Napisal/-a luigidon » 30.10.2004, 10:32
Ja res imam manjšega brata tegale letala. Tako bom rekel. Dvakrat sem ga že sesul in se ga kar malo bojim vozit. Enkrat sem ga zaradi lastne korajže, pa nekak nisem upošteval, da to letalo leti zelo počasi in tako ni bilo dovolj hitrosti za izvedbo rolce. Drugič sem ga pa v Kamniku, kjer imam še vedno na sumu motnjo.
Stvarca je vsaj po nagibu kar precej živčna in še nekaj kar me je motilo pri tem je bilo to, da so čisto ravna krila, kratka in debela in da niti slučajno na kakšni daljši oddaljenosti ne veš ali je letalo nagnjeno levo ali desno, zato sem mu na koncek rila dodal ene majhne wingletke, ki sem jih različno obarval in sedaj se veliko boljše vidi.
Drugače pa kar se tiče vožnje tega letala. Stvar je tako počasna, da bolj sploh ne more bit. Kar pomeni, da bi bil za aerofotografijo zelo primeren:) Miha ga je že videl in je dal tudi predlog, da bi se notri naštimalo fotkiča.
Kar pa se tiče pristajanja pa mislim, da vma pove vse, če rečem, da pristaja skorja kot helikopter:)Skratka zelo dobrodušno počasno letalo....
Pogon moram še malo naštudirat, mogoče dat notri kaj močnejšega, pa kot motorja moram še malo spremenit, ker zdaj mu moram dat malo višine, da ne leti navzdol:) torej je kot kar prevelik:)))
aja, sem pa zadnjič letel s tem letalom pred Lekom pod lučmi, tako, da lahko verjamete da je dovolj počasen in obenem dovolj okreten, da se ga da lepo letet....
lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....