ASW28

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

ASW28

OdgovorNapisal/-a Intruder » 05.11.2004, 00:38

Novo temo sem odprl z namenom, da bi čim več ljudi tale topic prebralo in mi pomagalo ob izbiri tega modela. Lahko bi dodal pod Jadralni modeli vseh oblik, vendar verjamem v to, da 3/4 ljudi tega sploh ne bere!

Moje vprašanje je, ali ima kdo kaj izkušenj z tem modelom, ali mogoče koga pozna, ki kaj takega ima!

Sam sem model videl v Schweighoferju in me je tako prevzel, da sem si rekel, da nekaj takega pa MORAM imeti! Model je res narejen lično. Spoji so zelo eetetski, krilo je odlične trdnosti, mosilec krila pa mislim, da je CFK.

Kot ste opazli gre za model "voll GFK". Cena v trgovini je ca. 180€ kar je kar ugodno, med tem ko na ceno direkt od proizvajalca še čakam! Če bo vse po sreči dobim cenik za vse modele, tako da bom jih z veseljem objavil, če bo še koga zanimalo!

Lepo prosim. komentirajte:

Vitkost krila in razpon
Realna teža (tale se mi zdi malce izmišljena)

Komentirajte še tole:

Male makete jadralnih letal imajo ponavadi probleme z tem, ker imajo zelo malo krilno površino (vitkost krila na koncih) in zato tudi večjo krilno obremenitev, torej bodo na pobočju potrebovale veliko vzgona, da bodo letele kot se spodobi.

Link do prodajalca:

http://web.telecom.cz/hfmodell/asw282.html

Slika:

Predstavitvena slika:

Slika

Slika pravega: A ni lep? :oops: :oops:

Slika

Lep pozdrav!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 05.11.2004, 01:03

Najlepse jadralno letalo na svetu! Moje mnenje!

Nekateri proizvajalci modelov malo pogoljufajo in povecajo globino krila, da dobijo vecjo povrsino, hkrati za toliko podaljsajo trup v predelu krila, da se potem zadeva na oko ne opazi. Seveda poznavalca to ne more preslkepiti, a goljufija pomaga, da model leti bolje kot pa ce bi bil ciso SCALE model.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 05.11.2004, 10:17

Se povsem strinjam z tabo Mitja. Pa tudi to....model je res lep, da bi polek jokal. Mogel bi videti izraz na mojem obrazu, ko sem videl "skatlico" v kateri počiva. Srce je začelo hitreje in bol močno utripati... ko sem pa odprl pa takšen nasmešek, da če ne bi imel uh, bi mi pisker dol padel :D Ko sem primil v roko mi ni bilo jasno, kje dobiš 2m iz tistega modela. Trupek je pravo urarsko delo. Izgleda, kot da je za na steno. Res lično narejeno. Upam, da bo božiček letos radodaren in poslušen!

Lep pozdrav!

Pa še ena skrajno lepa slika:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Parky » 05.11.2004, 10:28

To je pa užitek,kajne. :):):):):):) ;)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Parky
Naš človek :)

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 05.11.2004, 11:19

Fantasricno, bombasticno...
L.P. Damir
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

OdgovorNapisal/-a » 05.11.2004, 11:54

Robi bi rekel: "Še eno tako sliko pa te bom tepel!"
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a matjaz_c » 05.11.2004, 16:01

Meni pa je padel v oči DG-303 :D
lp Matjaž
matjaz_c

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 15:21

Dečki cenik je tu in je v excel formatu! Sem že malo zgubil upanje v to, da ga bodo poslali, pa se je deček iz firme potrudil!

Z velikim veseljem vam pošiljam to priponko:
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Flayer-x » 06.11.2004, 16:10

Meni se zdi tale voll GFK verzija hudičevo poceni (180€), bi se znalo zgodit da bi prišel kakšen tak avijoonček tudi na listo bodočih :wink:
Flayer-x
Član

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 07.11.2004, 00:51

joj kdaj bom jast tolko znal letet da si bom enga tazga lohk prvošču :oops:
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a Intruder » 08.11.2004, 22:08

Tudi Lenger modellbau ima ta isti avjon po 10€ dražji ceni. Drugača pa je model isti, le da imajo polek še originalno sliko. res lep model. Sicer pa imam zadnje čase pomisleke, če bi ga kupil. Malo mali se mi zdi. Za tak denar oz. dosi bol ceneje bi dobil en vredu voll GFK/CFK padinski mini F3F model ala Destiny, ki bi mi verjetno zaakrobacije služil malo bolje kot pa maketa modela. res je, da ni maketa, pa vendar daje verejtno malo več užitkov. Za hitre in veličastne prelete bo služil swift in LS8, za akro programe in sekanje neba bom si pra raje privoščil kakšen 1,5m F3F model! Ampak še vedno ostaja tale model na moji "viš listi"! :D

Lep pozdrav!

Aa...link do Lengera:

http://www.lenger.de/cgi-bin/neu_web_store.pl
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a rock » 08.11.2004, 23:20

Jan,

Gledaš lep model samo pol makete 2m so take "jajce", da niso vredne svojega denarja tudi če so full GFK. Podobno bos čez čas doživljal z LS8 in podobno. Nikakor ti ne bo dalo tistega kar želiš. Boš razumel če čas.

Če imaš makete za veličastne prelete mimo sebe po padini se spoglej še s kakim večjim modelom. Maketa potrebuje velikost in maso da da tisti pravi občutek.
Sem letel LS8 in mi je bil taka jajca, da sem skoraj za vedno opustil misel na makato. Šele zdaj ko sem našel čisto drugi smisel makete mi počasi spet piha na dušo.

Če si želiš še nekaj za divjat po padini. Nikoli ne glej 1.5m modela. To so pa še večje jajce glede na karkoli si prej gledal.
Za nažigavanje po padini si omisli nekaj na 2 do 2.5m. Naj bo težko vsaj 3kg. Verjemi mi. Tudi sam sem poskušal z 1.5m in je sranje od sranja. Še zvoka ne boš slišal. Da o akrobacijah sploh ne govorim, ker tako ali tako niso ničemur podobne. Za na padino ti energijo da samo masa in čisto nič drugega. Pa na full carbon model ne pozabi, da ne bo raketa prehitro v krtovi dnevni sobi.

Ne razumi-te narobe teh "jajc", ki sem jih omenil. ASW in LS sta super modela. Tudi sam bi imel ASW 28 samo krepko večji bi moral biti.

A, ja. Jan poglej na RC Universe forum in tržnico. Nekdo prodaj prav ta ASW 28. Je še v škatli. Cene pa nisem videl.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a rock » 08.11.2004, 23:30

Oprosti Jan sem te zavedel.

Ne prodaja 2m ampak 3m. Tole je link. Mogoče ti bo pa dalo misliti

http://www.rcuniverse.com/market/item.cfm?itemId=52280

Na žalost pa nima namena pošiljat če lužo.
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ZigaM » 25.02.2005, 20:26

Ta model ASW 28 ( 3000mm ) je tudi mene prevzel oz. sem se zaljubil vanj! Ker sem šele začetnik med jadralnimi letali, bom raje počakal še kako leto, do takrat pa lahko samo upam da ga bodo še izdelovali in prodajali!

Izvedel sem pa to od tega modela:

-Iz tovarne HF:
Dear Sir,
we recomend servos for ASW 28:
the rudder - HS 81 (1 piece)
the elevator - HS 81 (1 piece)
ailerons - HS 81 (2 pieces)
airbrakes - any kind of microservo (2 pieces)
landing-gear - HS 75 (1 piece)

-Iz schweighofra:
Dear Sir,
HF model is still in the program, on the spirit is Simprop the main importeur with all rights for europe.

Mislim da ima kar nekaj proizvajalcev ta model v izdelavi, pa vendar so od od HF-ja zelo všeč!

Ali kdo ve, kako dolgo ta model že prodajajo oz kako dolgo ga še bodo, glede na zanimanje ( ki mislim da je veliko )

LP
Uporabniški avatar
ZigaM
Novinec

Kraj: Vrhnika

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov