Digital servo?

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Digital servo?

OdgovorNapisal/-a elipsoid » 25.10.2004, 18:55

Zdravo!

Zanima me kako je vozit letalo npr. F3A z digital servoti, kakšna je razlika če ima letalo vgrajene digital ali analog servote.

Kako delujejo digital servoti? A imajo kaj "LUFTA" :) ?
Kateri proizvajalec izdeluje "najbolj kakovostne" digital servote?

Hvala za odgovore :) :)
Lp, Klemen
elipsoid
Novinec

Kraj: Celje

Re: Digital servo?

OdgovorNapisal/-a mihah » 25.10.2004, 19:07

elipsoid napisal/-a:Zdravo!

Zanima me kako je vozit letalo npr. F3A z digital servoti, kakšna je razlika če ima letalo vgrajene digital ali analog servote.

Kako delujejo digital servoti? A imajo kaj "LUFTA" :) ?
Kateri proizvajalec izdeluje "najbolj kakovostne" digital servote?

Hvala za odgovore :) :)

Na prvo vprašanje ti ne morem odgovorit.

Na drugo vprašanje boš našel odgovor, če ga boš zaupal stričku Guglu.
http://www.google.com/search?q=digital+ ... 8&oe=utf-8

Na tretje vprašanje pa lahko odgovorim:

Luft v zobčeniškem prenosu imajo tako kot ostali bolj ali manj kvalitetni servomehanizmih. Vendar se to med vožnjo manj pozna, saj držijo lego mnogo bolje in imajo pri majnih premikih mnogo večji štartni navor kot klasični servomehanizmi. Jasno to zahteva večje količine toka.

Odgovor na 4. vprašanje:

Npr. JR, Hitec
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a brane » 25.10.2004, 19:42

Digitalni servoti so praktično v vsem boljši od navadnih, in če ne rabiš ne vem kako močnih servotov ti toplo priporočam, da preizkusiš Hitecove standardne digitalce HS 5475 HB. Za tako kvaliteto so smešno poceni, so močni (5,5 kg/6 v) natančni in imajo karbonit zobnike, za katere je znano da so skoraj nezlomljivi, in da ob vibracijah ne dobijo tako hitro lufta kot kovinski. Če pomislim da so primerljivi navadni servoti HS 625 BB MG iz iste hiše dražji :roll: mi ni nič jasno :lol: 8)
Največja razlika med digitalci in navadnimi pa je v tem, da enako močni digitalci, zadržujejo položaj tudi do trikrat močneje, kot navadni servoti.
To pomeni, da digitalni servo obremenjeno krmilno površino drži v položaju kot pribito, medtem ko navaden sicer enako močan servo, že zdavnaj popusti. Razlika je prav osupljiva :shock:
Odkar sem kupil prvi digitalni servo, mi ne pride več na misel da bi pomislil na navadne servote, razen za ta male zadevice kjer rabim mikro servote. Sicer pa na vrhunski F3A model pašejo Hitecovi HS 5945. Ti servoti se uporabljajona vseh akrobatskih modelih, od malo pod dva metra čez krila naprej, do največjih mrcin z 210 kubičnimi motorji. Razen če ni kdo zaljubljen v JR ali Futabo, samo tam so primerljivi servoti vsaj 30% dražji.
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov