LS8

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 12:59

Ja Goldy...mi MBčani smo ga pač naj**ali! Škoda...edina koliko toliko solidna padina je Krjnc, pa še tisto je tak, da mora pihat strogi sever nad 5m/s. Jaz bom napisal verejtno oglas: Kupim Strmico, Vremščico, Kal ali Partizanski vrh! Aja, pa še to: Koliko je cca poštnina! :lol:

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a luigidon » 22.10.2004, 13:04

Jah, meni je pa Velika planina precej blizje:))))

Sam zdej je verjetno ze premraz za kaj tacgA? A bi se probal kej pred zimo?

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 13:08

Jaz osebno sem takoj za.... Ampak dnevi so vedno krajši, mraz pa se spušča vedno nižje! Če bi bili pogoji, pa da bi bilo vreme (da je sonček - vsaj delno in da piha pravi veter) sem takoj za! Pa četudi je 150km.

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.10.2004, 13:18

Intruder napisal/-a:edina koliko toliko solidna padina je Krjnc, pa še tisto je tak, da mora pihat strogi sever nad 5m/s

.....te bom popravil, LS8 leti pri Kranjcu že ob 3m/s, če pa malo razkiraš, in celo če se zapelješ nad polje, gledano desno, ti ga tam ponavadi nenormalno dvigne in odpelješ se v nebo.... :wink:
Goldi
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a ZZ-Top » 22.10.2004, 14:20

malo za sline cedit ...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ZZ-Top
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.10.2004, 14:22

ZZ-TOP

samo kaj ko ni to tvoj model, ali pač :twisted:
Goldi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 22.10.2004, 14:26

Goldi napisal/-a:
Intruder napisal/-a:edina koliko toliko solidna padina je Krjnc, pa še tisto je tak, da mora pihat strogi sever nad 5m/s

.....te bom popravil, LS8 leti pri Kranjcu že ob 3m/s, če pa malo razkiraš, in celo če se zapelješ nad polje, gledano desno, ti ga tam ponavadi nenormalno dvigne in odpelješ se v nebo.... :wink:

No, potem bova pa imela po januarju enkrat, ko bo sever začel vlečt, šolo letenja! Krajnca sem letel le parkrat, tak...da je normalno držalo, da se je dalo letet, med tem ko pa imam Štatenberg že več ali manj v malem prstu. Se vsekakor priporočam, da mi pokažeš, kako in kje je treba na Krajnu leteti! Se že veselim...ti samo LSa poflikaj, in že bo fešt! :D

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.10.2004, 14:51

Jan!

Mene pa januarja ne boš videl na Krajncu! Januarja lahko greš tja samo po eno vredi pljučnico. Kranjc je pravi tam nekje aprila, ko je bolj toplo, ker je veter tako ali tako če je severni hladen sam po sebi....sicer se pa pozimi delajo modeli :wink:
Goldi

OdgovorNapisal/-a ZZ-Top » 22.10.2004, 16:40

Ko bi le bil :roll:
Slikico sem bolj po pomoti našel, ko sem na internetu visel, pa sem jo gor dal, ker mi je res všeč
Uporabniški avatar
ZZ-Top
Član

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 08:13

Res vas je dosti, ki imate LSe...skoraj za en LS miting :D Še vedno se mi zdi interesantna ideja, da bi se v poletnih časih, ko je termika na vrhuncu, in ko piha blagi južni veter po pobočju zmenili, in naredili "kao" en frendly Maketa miting! :D Upam, da bom do naslednjega leta imel še kaj, kot Swift in LS.

No, moje vprašanje se glasi:

Zadnje čase se čudim, zakaj moj 1,9kg LS ne leti tako, kot 2,5kg. Hmmmm.... Model sem od nekoga kupil, in nisem težišča nič spreminjal, zdaj pa me zanima, kako imate naštimano težišče tisti, ki letite z njim na pobočju. koliko mm od prednjega roba kril!? Imam občutek, da mi model malce preveč tone, ko je višinsko krmilo "v nuli".

Malo pomoči prosim!?

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 27.10.2004, 08:17

Intruder napisal/-a:Malo pomoči prosim!?

Daj ga peljat Čaču.....on ve kako.
Goldi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 08:22

Ja, ga bi, pa je vedel, kje je težišče le, če bi pogledal še enkrat, ampak mislim, da sedaj zaradi znanih težav ne bo tega mogel storiti! :P Veš da sem se prvo na njega obrnil! ;)

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 27.10.2004, 08:25

Intruder napisal/-a:ampak mislim, da sedaj zaradi znanih težav ne bo tega mogel storiti

:?: :?: :?: :?:
Goldi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.10.2004, 09:10

Jan LS8 ima dostikrat težave z vpadnimi koti :evil:

Nekateri so reševali problem z izdelavo novega višinca in sicer povečaš ga za 10% (kar na fotokopirnem stroju) Rezultati so bili zelo dobri
ali pa se poigraš z podlaganjem obstoječega repa, Podatke o težišču ti pa sporočim zvečer ker jih imam doma nekje

PS
kaj je v LSju da je tako težak :?: :?:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Goldi » 27.10.2004, 09:23

MC GAYVER napisal/-a:PS
kaj je v LSju da je tako težak :?: :?:

Kaj le?!?! Dodatna tkanina, epoxi.....eni pač tudi kdaj kaj "vsipamo". Npr. moj LS8 je na Partizanskem vrhu (ali po domače Banditenkugl) bil tri dni na največji smreki kar jih tam raste, čisto na vrhu. In Murphyev zakon...scalo je tri dni kod iz škafa. Ampak model ni premočil....na krila mislim.
Goldi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 12:53

McGayver....dobro vprašanje! Tudi jaz sem gledal in gledal, in se ni videlo nič TEŽKEGA na njem. Nevem, če ste vi pajonete zamenjali. Jeklene ---> Karbon. Verjetno že tam prišparaš 100g, pol, imam šlep kljuko in seveda tudi servo (standard). Ta plošča, ki nosi vse sicer ni glih najlepše zalepljena noter, ampak tu ne bi smel pridobiti več kot 20g. Edino kaj je...Celice so AA, nato pa kar dosti svinca, da "težišče" štima! Moj namen je, da dam šlep kljuko ven, seveda tudi servo, nato pa dam noter (čisto v klun) 4x Sub C celice. Kaj pravite. Tudi sam svinec ni bil dan čim bol v nos, ampak je privit na prosti del nosilne plate....ni glih najbolje narejen, zato pa so tukaj zime, in mislim, da bo kar hitro šel model na pult v delavnico! Kakšne celice pa uporabljate vi za tale model?

Ja, lepo prosim, sporoči mi težišče!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 27.10.2004, 14:02

Jan!

Čim večje celice zaradi teže, tako da s seboj voziš koristno težo in da rabiš čim manj svinca. Mislim pa da boš svinec rabil.
Goldi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.10.2004, 17:06

Jan takole gre

težišče je na 53 mm
Višina +8 -6
Krilca +16-6
Smer +-40
Zavore +19 Višina -1

Sub C baterije v nos pa še malenkost svinca v špico

Glede na to da je šlep kljuka že v modelu ne vem če jo je pametno ven trgat če te moti servo ga vrzi ven in nekoč ko boš želel šlepat ga samo privijačiš in je
Preveri kake kvalitete je servo v repu da ne bi prehitro krtove dežele videl :evil: :lol:

Bajonete uporabljam originalne (jeklo) razmišljal pa sem že da bi imel s seboj še karbonskega za takrat ko je vse skupaj bolj tako tako :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 22:24

Mc Gayver...hvala...verjami ali ne, ampak tega sem pa sprintal...moj prvi sprintani post! To gre v mojo mapico (Personal Biblija). Bom povdaril tisti part: By Mc Gayver

Servo za višino je pa takole: Standard, pa v repu vagica. Ni mi všeč sistem, ampak preseneljivo nima nič zračnosti!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 22:40

Aja...pa še to.... Ja, glede kljuke sem mislil tako, kot si ti rekel! Ne bom dal vsega ven...le servo in jekleno žičko! Ostalo ostane!

Danes sem kupil 2x C5077, ki mislim, da bi mogla svoje delo kar dobro opravljati! Glede na to, da imate vsi servote za višino v repu, bi jaz rekel, dabom lahko odmislil tisti svinček polek Sub Cja, ker imam jaz vse v nosu! Zdaj je edino vprašanje, koliko pocarsko je tam odzadaj naret! To pa sovražim pri nabavi rabljenih modelov. Očitno imam toliko bol strogo (picajzlasto) oko za takšne stvari! Moj prvi model je bil HLG in mislim, da je tu ključ do tega, da sem vedno na modele gledal tako, da bi naj bili čim bolj lahki, kar mislim, da je tudi prav! ampak so modeli, ki potrebujejo maso, za pravilen let!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov