Gradnja Sprinta?

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a brane » 05.11.2004, 14:57

Tudi jaz sem mislil da je šel v zemljo, je bilo tako čudno videti.
Drugače je pa video čisto kul, pilončka pač ne moreš posneti kot akrobata pri hoveringu :D
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a kiwi » 05.11.2004, 15:57

Lepo posneto. Model se skoraj ves cas dokaj lepo vidi. Ponavadi pri taksnih posnetkih model samo slisis, vidis pa samo ko prileti mimo.
Pohvale.

PS: Mogoce bi lahko edinio muzika bila malo manj glasna. No sicer imam taksne filme tako ali tako najraje brez glasbene podlage. Ampak to je samo moje osebno mnenje tako da..... ne se obremenjevat s tem.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 05.11.2004, 16:24

Na mojih posnetkih Pilona 400, se je zadaj slisalo lajanje psov, streli lovcev iz gozda, zvonenje v bliznji cerkvi, povrh vsega je pa ae en traktor pripeljal cisto blizu.... ne, ne zmisljujem si, res je bilo!

Pri takih posnetkih skoraj ni druge resitve kot utisati originalni zvok, ter dati zraven kako glasbo.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 05.11.2004, 16:47

Hvala za pohvale..pravzaprav je bil Jernej snemalec, tak da njemu laskate... :D

Torej, moji očutki za model:

Res super model, kot je rekel ultralajt, leti kot po tirnicah (dokler ni vetra), nato je pa zelo naprijazen. Sicer ni kritično, vendar vzame tisto tapravo veselje, ker je model nonstop treba popravljati, pa ker ne leti ravne linije, ampak se skos pozibava (zaradi opiranja vetra v bočni stabilizator (nosilec višinke površine)).

Žal pa ta pristanek, ki je na videju, bil usoden, saj sem uspel nemogoče in zlomil že zlomljen in z 80g karbonom poflikan del, kjer se krilo pritrdi na trup :?
Ampak nič hudega....to bom v kratkem popravil, in že spet letimo. Video bo verejtno še kakšen prišel - upam da v prihodnje še boljši, ker tisti, ki sem ga gledal na kameri je bil res 20x bolj viden kot pa tale sedaj (kompresija in slab prenos podatkov iz analogne kasete na računalnik). Tam se je videla vsaka podrobnost, pa čeprav je zaslon 10x manjši kot pa ta, skozi katerega ste vi gledali film. Škoda, stara tehnologija in dandanes se malce tepeta! :S

Do nadalnega - lep pozdrav....

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

spirit

OdgovorNapisal/-a Ebola » 05.11.2004, 17:52

Intruder napisal/-a:Eto...ratalo je, kaj je ratalo....model je Ex Alienov....spet leti, po temelitem popravilu.....

Slika:

Slika

Video:

http://www.unlimited-rc.com/video/sprint_net.wmv

Hvala Jerneju za snemanje in trud ob izdelavi filma! Kvaliteta res ni najboljša, vendar se vidi, kar je bistveno!

Lep pozdrav!

Jan

Jan čestitam leti kot strela!
DOBRA ZADEVA..KJE SI TO LETEL
Ebola te reši ....
Uporabniški avatar
Ebola

Kraj: Maribor - Miklavž

OdgovorNapisal/-a alien » 05.11.2004, 18:08

Jan digitalno kamero nabavit pa bo! :) Drugace pa superca, gre kot raketa...Samo venomer lomljenje na tistem mestu pa gre ze na zivce ali ne?
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a mihah » 05.11.2004, 19:57

Lepo športno letenje ;)

S pristanki s temi zadevami je pa takole:

Če se spušča pod kotom recimo 10 stopinj tako kot na posnetku, je veliko prehitro in jasno trpi propeler. Sploh pa lepi, aerodinamično čisti pyloni kot je Sprint pri tako nizki masi lahko odlično izkoriščajo ground efekt. Seveda je pa to težko izvesti na nepokošeni travnati površini.

Pri nas v Krtini imamo res lepo pokošeno letališče in pristajalne hitrosti so zato lahko skoraj abnormalno majhne. Govorim za nevetrovne pogoje. Če piha veter je malo bolj zoprno pristajanje ampak tudi še kar gre.

Torej pod nizkim kotom prileteti, nato pa vleeeeeeeeeči pri tleh z občutkom.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.11.2004, 00:40

Miha....tvojo vleeeeeečenje lahko pomeni al to, da se model opele v maloro, ali pa sočen kovit, ki ponavadi pusti še lepše posledice kot pa malo bol hiter pristanek!

Natrenirati ga je treba!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Kroko » 06.11.2004, 01:18

V znani slovenski knjigi sta omenjeni dve vrsti modelarjev, ki še nista kovitirali.
Tisti, ki premalo letijo in tisti, ki ne letijo. :D
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.11.2004, 00:16

Intruder napisal/-a:Miha....tvojo vleeeeeečenje lahko pomeni al to, da se model opele v maloro, ali pa sočen kovit, ki ponavadi pusti še lepše posledice kot pa malo bol hiter pristanek!

Natrenirati ga je treba!

Jan

Kdor me ima za oralnega pylon modelarja, se je danes lahko v Krtini prepričal kako letim in to ne s kakšnim počasnim modelom. Ampak to je šele dobri štart...

Tudi pristajanje so se prisotni lahko prepričali, da imam nekaj občutka. Modela nisem ne prevlekel in ni padel v kovit. Sicer ne poznam Sprinta, ampak VIP je pohleven! Sicer pa jasno, še enkrat zahvale Juretu!

Je pa problem preko foruma na hitro nekaj opisat, tako da bo vsem pomagalo. Jaz opisujem na primeru na letališču v Krtini. Prostora je dovolj. Prav tako je podlaga urejena, čeprav je bilo danes kar nekaj svežih krtin :)

Sprint še vedno ni dokončan ampak bo. Sedaj, ko sem videl kako dobro gre VIP.

Jan, mora iti pa tvoj Sprint na 4.7 x 4.7 tako približno kot moj VIP na 7N GP1100 na Hackerja. Je po mojem toliko boljša aerodinamika.

Letim pa premalo. Ampak poskušam potem toliko bolj premleti in razumeti kaj se dogaja.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov