nikogar ne vlečem za nos. Čeprav bi lahko. Nihče še ni napisal da je to kup premoga v Šoštanju ali v Fužinah. Prav lahko bi in nebi prav daleč mimo usekal.
Zadeva ni hec. Vulkanske zadeve so si med seboj precej podobne.
Samo področje je dobilo ime veliko prej preden so bili ljudje na luni. Pač jih je spominjalo na to kar so od daleč opazovali na luni.
Ena od potrebnih besed za odkritje je "luna"
A je zadeva je precej velika in zavzeme pracejšen del "ene od držav" .......
Ko sem ugotovil kaj to je, sem iskal originalno sliko. No, sem jo našel.
Pregledanih 13200 google rezultatov in 7 ur googlanja
Namigi so me zmedli zato sem porabil večino časa. Pregledal sem VSE vulkane na svetu in nobeden ni bil podoben.
Potem pa sem izbral brute force metodo na google images in pregledal skoraj vse. Ko sem našel podobno sliko sem vedel lokacijo potem pa šala mala najti original.
Mi smo šli lansko leto na hitro mimo. Meni se je najbolj vtisnil vzpon, iz Z strani (po 207), ko nikjer ni bilo za ustaviti in naresti malo potrebo (enaki problemi vseskozi!)
Je pa zanimivo. Na meji z Nevado - takoj kazinoji
Za nagrado pošiljam nekaj mojih (očetovih) originalnih slikic. (tam sem bil 19.11.2003 od 00:00 do 2h zjutraj po našem času )
Tisto zgoraj so na zadnji sliki muhe. Zelo lep primer prefinjenega mikro ekosistema, ki izredno vpliva na zelo široko področje (selitve obalnih ptic...)
Priponke
monolake4.jpg (100.45 KiB) Videno 5050 krat
monolake5.jpg (77.79 KiB) Videno 5045 krat
monolake6.jpg (113.27 KiB) Videno 5044 krat
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...