FUTABA ali mogoče GRAUPNER?????

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Dominko » 10.11.2004, 18:52

Hi!

Sam imam komande mc-14 (graupner)....nisem ne vem kak poznavalec, prej začetnik, ampak, če bi imel še eno priložnost izbiranja komand, bi bila to zagotovo futaba :)

Problem graupnerjevih komand (mogoče ne vseh) je v tem, da od časa do časa izgubijo stik z modelom (od tod tudi ideja o tem, da naj nebi letalo ciljal direktno z anteno... :lol: ), v tem trenutku motor počaka, servoti zatrzajo, model pa seveda omahne.....cel proces traja nekje od 1 sekunde do dveh.

Poizkusil sem z različnimi sprejemniki (graupnerjevimi), a se zadeva ne popravi. Poznam tudi prijatelja, ki se ukvarja z avtomobilstvom... z graupnerjevimi komandami se mu je dogajalo isto, kot meni, ko pa je preklopil na futabo, so vse prejsnje motne izginile.

Upam, da sem s tem postom kaj pomagal
"I am an aeroplane..."
Uporabniški avatar
Dominko
Novinec

Kraj: Prevorje

OdgovorNapisal/-a Lupek » 10.11.2004, 19:56

Dominko: Jaz imam FX-18 in mi ravno tako na vsake toliko časa zatrzajo servoti in ugasne motor. Vendar pa ni rečeno da je za to kriva RV, včasih pač pride motnja. Je pa vse možno, jaz sem npr. imel pri futabi odvit vijak ki pritrjuje kabelček na anteno, in sem imel zato toliko več motenj.

Lp: Luka
Kdor vpraša je butelj za pet minut, kdor pa ne vpraša ostane butelj za vedno.
Uporabniški avatar
Lupek
Naš človek :)

Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a Tomba » 10.11.2004, 21:14

Jaz sem imel MC-15 in je delala brez problemov, nikoli ni bilo nobenih motenj...Edino kar me moti je tisti plastični nosilec za anteno, ki se (posebej pri zimskih temperaturah) rad odlomi !
Meni je crknil na MC-15, sedaj imam 16/20 pa je tudi rahlo napokan !
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a blisk » 11.11.2004, 07:42

Bom napisal še svoje mnenje.
Imam cca 10 let staro MC16/20, pa nisem nikoli imel nobenega problema z motnjami. Integrirano je v bistvu vse kar rabim za moje modele in moje znanje. Dominko, ne gre posploševati da potem vse Graupner naprave niso dobre. Včasih je problem res v stvareh, kjer bi si najmanj mislil, ponavadi nekaj čisto majhnega (kakšen vijak, kovinski deli ki se drgnejo, kabli, stikala....).
Ker bi pa še sin rad probal kako je pilotirati, sem sedaj sebi kupil MC19, jih bom pa povezal v učenec - učitelj.
Je pa res da je plastika za pritrditev antene čisto zanič. Sem zelo lepo delal z napravo, pa je vseeno počila. Rešil pa sem takole:
Tam, kjer je originalni vijak za privitje antene, sem zvrtal luknjo v plastiko, da gre antena skozi. Še prej sem odstranil vijak.
Nato sem na spodnjem delu ohišja naredil nosilček iz aluminija, na katerem je sedaj vijak za anteno. Odlična rešitev ki reši vse probleme.
Edino kar je sedaj slabo je, da je žička za anteno povezana na spodnji del in moraš na to pazit ko odpiraš komando. Pa anteno moraš pred odpiranjem vzeti iz komande, ne moreš pa je tudi pospraviti v mesto kjer je to predvideno.

Seveda pa pravtako nimam nobene pripombe na Futabo, ki izdeluje enako odlične komande.
Osebno mi je pač design Graupnerja lepši, kar pa je pravzaprav stvar posameznika.

Tako da po mojem so dobre oboje komande, je pa osebna stvar za kaj se odločiš.

L.P.
Zdenko.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk
----------------------------
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a » 12.11.2004, 19:05

Mr.Bostjan napisal/-a: No, šalo na stran ... kar se komand tiče, bi bil vesel, če bi bile Futabine komande serije FX vsaj pol toliko "seksi" kot so komande serije FF ...

A padaš na kič a... FF7 recimo so se tudi meni dopadle in tudi lepo sedejo v roke, vendar pod drobnogledom sem ugotovil, da je plastika (vsaj po mojem mnenju) in ostalo na ravni ene navadne igračke, tako, da me kar mal začel odbijat.

Zaenkrat prisegam na Graupner.

LP, Tine
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 12.11.2004, 19:30

TŠ napisal/-a:
Mr.Bostjan napisal/-a: No, šalo na stran ... kar se komand tiče, bi bil vesel, če bi bile Futabine komande serije FX vsaj pol toliko "seksi" kot so komande serije FF ...

A padaš na kič a... FF7 recimo so se tudi meni dopadle in tudi lepo sedejo v roke, vendar pod drobnogledom sem ugotovil, da je plastika (vsaj po mojem mnenju) in ostalo na ravni ene navadne igračke, tako, da me kar mal začel odbijat.

LP, Tine

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plastika kaj ta te je prepričala :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
@ tine katera graupnerjeva komanda je po sposobnostih ekvivalentna FF7
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a brane » 12.11.2004, 19:40

No :roll: jaz sem z svojo Graupnerico MC 24 še kar za silo zadovoljen, s tistim avšusom od plastike, ki ji služi za ohišje (kar ni kovinskega ) pa tudi slučajno ne :evil: :evil: :evil: poden :evil: in sramota za tako komando :evil: če smo že ravno pri plastiki :x
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a Parky » 12.11.2004, 19:43

Plastika je poceni........ ;)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Parky

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a » 12.11.2004, 20:24

MC GAYVER napisal/-a:
TŠ napisal/-a:

LP, Tine

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plastika kaj ta te je prepričala :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
@ tine katera graupnerjeva komanda je po sposobnostih ekvivalentna FF7

- ja, plastika, simple as that, nisem edini - vzemi v roko mc12, mc22,... in omenjeno futabino komando, mal pošlatej, pa komentiraj

- ne vem, govoril sem o estetiki in feelingu

- saj mi tudi pri mc12 ni vse všeč (recimo stikala)

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a lenko » 12.11.2004, 20:31

Sam uporabljam futabo FF7 in sem zelo zadovoljen. Plastika je v primerjavi z graupnerjem odlična-moje mnenje. Programiranje je enostavno. Le tisti krom me malo skrbi, da se ne bo začel luščit.

Lep pozdrav!
lenko

Kraj: Preddvor

OdgovorNapisal/-a Parky » 12.11.2004, 20:39

Če je krom na plastiki se bo enkrat sigurno začel luščiti.......... :(
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Parky

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a Tomba » 12.11.2004, 20:47

blisk napisal/-a:Je pa res da je plastika za pritrditev antene čisto zanič. Sem zelo lepo delal z napravo, pa je vseeno počila. Rešil pa sem takole:
Tam, kjer je originalni vijak za privitje antene, sem zvrtal luknjo v plastiko, da gre antena skozi. Še prej sem odstranil vijak.
Nato sem na spodnjem delu ohišja naredil nosilček iz aluminija, na katerem je sedaj vijak za anteno. Odlična rešitev ki reši vse probleme.
Edino kar je sedaj slabo je, da je žička za anteno povezana na spodnji del in moraš na to pazit ko odpiraš komando. Pa anteno moraš pred odpiranjem vzeti iz komande, ne moreš pa je tudi pospraviti v mesto kjer je to predvideno.

Tega bi se moral tud sam lotit, pa malo odlašam, ker ne vem točno, kako :oops:

A maš mogoče kako slikco za pokazat, da bi si lažje predstavljal, kako maš narjeno...
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a brane » 12.11.2004, 21:28

Parky napisal/-a:Plastika je poceni........ ;)

Za koliko pa zrihtaš plastične dele ohišja za MC24 :?:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a » 12.11.2004, 21:40

lenko napisal/-a:Sam uporabljam futabo FF7 in sem zelo zadovoljen. Plastika je v primerjavi z graupnerjem odlična-moje mnenje. Programiranje je enostavno. Le tisti krom me malo skrbi, da se ne bo začel luščit.

Lep pozdrav!

Saj pravim, vsak ima svoje mnenje. Tudi meni je FF7 bila na prvi pogled všeč, samo kot je kolega rekel: "še malo pliša pri straneh, pa jo lahko dam svoji hčerki,..."

Govorim zgolj o estetiki. Programiranje je poglavje zase.

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a EXTREMIST » 12.11.2004, 23:39

Imam cca 10 let staro MC16/20

Hm mene zanima ali lahko slikaš kako si rešil problem.
In kaj ima 19 več od 16/20.
Namreč ne najdem seznama kompletnih fukcij pri 19-ki.
16/20 mi dela brez problema.
Nakup 19 bi izvedel samo zaradi funkcije(faze letenja).
Zadnjič spremenil EXTREMIST, dne 12.11.2004, 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
apn
Uporabniški avatar
EXTREMIST

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 12.11.2004, 23:43

Ja bo treba še kakšnega MULTIPLEXa v roke vzet pa mal pošlatat npr. MC profi 3030, 4000 ali royal EVO 7 ali 9.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.11.2004, 23:55

EXTREMIST napisal/-a:
Imam cca 10 let staro MC16/20

Hm mene zanima ali lahko slikaš kako si rešil problem.
In kaj ima 19 več od 16/20.
Namreč ne najdem seznama kompletnih fukcij pri 19-ki.
16/20 mi dela brez problema.
Nakup 19 bi izvedel samo zaradi funkcije(faze letenja).

Ako ti nemščina ne dela problemov:

http://members.aon.at/flug.fiala/mc19.html
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a » 12.11.2004, 23:58

spaca157 napisal/-a:Ja bo treba še kakšnega MULTIPLEXa v roke vzet pa mal pošlatat npr. MC profi 3030, 4000 ali royal EVO 7 ali 9.

Če je to bilo namenjeno meni - sem evo 7 in evo 9 - ne ugaja. Zaenkrat me je po podobi prepričal le Graupner in Futabina FX18.
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a EXTREMIST » 13.11.2004, 00:01

Ako ti nemščina ne dela problemov:

Nekam prevečkrat je nein.
Drugače pa čudno,da je malo takih objavlenih podatkov.
Pa še ta je bil pred kratkim glede na to da je odajnik že 7 mescov zuni.
Rudolf Fiala, 17. 9. 2004,
apn
Uporabniški avatar
EXTREMIST

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 00:04

EXTREMIST napisal/-a:
... da je odajnik že 7 mescov zuni.

Zunaj ja, ni ali pa je trenutno še vedno zelo slabo dobavljiv. Graupner ni več stari Graupner... ni več tisto kar takoj dobavljivo kar vidiš v katalogu. Ne samo, da je lahko dobavljivo dejansko šele čez 1 leto ali celo več :shock: :shock: , ampak je lahko popolni "vaporware" :twisted:
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov