Novi polnilci Pulsar 1,2 skupinski nakup

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.10.2004, 22:22

Večji bratje - vsi delajo po enakem principu algoritmov polnjenja, razlike so ali potrebuješ večji tok polnjenja, večje število akujev, in druge malenkostne razlike. Vse razlike najdeš na proizvajalčevi strani v tabeli.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a boat clinic » 22.10.2004, 09:28

Mene je tavelik Shulze zaj... na SP v Varsavi, ker ni znal DOfilat celic. Sklopil je prehitro.

LP Seba
boat clinic

Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.10.2004, 09:35

Seba, ni bil Schulze razlog ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a boat clinic » 22.10.2004, 10:22

Kako pa ti to ves?

Kaj je z rezultati?
boat clinic

OdgovorNapisal/-a NightBird » 28.10.2004, 15:22

No, da ne bomo navijali samo za Schulzeja, tudi Orbit je več kot odličen polnilec, ki je povsem primerljiv z Schulzejem oz. je celo malenkost bolj zmogljiv.

Nadalje je po mojem okusu uporabniku bolj prijazen, saj dodatna vrstica na LCD displeju omogoča prikaz več informacij. O tem so si enotni tudi vsi diskusanti na rcgrups.

Res, da je Schulze cenejši od Orbita, toda, takoj ko ga hočeš priključiti na PC ta razlika v ceni zvodeni. Orbitov SW je ZASTONJ in bolj prijazen, kot pa Schulzejev, ki stane 26EUR + poštnina.

O vmesniku TTL na RS232, pa ne gre izgubljat besed saj je enak za oba polnilca in ga lahko narediš sam.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tomba » 28.10.2004, 16:12

NightBird napisal/-a:No, da ne bomo navijali samo za Schulzeja, tudi Orbit je več kot odličen polnilec, ki je povsem primerljiv z Schulzejem oz. je celo malenkost bolj zmogljiv.

Nadalje je po mojem okusu uporabniku bolj prijazen, saj dodatna vrstica na LCD displeju omogoča prikaz več informacij. O tem so si enotni tudi vsi diskusanti na rcgrups.

Res, da je Schulze cenejši od Orbita, toda, takoj ko ga hočeš priključiti na PC ta razlika v ceni zvodeni. Orbitov SW je ZASTONJ in bolj prijazen, kot pa Schulzejev, ki stane 26EUR + poštnina.

O vmesniku TTL na RS232, pa ne gre izgubljat besed saj je enak za oba polnilca in ga lahko narediš sam.

A nisi mogel tega prej zinit :evil:
Jaz pa sem kupil šuceja 530 - ok za prvo silo bo :lol: :lol:
Aja glede nadgradenj (za šulceja)...a se jih da dobit tudi, kako drugače, kot da jih kupiš...
Uporabniški avatar
Tomba
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.10.2004, 16:17

Za upgrade je 1 leto po nakupu free. Poglej navodila...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a boat clinic » 28.10.2004, 17:15

Mene zanima od Ultralajta ce je to probal na Pulsarji in kje si ga dobil, ker jaz te nimam na seznamu imetnikov.

Mico je napisal, da je dobil le postno embalazo. Ce bi hotel malo poslikano skatlo, bi bilo takoj 10€ drazje. :lol:
To je bila original skatla iz Polske.

Rocky pametno bi bilo prebrati navodil. Oglej si malo grafe v navodilih. Jaz sem moj lastni firbec resil tako, da sem priklopil na racunalnik in opazoval grafe pri razlicnih nastavitvah. Probaval sem vse zivi in videl, kako bom filal celice cez zimo in kako na tekmah, kako sprejemniske in kako pogonske, kako nove in kako stare,...
Jaz ne vem tocno, ker imam Pulsar2 ampak pri meni po koncanem ciklu prides v menu tako da priblizno 1s tiscis tipko E. To pritisnes tudi ko zelis koncati polnenje med polnenjem.
Avtomatsko je takrat, ko ti v desnem zgornjem kotu pise velika crka A. Tako je pri Pulsar2. Sedaj to govorim na pamet, ker ne vem ce je to tudi na Pulsar1.

Upam da ste vsi uporabniki zadovoljni s takim polnilcem za tak denar.

LP Seba
boat clinic

OdgovorNapisal/-a Rocky » 28.10.2004, 20:23

JA, jst sm tud poskusal priti v meni po filanju s pritiskanjem in drzanjem tipke E, pa se ne da. Zgleda je to samo pri pulsar 2. Pa avtomatskega tud nima enka... Je treba vedno izbrat nacin polnjenja, tok, pa se ko prikljucis celice moras preverit ce je zaznal pravo stevilo celic. Enkrat sem pozabil preverit in mi je 8 celic spraznil kot 7celicni paket.
Drugace sem pa zlo zadovoljen.
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a NightBird » 29.10.2004, 10:13

Mihah: "Za upgrade je 1 leto po nakupu free."

To je že res, toda poslati ga moraš v nemčijo, posledično pa ostaneš nekaj časa brez polnilca, pa še poštnino moraš plačati.

Da ne omenjam, da je cena poštnine večja, kot pa MAX 232 & štirje kondenzatorji.

V vsakem primeru pa moraš pri Schulzeju kupiti SW, pri Orbitu pa je zastonj.

Poleg tega Orbit zaupa tehničnemu znanju svojih kupcev in nima nič proti, če si sam zalotaš vmesnik v polnilec, saj ga tako tudi prodaja :roll:
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 29.10.2004, 10:14

Ne, ni potrebno pošiljati polnilnika gor. Drugače bi jaz že obubožal na poštninah :roll:
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Big A » 29.10.2004, 10:26

NightBird napisal/-a:
Mihah: "Za upgrade je 1 leto po nakupu free."

To je že res, toda poslati ga moraš v nemčijo, posledično pa ostaneš nekaj časa brez polnilca, pa še poštnino moraš plačati.

Da ne omenjam, da je cena poštnine večja, kot pa MAX 232 & štirje kondenzatorji.

V vsakem primeru pa moraš pri Schulzeju kupiti SW, pri Orbitu pa je zastonj.

Poleg tega Orbit zaupa tehničnemu znanju svojih kupcev in nima nič proti, če si sam zalotaš vmesnik v polnilec, saj ga tako tudi prodaja :roll:

Ni tako grozno (vsaj po mojih izkušnjah).
Spomladi sem mojega šulceja isl-6 330 nadgradil iz V7... na V8...
Po faxu sem v Schulze poslal narocilo in v treh(!) dneh v kuverti dobil čip, navodilo za montažo in nova angleška navodila za ceno cca 3 evre.

Pri zamenjavi je treba samo odviti pokrov, iztakniti stari čip in vstaviti novega (ni treba ciniti)... to bi znala napraviti vsaka kuharica..

lp
A
Uporabniški avatar
Big A
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a NightBird » 29.10.2004, 10:53

mihah: "Ne, ni potrebno pošiljati polnilnika gor. Drugače bi jaz že obubožal na poštninah."

No potem pa je tako v redu :D
Lahko tudi napišeš, kje to lahko narediš, da ostali ne bodo zapravljali za poštnino, če slučajno kupijo polnilec na napačnem koncu :(

Big A: "Pri zamenjavi je treba samo odviti pokrov, iztakniti stari čip in vstaviti novega (ni treba ciniti)... to bi znala napraviti vsaka kuharica."

Mogoče sem zadevo zapisal malce nejasno. Ne govorimo o zamenjavi SW, ki je znana zadeva. Tudi pri Futabinih oddajnikih n.pr. FC18 ali FC28 samo kupiš nov SW in ga vstaviš v obstoječe podnožje.

Govor je bil o vmesniku za RS232 izhod, preko katerega polnilec povežeš na PC računalnik. Tako Orbit, kot Schulze tukaj šparata na enem MAX232 in štirih kondenzatorjih, ki skupaj ne stanejo niti 500SIT. Ni pa predvideno, da jih enostavno vstaviš v podnožje ... je malce več dela in nič "vtikanja" :oops:
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov