Model za naslednjo sezono

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Model za naslednjo sezono

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 26.10.2004, 18:31

Po moji prvi sezoni lohk recem de sm cist notr padu v ta hobi :D Letos sm imel model Mantua Harmony na katerem sm naletel kar nekaj lepih ur. Za naslednjo sezono iscem en model s katerim bi se navadil uporabljati elerone (letos jih nisem imel) in pa poizkusil tudi pobocnega letenja ko bi se spoznal z modelom. Rad bi enega elektro jadralca, ki naj bi bil ce se da malo podoben pravemu (ceprav vem da je to tezko). Ta jadralec naj bi bil predpriprava na Swifta, ki ga mislim imeti v sezoni 2006 :D Ce ma kdo kaksne ideje kaksen model oz mam kaj za ponudit kar na dan z besedo :D Mislim pa kupit okrog novega leta :)

lp ziga
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a Rocky » 26.10.2004, 20:21

ki naj bi bil ce se da malo podoben pravemu

Kaj je zate "pravo"? tole si malo cudno povedal, ker ni cisto jasno kaj bi rad:
-bi model naredil iz nule ali ga kupil?
-kako velik model bi rad?
-koliko si pripravljen placat za model?
-kaksne lastnosti bi rad (vertikale ali pocasno vzpenjanje in potem jadranje, termika ali padina...)?
...
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 26.10.2004, 20:39

Ok sori za nejasne odgovore... Model bi rad kupil v kit modelu ali arf ali ze sestavljenega od nekoga. Razpetine naj bi biu okrog 2 - 2,5 m. zaradi vzepnjaja mi je pa bistvo de se lepo povzpnem do nekatere visine izklopim motor in jadram dokler ne pridem do podna priklopim motor in jovo na novo. S tem modelom bi se tudi rad naucil leteti na pobocju :) Kolk pa nameravam odsteti pa po pravici ne vem ker ne vem kaj bom dobil ali rabljeno novo... :oops:

lp ziga

p.s: upam da sem bil dovolj jasen :wink:
EagleA1
Član

Re: Model za naslednjo sezono

OdgovorNapisal/-a Goldi » 27.10.2004, 15:57

EagleA1 napisal/-a:.....Rad bi enega elektro jadralca, ki naj bi bil ce se da.......

F5J ima vse kar imajo veliki. Še na tekmovanje lahko greš. Za nakup pa poglej v oglase; ki so na tem foromu..
Goldi
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mihah » 27.10.2004, 16:28

Kakšen Lift Off recimo?
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 27.10.2004, 21:28

Ne sj na tekne ne mislim hodit ker mi je hobi ljubsi brez tekem...
Sicer bom mogoce izpadu velik "bumbar" ampak kaj je misljeno pod lift off :oops:
Mogoce vzletna teza?
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 27.10.2004, 21:41

ZA SEZONO 2005:

- prenovljen Palicnjak za F5J 400 (pogon, trup, dodelava krila)
- novo letalo za F5J 7 celic (v fazi iskanja idej)
- HLG po vzoru bratov Fidler (in njun trup seveda)
- Pilatus B4, Mibo modeli (vgradnja RC opreme in gremo na hrib!!)
- FOX 4,4 m razpona iz stiropora (nacrti so narejeni)
- en motorni model..akrobat na 6,5 ccm (nacrt narejen..podoben kot Rebellove acro)
- jadralno letalo Vega 2,5m razpona "floater" za slabo termiko (plasticen trup kupljen, sredice krila iz stiroporja odrezane...)
- predelava malega akrobata iz COX motorja na Enyo 09

Kaj od tega mi bo uspelo, je pa vprasanje.....
Zelje so vcasih vecje od zmoznosti :?
Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 27.10.2004, 21:43

Lepo da je se kdo drug kaj dejal kaj pa kako planira :)
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 27.10.2004, 23:15

EagleA1 napisal/-a:Ne sj na tekne ne mislim hodit ker mi je hobi ljubsi brez tekem...
Sicer bom mogoce izpadu velik "bumbar" ampak kaj je misljeno pod lift off :oops:
Mogoce vzletna teza?

Izpadel bos "bumbar" ker ne mislis na tekme hodit. Lahko naredim takoj novo temo in zacnem zbirat podpise koliko modelarjem, ki so tekmovali , je bilo zal, da so na tekmo prisli.

Ne recem, vse lepo in prav, ko uzivas na "lastnem" travniku, hribu, ... mogoce v druzbi nekaj kolegov, ampak cez druscino F5J je pa NI!
Na tekmi so mnogi izvedeli vec kot pa v celi sezoni letenja...

Ok, zadosti off topic.

Lift off: http://www.hobby-lobby.com/liftoff.htm

Se oproscam, sem zamesal.

Mislil sem Last Down.

Slika
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Chinks » 27.10.2004, 23:54

Miha popolnoma se strinjam z tabo :!: Jaz sem Telstarja naredu za svojo hčerko ki je stara deset let in sem mislu da bo hotela letet :lol: pa ni :shock:
Tko da mi je kar ene štiri mesece stal v kotu narejen ampak brez opreme. Tud sam se nisem nikoli videl kot jadriličarja predvsem pa elektro jadriličarja :oops: Že ob misli na to, da bi dal na letalo elektro pogon mi je šlo na kozlanje moralo je prdet in smrdet po zakurjenmu ricinusu :lol: No pol mi je pa Andrej Pervinšku reku da obstaja tekmovanje z Telstarji F5J in rekel sem si zakaj pa ne. Že drugi dan sem nabavil vse potrebno in zrihtal letalce do konca :lol: V petek sem naredu en štart v soboto pa v Krško. Rezultat: POPOLNA ZASVOJITEV Z F5J SCENO :twisted: Ne glede na rezultat bil sem mislim da šele 18 in spoznal sem da je pa to to :wink:
V tej sceni smo res pravi prijatelji in upam, da bo ostalo to tudi v naprej!!!
Tolko nesebičnih kolegov, ki so ti pripravljeni pomagat po samo dveh izrečenih besedah nisem že dolgo serečal. :lol:
No zdej bom pa nehal nakladat da nom še kerga prvabu v F5J sceno :wink:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.10.2004, 07:50

Tolko nesebičnih kolegov, ki so ti pripravljeni pomagat po samo dveh izrečenih besedah nisem že dolgo serečal.

Da vidis mene ko sem pozabil preklopiti oddajnik iz HLG modela na F5J model (drugacna smer komande za visino) tik pred tekmo v Zagorju.

Vrzem model, dam gaz do daske , model se vzpne precej navzgor, potisnem palico naprej, model pa "zahoverira" na kakih 4 metrih. Tiscim palico naprej kot osel...a model pocasi zdrsne na rep, se prevali preko hrbta (hrbtni zvon) in zapikira na tla. Samo gaz sem se uspel odvzeti, da ni bil ravno poln sus.

Zakaj to razlagam?

Takoj zatem je bila okoli mene in mojega modela gruca modelarjev, ki so ponujali karkoli bi potreboval da bi lahko popravil model, da bi lahko tekmoval. Lotalnik, lepilo, selotejp, balzo....karkoli....
Ce pomislis da ti hocejo pomagati tekmovalci-konkurenti...to je nekaj nenavadnega! Ne vem ce obstaja se kje taka dobra druscina kot na F5J.

Mitja

P.S.: Model ni bilo potrebno veliko popravljati...samo dva koscka selotejpa na krilo in dve kapljici CA lepila na pokrovu kabine. A Crash je izgledal tako da se bo model popolnoma steckal spredaj...
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Big A » 28.10.2004, 08:35

ultralajt napisal/-a:
Tolko nesebičnih kolegov, ki so ti pripravljeni pomagat po samo dveh izrečenih besedah nisem že dolgo serečal.

Zakaj to razlagam?

Takoj zatem je bila okoli mene in mojega modela gruca modelarjev, ki so ponujali karkoli bi potreboval da bi lahko popravil model, da bi lahko tekmoval. Lotalnik, lepilo, selotejp, balzo....karkoli....
Ce pomislis da ti hocejo pomagati tekmovalci-konkurenti...to je nekaj nenavadnega! Ne vem ce obstaja se kje taka dobra druscina kot na F5J.

Mitja

Res je. V F5J vlada zelo prijateljska klima. Ampak tako je ze vrsto let tudi v combat disciplini. Razen redkih posameznikov, ki jih na nasi sceni ni vec, se vsi zelo dobro štekamo. V zraku ni nobene milosti - prijatelj je ravno tako odlična tarča, kot nekdo, ki ga ne poznaš. Morda se ravno zaradi tega na tleh dogajajo nesebicna dejanja, ki jih v normalnem zivljenju ne vidis. Imam kar nekaj modelov, ki so mi jih podarili moji 'nasprotniki' in tudi jaz sem razdal kar dosti robe. Ena od osnov combat discipline je tudi, da nic ne skrivamo. Ce zacetnik le pokaze nekaj volje, mu rade volje pomagamo.

A
Uporabniški avatar
Big A

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Chinks » 28.10.2004, 09:02

No meni se je na Madžarskem pripetila ena zanimiva zadeva ravno zaradi tega našega ferpleja in pomaganja med sabo: Verjetno se vsi, ki ste bili na Madžarkem spomnite starejšega gospoda iz Slovaške, ki je prodajal trupe za jadrilice (Kroko mu je pokupil komplet arzenal). No kaj se je zgodilo, pri pristanku v drugem turnusu je odlomil desno uško na svojem modelu gre mimo mene in reče no pa je konc za dons. Jaz sem mu reku da nič hudga mal sekundo tempo pa mal selotejpa pa bo. Rekel mi je da nima nič od tega s seboj :shock: Jaz pa do ruzaka po zadeve, človk je že rastazvu model, ga vprašam če mi da krila. Mu jih popravm, ostal je brez besed, čez ene dve tri minute pride on k meni in prinese ene čist nove getribe. :shock: Uprašu sem ga zakva pa to in reku mi je da od kar tekmuje ni doživu še kej takega od svojih sotekmovalcev ne pa da bi bil tekmovalec še iz druge države :!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 28.10.2004, 09:25

NO Chinks, še ena dobra lastnost fairplaya:)))

Pa še nekaj mojih dogodivščin:) Na tekmi v Krškem, kjer je bil MIha prvič mi je nesebično ponudil svoje polnilce, da sem lahko polnil pri njem. ŽA takrat je govoril o enih kapljicah, pa jih nisem mogel spravit v motor, ker je bil tako čudno obrnjen, da ni bilo nikjer nobene odprtine videt. Potem na naslednji sem motor obrnil in mi je kapnil nekaj kapljic...Model je letel kot prerojen. In odkar je Miha odkril te čudežne kapljice nam jih je nesebično kapljal v motorčke:))Pomojem smo mu spraznili že vse flaške:)))Tako, da si zasluži nove:)

Nikoli ni bil problem posodit baterije, polnilec, akumulator, kapljice in še marsikaj:)

Pa še ena. Pred tekmo v Kamniku zjutraj sem si ponesreči priprl z vrati rep od letala. Še preden sem se dobro zavedel kaj se je zgodilo, sem že dobil nekaj nasvetov kako naj stvar popravim:) In je bilo prav na hitro zrihtano..Za kar se vsem najlepše zahvaljujem:) Pa tudi na Madžarskem sem imel probleme z istim repom, ker pa Muprhy deluje vedno, sem doma pozabil košček balze, da bi lahko popravil. Vprašam če ima kdo kaj balze za posodit in že pod nos dobim nekaj različnih koščov balze:))

Skratka, kdor okleva, da bi prišel naj hitro neha oklevat in pride to probat. Povem vam, da vas bo zasvojilo. Pa ne toliko zaradi letenja, ker letite lahko doma, pač pa predvsme zaradi družbe..Ker takšne družbe pa ne najdete kar povsod:))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 28.10.2004, 11:29

Lohk sam recem kampo dol pred tako klapo. Malo je takih, kjer bi si konkurenca med seboj tako nesebično pomagala :)

O stvari bom posten premislu in mogoce se vam res pridruzim :)
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 28.10.2004, 11:32

EagleA1 napisal/-a:Lohk sam recem kampo dol pred tako klapo. Malo je takih, kjer bi si konkurenca med seboj tako nesebično pomagala :)

O stvari bom posten premislu in mogoce se vam res pridruzim :)

Nimas kaj misliti :D s tem izgublajs cas :lol:
Samo en model (kaksen F5J se vedno prodaja na forumu pod malimi oglasi, ali pa na nasih tekmah..ki so se menda za letos zal koncale :cry: ) si zrihtaj pa pridi! Sploh ni nujno da si clan kakega kluba, bognedaj LZS-ja...

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a EagleA1 » 28.10.2004, 11:35

In kolk je ponavad cena opremljenega f5j letala ce mi lahko kdo samo informativno pove? Ker zanc sm enga vidu letet mel je 2,5m cez krila pa je letu fuuuuuuuuuul dobr :)
EagleA1
Član

OdgovorNapisal/-a rock » 28.10.2004, 12:14

Eagle,

tole preberi

http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?p=37798#37798

Prav vse od A do Ž.

Izvedel boš vse o F5J in še precej več. Tudi vse cene. Če se malo pošalim tudi cene vijakov.

Drugače je pa tukaj nekaj o cenah
http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.ph ... &start=180

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov