Lipo bunker

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.11.2004, 19:02

Zdravc, BINGO!

Tega sem bral, pa sem potem čisto pozabil tule omeniti. Superca. :D :mrgreen:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Niko » 11.11.2004, 22:02

Zdravo
Zgodbo o vžigalici v tanku za gorivo poznate?
Mislim, da bodo največji problemi z modeli. ki bodo strmoglavili in imeli notri Li-po. Pobirat jih bo moral gasilec v zaščitni obleki!
Sicer bodo pa tako izkušnje pokazale, upajmo, da ne bodo prehude.
LP Niko
Niko
Novinec

Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.11.2004, 22:23

Niko, ja problem je. Pri večjih modelih. Kyle Mashima je letos v USA zbil lepega Spitfirea in akuji so se veselo kadili....mora biti nekje ta slika.

Pri manjših ni panike. Razen pri kakšnih "projektilih". Ti so itak nevarni pri krešu kamorkoli že.

Ampak ni tako kritično. Tudi z NiMH in NiCd je bilo MNOGO prigod.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Rocky » 12.11.2004, 16:54

Danes sem postal ponosni lastnik 9 kokam 1500mAh celic! :D :D :D No ampak kot zacetnika na tem podrocju me zanima, kako jih zlotat (3 paki 3s1p) pa na kaj je treba pazit pri rokovanju z njimi. Jst sm ze zdj cist panicen ko mi v sobi lezijo zapakirane na mizi! :wink:
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a NightBird » 12.11.2004, 17:22

MC GAYVER: "Švajgi je dobro zavarovan poleg te omare ima pa maso nekurantne robe in bi ga manjši požar sigurno "rasžalostil".

V primerih nesreč običajno velja pravilo, da se razvijajo v smeri največje škode :)
Rocky: "No ampak kot zacetnika na tem podrocju me zanima, kako jih zlotati"

http://trgovina.mibomodeli.si/artikli_slike/KOKAM.pdf
https://www.fmadirect.com/support_docs/item_1115.pdf
https://www.fmadirect.com/support_docs/item_1080.pdf
itd...
itd...
Google je tvoj kolega, ki te ne zapusti niti v najtežjih trenutkih.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alesz » 12.11.2004, 17:58

Slika

po legalno sposojeni ideji z interneta,sem si jaz sestavil takole.Uporabljeni so MPX 6polni konektorji,vsaka celica je samostojno priključena na konektor.Z polnilnim priključkom polnim paralelno,z onim na sliki(sredina) jih pa uporabljam-zaporedno.
lp AlesZ
Uporabniški avatar
alesz
Član

OdgovorNapisal/-a NightBird » 12.11.2004, 18:23

vsaka celica je samostojno priključena na konektor

Vse lepo in prav, toda zadeva samo dodatno prispeva k dodatnim gramom, proti katerim se vsi tako borimo.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.11.2004, 18:25

Spet mal za misliti:

Vsak sam bo moral oceniti koliko je dejansko kak gram vreden in čemu služi. A je bolje imeti gram pri "kekcih" za varovanje 5, 10, 15, in več 1000 SIT vredne akuje ali en gram lepila, ki drži skupaj nepomemben del.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a NightBird » 12.11.2004, 18:38

A je bolje imeti gram pri "kekcih"

Tiste kekce se da narediti tudi bistveno bolj nežno (n.pr. s tanjšo žico in ločenim konektorjem).
Poleg tega pa tudi tisti MPX konektor ni ravno v špici konektorjev in vsaj jaz bi raje imel vse pole skupaj povezane, kot pa ločene za vsako celico.
Pri serijski povezavi tako nastane o ho ho ho možnosti za štalo, da ne omenim kako ti naraste dolžina priključnega kabla.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.11.2004, 18:43

Seveda se da bolje! Vedno! ;)

Aleš je pokazal na svojem primeru. Verjetno mu pri teh tokovih služi čisto OK.

Če pa imaš ti kaj boljšega to lahko tudi dejansko pokažeš al pa skiciraš. :)

Jaz osebno imam zaenkra kekce samo na paketu 2s2p in imam enake konektorje, kot za moje "navadne" kekce. Je pa namesto treh pinov štiripinski priključek, tako da lahko polnim dejansko potem vsak aku posebej naenkrat brez problemov. Pri tripinskemu je skupen srednji kontakt...

Če komur ni jasna vezava mu jo skiciram, zraven pa bom pripel še sliko (mislim da že je nekje - MAV racer mogoče).
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a NightBird » 12.11.2004, 18:52

Bolj kot v paralelni vezavi, vidim pri zgornji rešitvi problem v serijski povezavi, saj se ti kabel avtomatsko podaljša za dve dolžini, poleg tega pa gre povezava še preko 6 zaporednih priključkov.

Jaz take kombinacije v vezavi 3S1P nebi niti slučajno dal na svoj model.

Razmišljam pa, da bi na tiskano vezje, ki ga običajno narediš za povezavo akumulatorjev, dodal še majhen servisni konektor , ki bi bil prilotan kar na vezje poleg akumulatorjev. Problem te rešitve pa je v tem, da bi moral po vsej verjetnosti uporabiti dvostransko, da bi se ti povezave lepo izšle. Pa smo že pri industrijski izdelavi & ceni :cry:
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a Rocky » 13.11.2004, 10:26

Se eno vprasanje: ko sem bral navodila za kokame pise o nekem razmaku med celicami zaradi hlajenja. Kako to v praksi naredit? A se da kaksno stvar vmes?
Lp,
Rok
Uporabniški avatar
Rocky
Član

Kraj: Poljanska dolina

OdgovorNapisal/-a mucek » 13.11.2004, 10:30

Ja, pri mojih oroginal narejenih packih je bil vmes dvostranski selotejp, tisti, ki ima v sredi kak mm pene. Pa ne povsod, le zgoraj in spodaj, vmes pa je bil potem prazen prostor za luftanje.

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a EXTREMIST » 13.11.2004, 15:34

Lahko pa namesto pene daš svinec!
apn
Uporabniški avatar
EXTREMIST
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a ducati » 28.12.2004, 19:37

Jest tut mislim nabavit Li-po celice pa si bom naredu en mal bol protipožarni bunker.Zgrajen bo tako kot vsi ostali samo da bom na dnu s strani izvrtal dve luknji.Ena bo za dovod dušika ki je kot vemo lažji od zraka in bo skozi drugo luknjo potisnil ves zrak ki je pomemben za gorenje.Se pravi da v posodi ne bo gorelo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
ducati
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov