazerja. Kako se ga optimalno nastvaiti?

No zaenkrat je to vse.
Hvala za vašo pomoč.
To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. It would be a waste of life to do nothing with one's ability, for I feel that life is measured in achievement, not in years alone.
Uporabniški avatar
McLaren
Član

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 24.09.2004, 18:48

Ostanki starega goriva so zamašili uplinjač, zato ga moraš razstaviti in očistiti. Pri tem ne pozabi preveriti vseh tesnilnih obročkov in filtra za gorivo.

Če motor ni bil konzerviran, ga je pred ponovnim zagonom obvezno razstaviti in očistiti.
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a McLaren » 24.09.2004, 18:52

motor je bil popolnoma raztavljen in učiščen :)
Sej počasi bo nekak. Zdej mam to pravi projekt in vsako minuto prostega časa porabim za to. :lol:

Jutr bom probal še enkrat zagnat prek tanka. :|

Sam sem popoln lajik, zato se ne čudite mojim butastim vprašanjem

aja, hvala za odgovor.
To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. It would be a waste of life to do nothing with one's ability, for I feel that life is measured in achievement, not in years alone.
Uporabniški avatar
McLaren
Član

OdgovorNapisal/-a McLaren » 25.09.2004, 15:38

mam še eno vprašanje.
Opažam, da je večina 3,5ccm motorjev na modelih 1:8 (morda se motim). Zakaj je temu tako?
A bi blo možno na 1:10 model dat 3,5ccm motor. Če ne, zakaj ne? Na kaj je treba pazit?

Hvala in LP
Uporabniški avatar
McLaren
Član

OdgovorNapisal/-a McLaren » 27.09.2004, 20:00

????
Noben nič ne ve?
Uporabniški avatar
McLaren
Član

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov