Noro....

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Noro....

OdgovorNapisal/-a luigidon » 24.10.2004, 22:36

zivjo!
Spet sem naredil eno noro stvar:) In sicer, ker sem cel dan vozil letalo v avtu pa je preveč veter prihal zanj, sem imel zvečer vsega dovolj, ker je nehalo pihati. in sem šel pred Lek, kjer imajo veliko parkirišče, zraven prakirišča so koruzo že pospravili in tako se tma nahaja veeeelik prostor, ki pa je v veliki večini osvetljen:)In kaj mi je padlo na pamet. Odšel sem tja letet. Žal nisem imel fotkiča s sabo, tko, da slik še ni, bom pa v prihodnjih dneh zagotovo še šel tja:)

In kakšno je letenje? Z mojim Relexom, ki leti zelo počasi ni problemov. Res je, da umetna svetloba pač ni naravna in se ne vidi tako dobro, kot bi se moralo, celo malo hujše je kot če letite pred večerom, je pa vsekakor boljše, kot če letite v mraku. Skratka, letala ne smeš pustit previsoko, morda kakšnih 15 metrov največ, mogoče celo 20. Kar pa mojemu Relexu povsme ustreza, ker ima malo svohnejši motor. Zato sem normalno letal kakšne 3 metre visoko in naredil kar nekaj krogov:)

Tako, da če se najde še kdo, ki bi to rad probaln naj sporoči, pa gremo enkrat v večeru:))))

Skratka vožnja polna adrenalina. Zadnjič sem šel z MINI SALom, ko še ni bila pospravljena koruza, takrat sem pa zelo cvikal, da bi mi ga odneslo za ograjo tovarne:) Danes pa te bojazni ni bilo, ker sem imel nadrugi strani odprt prostor:))

Skratka noro :shock:

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a mihah » 25.10.2004, 08:48

Naslednjič naredimo fotoseason pa bo še Parky zraven :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a luigidon » 25.10.2004, 09:00

Ja naslednjic definitivno fotke:)))

Sem pa razmisljal, da bi bilo dobro vsaj na konce kril nalimat odsevne nalepke oz. tiste samosvetleče, pa ne vem kje bi se jih dalo dobit. Ker letalo se sicer vidi, bolj slabo, ampak če ti pa uide iz dosega luči, potem zna bit pa kriza:)

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 25.10.2004, 09:00

Ni blema Matjaž. Bom imel s seboj halogensko svetilko, to preizkušeno deluje :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a pegasus » 25.10.2004, 15:35

[offtopic] Na tistem Lekovem parkplacu bi se dalo kake fajn avtodirke izvesti ... sosed sem ze videl ucinkovito uporablja parkirisce pri Astra chemo v ta namen ...
Uporabniški avatar
pegasus
Novinec

Kraj: Preserje

OdgovorNapisal/-a luigidon » 25.10.2004, 15:58

Ja pri Leku je res ogormen prostor.Tako za letet, kot tudi za dirke...Več kot dovolj prostora. Zdaj ko delajo še nova parkirišča bi rekel, da je skoraj en kilometer dolgo vse skupaj:)))

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.10.2004, 16:20

luigidon napisal/-a:Ja naslednjic definitivno fotke:)))

Sem pa razmisljal, da bi bilo dobro vsaj na konce kril nalimat odsevne nalepke oz. tiste samosvetleče, pa ne vem kje bi se jih dalo dobit. Ker letalo se sicer vidi, bolj slabo, ampak če ti pa uide iz dosega luči, potem zna bit pa kriza:)

lp
matjaz

Ravno par dni nazaj sem videl na netu (a nisem shranil tako da nimam link) kako se da narediti ravno v ta namen (vidljivost modela ponoci), da vzames vrstno sponko, kjer se drzijo tri sponke v vrsti, nato pa srednjo prezagas na pol, vmes izoliras s papirckom, ter noter privijacis nogice od dveh mocnih led diod (ena rdeca, ena modra) pa dva upora ki znizata napetost da ledice ne crknejo, pa en standardni prikljucek (kot ga ima servo ali pa baterije), ki ga vklopis v prosti kanal na sprejemniku.

Zadevco s selotejpom prilepis na model. V tem primeru je bilo to letece krilo (ala Zagi) in na videu se je lepo videlo kako deluje v POPOLNI TEMI!! Razlicni barvi led diod lepo sijejo na krila in je krilo dobesedno pobarvano v barvi ledice, ker pa sta barvi razlicni, ni blema ugotoviti kako je model zasukan!!!

Ce najdem ponovno to web stran, bom tule spodaj pripopal link!

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mark8o7 » 25.10.2004, 16:39

mogoče tole pod nightfly
http://www.mugi.co.uk/bgwhite/howtoled.htm
malo popravljen link

lp
Zadnjič spremenil mark8o7, dne 25.10.2004, 20:02, skupaj popravljeno 1 krat.
mark8o7
Član

Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.10.2004, 19:56

mark8o7 napisal/-a:mogoče tole pod nightfly
http://www.mugi.co.uk/

lp

JAAAA!!!!

V meniju pod <Nightfly> in nato <Construction Method>

Hvala za pomoč!

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 25.10.2004, 22:49

:D V Lj smo včasih hodili pred Bauhaus letat z vešami ker so tam visoko postavljene luči ker je ponoči mirno ozračje in ker luči oddajajo prijetno rumeno nebleščečo svetlobo :D

Preleteti višino luči je bila pa zabava svoje vrste model je pač zginil in si ga vozil na pamet ko si se "vrnil" v svetlobo si pa vedno ugotovil kako narobe si mislil kje je model :lol: :lol: zelo adrenalinsko čeprav so modelčki bili zelo lahki in počasi leteči

Poiskusil sem tudi Oeacoverjevo folijo ki "sveti" pa gre fino samo drevesa in trave in razne štible niso osvetljene pol pa hitro model po tleh pade :shock: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a luigidon » 26.10.2004, 08:17

A pol smo za eno akcijo enkrat? Zdej, ko se bo ura prestavila bo zelo hmalu noč, tako, da bi šli lahko kdaj tole probat:)))

Pred Lekom ali pa pred Bauhausom:))

lp
matjaz
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov