Koliko vzdrzijo Kokami (ce si kekec in jih spraznis)

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Koliko vzdrzijo Kokami (ce si kekec in jih spraznis)

OdgovorNapisal/-a alien » 13.11.2004, 18:54

Sme naredil eno veliko bedarijo in pustil Kokam 1250mAh 3S paket v modelu z reglerjem brez stikala prizgan 4 dni

Walda vzamem paket ven, ga hocem uporabiti v Risku in nic ne deluje. Takrat mi pa klikne da sem vse imel vklopljeno in prikljuceno na regler brez stikala... :cry:

Napetost pack-a je bila 0.7V :shock:

OK pa bom raskiral zadevo za "testne" namene in sem pack priklopil na Orbit-a. Po kaksnih 20min se je prva celica napihnila (za kaksne 3mm). UPS izklopim....

Prvo celico odstranim (vrzem v slano vodo in preluknjam) ostali dve pa sem dal ponovno polniti, saj se nista napihnili ali kaj podobnega. Glej ga zlomka polni sta ze skoraj 90% pa se vedno vse OK!

Upam da bo tako tudi ostalo da dokupim se eno celico in imam nov pack :)

Tako da ne takoj obupati nad packom ceprav zgleda da je slo vse rakom zvizgat...
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mucek » 13.11.2004, 20:32

Če dela, po mojem dela. ;)
Vprašanje ej, kako dolgo bo sicer delovalo, ampak vseen. ;)
Si jim pa s tem najverjetneje precej skrajšal življensko dobo.

LP, Grega
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a alien » 13.11.2004, 20:37

Hja vsaka sola nekaj stane...Ta je kar precej, ampak vsaj nekaj bom se potegnil iz njih...Napolnile so se lepo na 1260mAh. :lol:
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a mihah » 13.11.2004, 20:37

Alen, dobri jih ahtej! Za vsak primer - Lipo bunker!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a alien » 13.11.2004, 20:38

So v cvetlicnem loncku :)
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a alien » 14.11.2004, 16:33

Hmmm.....Mislim da sem ugotovil se nekaj....

Tudi ce imas recimo Jeti regler s stikalom ta pizdarija pije skoraj 30mA pri IZKLOPLJENEM stikalu! Jaz pa baterije puscal v modelih... :evil:

Podatka da rabi strom tudi ko je izklopljen jaz nisem nikjer zasledil! Sem spregledal!?
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.11.2004, 16:53

Alen, ja, si spregledal!

Osnovno pravilo, VEDNO popolnoma odklopi akuje! Še več! Ne zaupaj stikalom, še več, ogibaj se jih kot hudič križa!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a alien » 14.11.2004, 17:56

Hmmm...Sem se enkrat sel skozi navodila za Jeti Advanced Brushless regler...Nikjer opozorila...Pa sta sla dva LiPo packa rakom zvizgat. Vsaj enega bom probal obnoviti.

Brezvezna finta, to bi pa res lahko napisali v navodila, se posebej, ker pise LiPo ready etc...

Mogoce pa samo meni ni kapnilo...
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a mihah » 14.11.2004, 18:02

Ojej! Tole je pa resno!

Alen, če res ni v navodilih predlagam naslednje:

Piši to direktno proizvajalci in orenk potoži - zahtevaj odškodnino za dva uničena paka nazaj! Res s tem ni šale!

Na koncu še omeni, da če se ne bodo pobrigali zate boš to razbobnal na vseh možnih forumih.

Pa da vidimo Čehe!

Poročaj!
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a alien » 14.11.2004, 18:07

Sem jim ze napisal...Ce ne drugo naj vsaj opozorilo napisejo, da se se komu nebo enako zgodilo...

Ma da jih zdaj gnjavim za neke odskodnine....Saj je tudi moja nevednost kriva....Ce bi bili v USA bi se dalo kaj, tako pa...

Bom porocal kaj bodo napisali!

Ampak to je pa res ena zadeva za na TOP 10 LiPo Howto....
Uporabniški avatar
alien

OdgovorNapisal/-a Intruder » 14.11.2004, 18:45

Ja....pes so tile šalterji! :D

Jaz osebno sem to skapiral ob mojem prvem Konion paketku, ko sem meril tok, koliko porabi motor pri polnem plinu z določeno eliso. Prav tako sem uporabljal Jeti Advance 18A za brezkrtačne motorje. Vedno sem stikalo izlopil ter vse priklopil, in nato šele vklopil stikalo in sprobal. Tako sem ugotovil, da klub stikalu pije! Mislim, da je to nekoliko logično, saj z stikalom ni prekinjen direkt tokokrog, vendar samo močnostna izhodna stopnja na regulatorju (po mojo elekrotehnični logiki). Sem bil pa hvala bogu vzgojen, da vedno vse izklopim. Tudi, če samo plus izpulim in minus pustim, se počutim slabo. Predvsem pa pri vseh teh LIxx tehnologijah!

Lep pozdrav!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a brane » 14.11.2004, 18:49

Fantje ne pretiravat 8) opozoril in navodil okrog LiPo tov je toliko, da bi že vsak lahko vedel da priporočajo, da se ne puščajo v modelih, kaj šele priklopljeni, pa vsaka navodila rahlo in manj rahlo kršimo. Na drugi strani draga šola :?: :?: :roll: modelarstvo stane, spet ene več, druge manj, jaz malo bolj grdo pristanem in bang crkne Mejzlik propeler-57 eur, malo bolj sunkovito dam gas in pop motor crkne in model direkt na tla 2000eur v treske in drobir :shock: :cry: draga šola :cry: , samo zato ker nisem mogel dati gasa malo bolj z občutkom :evil: , čeprav sem vedel, da je nastavitev motorja nekoliko presuha :oops: :cry: .
Mar ni pravzaprav zanimivo, čudno in še sreča, da sta dve celici dobri :wink:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a alien » 14.11.2004, 19:11

Ja saj zato pa nebom nobenemu tezil (razen sebi hehe)...

Mislim da vse te zadeve ze skoraj jocejo po tem, da skupaj spravimo en HOWTO za modelarje...Od vseh teh lipo zadev, pa timinga motorjev, pa kondenzatoerjev do priklopa komand na PC etc.....
Uporabniški avatar
alien

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov