"Tesnenje" špranj pri hitrih modelih

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Robi » 13.11.2004, 20:31

ultralajt napisal/-a:Ali ima kdo izkusnje s "panti" narejenimi iz silikonskega kita?

Ima :lol:

Pri mojem drugem Experiencu so bili že panti iz abrajze. Seveda sem abrajzo pri poglabjanju utora ne enem zakrilcu na zgornji strani krila na več mestih preluknjal (nepravilno orodje), tako da ni bilo več podobno ničemur. Ko je prvi šok popustil sem pant (abrajzo) do konca odrezal, tako da se je zakrilce ločilo od krila. Ko sem odrezal neuporabno abrajzo do balse sem še malo pobrusil balso na centroplanu in zakrilcu ter jo namestil nazaj k centroplanu, tako da sem pustil približni 1,5 mm reže med centroplanom in zakrilcem. Režo sem od goraj zaprl z lepilnim trakom (kakor pri klasični izvedbi krilc s šarnir bandom), nato pa s spodnje strani v utor nabrizgal tanko cca 1,5 x 1,5 mm plast silikonskega kita v tubi. Ko se je silikon posušil sem odstranil lepilni trak in dobil zelo mehko pregibajoč se pant. Zanimivo je bilo, da je silikon odlično prijel direktno na balso. Niso pa vsi silikoni primerni za pante, ker so nekateri zelo trdi. Meni je pač ratalo in sem imel srečo, da je bil tisti zelo mehak. Pante iz silikona uporablja tudi g. Kobilica z Bleda, ki izdeluje 4 m dg 600.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 13.11.2004, 21:06

Silikon za pante se je nekaj časa veliko uporabljal in ni bilo nikoli kakih težav sam ga nisem uporabljal ker se mi je neopravičeno zdelo da to pa že ni varno :oops:
Bi pa o tem dosti vedel Živnorc on je to uporabljal na velikem motorcu
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.11.2004, 01:33

Dečki evo, takole se dela 8)

... dalje na ... http://modelarji.com/forum/viewtopic.ph ... 8&start=25

Slika
Slika
Slika

Se vidimo po zraku ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost