Sixty - Model za pobočje

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 17.11.2004, 23:45

Ma ja sej pravijo da če je dost antene zunaj prosto viseče da kao ni blem

hmmm jest na svojih modelih tega že ne bom testiral :shock: :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a alien » 17.11.2004, 23:46

Jaz imam anteno striktno izven karbonskega tulca. Lahko kdo potrdi/ovrze teorijo motenj? Ker test v praksi je malo "rizicen".
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 17.11.2004, 23:52

Kolikor jast vem je karbonski trup v bistvu Faradajeva kletka in naj ne bi nič ,noben signal in noben radijski val ne prišel skozi stene, kar pride not naj bi bilo skozi različne luknje
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 08:46

Miha, hvala za te pripete slikice, vendar še vedno močno dvomim, da je model letel brez motenj.

Čeprav pa sem razmišljal v to smer: Modeli na elektro pogon in karbonski trup, bi dejansko povzročali motnje zato, ker se vse motje, ki nastanejo zaradi iskrenja in velikih tokov po kablih, zadržijo v trupu - se ne morejo odvest, in nato antena vse to pobere.
Med tem ko pa jadralci teh problemov naj ne biimeli, saj se v trupu ne ustvarja dovol veliko električno polje. Je pa res, da če je antena zaprta v trup, nima kje signal priti do nje!

Ampak hibrid je pa drugačen....ima malo karbona, malo kevlerja, kar bi pomenilo, da vsaka "kovka", kjer je kevlar bi naj bila signalo prepustna... ampka to je teorija, kar pa se v resnici dogaja je pa drugo. Ena primerjava ti je že ležišče Dormeo.....kao tista karbonska mreža ni iz polnega karbona, pa bi naj vseeno odvajala električna in magnetna sevaja!

Škoda.....res se mi zdi grdo po takem modelu vleči anteno ob tupu in lepiti selotejp.... Sploh ko ta malo dotraja in ko je potrebno skoz in skoz nepenjat anteno. Ko ga pa dol odtrgaš pa za njim ostane masten lepljivi črni madež! grrrrr.....obstaja kakšna druga (oz. tretja) rešitev?

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18.11.2004, 09:35

Tehnišni podatki se med francoskim X'Race in Sixtyem razlikujejo. Ali smo prepričani, da gre za isti model?
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18.11.2004, 10:07

Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Robi » 18.11.2004, 11:10

Intruder napisal/-a:
Ko ga pa dol odtrgaš pa za njim ostane masten lepljivi črni madež! grrrrr.....obstaja kakšna druga (oz. tretja) rešitev?
Jan

Obesi model na zid v spalnici nad posteljo, pa bo ostal večni lepotec, pa še polomit ga ne boš mogel :lol:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 12:32

Robi, nekateri pač damo nekaj na lepoto modela ;)

Osebno mnenje je, da ne morem leteti modela, ki ne izgleda lepo. Zato sem tudi izbral takšen model, kot je sixty! ;)

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 18.11.2004, 14:40

:D Na večini tekem zmaga kombinacija pilot in model :shock:

večina tekmovalnih modelov ni delana za lepoto ampak za sposobnosti :shock:

torej večina dobro letečih modelov ni lepa :D

Kaj je pa lepo ima pa vsak pri sebi rasčiščeno 8)

Jan nekatere stvari pri RC so pač take kot so in se boš moral sprijaznit z tisto grdo žičko po modelu ki se ji reče antena :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 15:14

Ja...McGayver....sem se že sprijazil v trenutku, ko sem videl, da je model Karbo/kevlar. Samo zanimalo me je, če je kakšna možnost!

Sicer pa, če govorimo o modelu Sixty, ne govorimo o tekmovalnem modelu - vsaj za mene ne!

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 15:58

Pravijo, da kdo čaka, dočaka! In prav to se mi je zgodilo!

Model je doma. Že razpakiran, pregledan, prešlatan, pretehtan in nevem kaj še vse! :D

Moje ugotovitve:

Model je res lepo narejen. Lahka gradnja se bo verjetno res poznala pri letalskih sposobnostih. Model je kljub nizki teži zelo trdno narejen. Krila sicer niso toga, vendar so prožna, pa vendar dovol močna, da bodo zdržala marsikaj. Za DS sicer jaz modela ne bi priporočal (takešn, ki ga gledamo po videjih iz USA). Krilo je izredno lahko, vendar na dotik relativno občutljivo :( Prav tako tudi rep. Pri trupu pa moram marsikaj pohvaliti.... Grajen je res trdno in kvalitetno. Ena stvar, kar me moti je to, da so spoji kalupov malce ostri. To ni takšen problem...se bo že porihtalo. Nazaj k trupu.... Trden...prav zares. Palcčka (nazaj od krila) je sicer prožna, vendar minimalno. Všeč mi je, da je pri kabini dodatno ojačan z karbonskim rowingom. Prav tako mi je všeč to, da v trupu niso o,8 ali celo 0,5mm jeklene žičke, temveč 1mm, kar bo pripomoglo k manjši zračnosti krmilnih površin. Prav tako je velik plus to, da so bovdni v trup že zlaminirani in se z njimi ne bo treba posebaj ubadati! Kabinca je narejena po izgledu iz cca 100g/m^2 karbona + 25g tkaninca. Ko je krilo privijačeno na trup, se kabinca spoji "v nulo". Ena stvar, kar me je presenetila je to, da je trup nenormalno ozek. Malce se bojim, kam bom vgradil vse komponente, saj je trup tako ozek, da nevem, če bosta šla noter vzporedno 2x HS-55. Drugi problem predstavljajo celice.... V mislih sem imel KAN 650, vendar sem po foromu gledal da amiji dajejo več ali manj noter AA celice (Sanyo 2100mAh)... žal ne ene ne druge verejtno ne bodo šle noter, kot bi želel. Treba bo najti rešitev!
Rep je zelo lepo narejen in v zadnjem robu ojačan z karbonskim rovingom. Prav tako tudi krilo. Eleroni pašejo skupaj "v nulo". Edin minus, kaj bi rekel na krilu je to, da so odkloni površin majhni, saj je ob odklonu navzdol kar hitro dotaknejo trup, na vzgor se pa zaletita en v drugega, tako da odpade ali zavora, ali flap :(. Sicer je možnost, da elerone odrežem, vendar nevem, koliko bi bilo to dobro.

Vse, kar sem sedaj opisal je bilo v glavi primerjano z modelom Destiny, ki je mnogo bol robusten, zato...ne se vstrašit. Model je odličen, vendar bo treba z njim delati zelo previdno. Kar hitro se zna zgoditi, da bo se v krilu poznala kakšna odrgnina ali vdolbina. Polnilo krila ni rohacel, vendar balsa!

Sedaj pa nekaj detajlnih slik - ta velike ne bom pripenjal, ker jih lahko vidite na Mibotovi strani!

Lep pozdrav!

Jan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zadnjič spremenil Intruder, dne 18.11.2004, 16:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 15:59

Še....
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 16:01

Še....ne se bat, slike so res male velikosti!
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 16:02

Še malooo....
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 16:04

Malo še....
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 16:17

Naj se popravim, ko sem rekel, da v trup ne bodo šle celice KAN 650. Prav zaprav pašejo noter odlično, vendar sem mogel malce spremeniti obliko. Prva celica je ležeča, ostale tri pa stoječe. Tako gre v trup odlično, ter levo in desno ostane še prostor za svinec (če po potrebno), da bo težišče štimalo! Hvala bogu! Sem se že vstrašil, da bom mogel vsake 2h pristaja in polnit celice! :D

Jan

Ajaaaa...še slikica, kako bodo celice! Me je malce sram, ampak enostavno nisem mogel lepše oblikovati :oops:
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.11.2004, 16:40

Jan, ni kej, tole je pa modelarska predstavitev na nivoju. Malo glasnega razmišljanja nikoli ne škodi (to sem se jaz "naučil" pri Andyju ;) ).

Ni kej, "custom" zadeva tole , in potem je treba tudi custom stvari prilagajat. Ampak se vidi, da si dovolj izkušenj in da razmišljaš z glavo :)

Amiji bi na tvojem mestu že jamrali, kjer se da take sprej. akuje kupit...

Superca! Pričakujemo nadaljevanje ... kje so kokice? 8)

Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.11.2004, 16:44

Jan, če pogledaš Flasha, boš videl, da je ZELO podobno narejen.

Ti si se res potrudil in tole zadevšno predstavil na detaljnih slikcah, meni se tega ni dalo :P

Priporočam pa ti, no saj če pogledaš na flash debato na rcgroups, da so fantje pojačali vlaminirane nosilce krogelnih zglobov na repu. Najbolje kevlarsko vrvico okol tesno povit. Tehta nič... je pa precej bolj sigurno :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18.11.2004, 16:56

Ali boš vgradil cev za dodatno obtežitev? V močnem vetru bi verjetno prišla prav.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a Intruder » 18.11.2004, 18:25

Miha

Hvala za tole laskanje...človeku da nek poseben občutek do tega, da bi še več v tem smislu naredil. Tisto z kevlersko nitjo se mi sliši interesantno in pametno, vendar problem je, kje dobiti kevlersko nit. Imam karbonsko, vendar je ta zelo debela :S Kaj pa, če bi v tem primeru vzel par nitk od rowinga (ja, spet......karbonskega ja - nekako igra tale stvarca veliko vlogo tukaj :P) in to okol namotal ter prepojil z epoxyjem? Mogoče kakšen predlog, kako tole narediti? Prvo pobrusim namotam zavežem, nato pa malo potapkam z čopičem namočenim v epoxydno smolo!?

Kroko

Razmišljam v to smer ja....zelo interesantno in uporabno se mi zdi tole:

Slika

(Hvala za link...masikaj uporabnega sem našel!!!)

Problem se pojavi, kje dobiti takšen Fi okrogel svinec! :? Ali mogoče ima kdo kaj takega oz. mogoče ve, kje to dobiti?

Model bo malce še stal, ker rabim eleron servote...žal HS 81MG ne bodo šli noter! :(

Lep pozdrav do nadalnega!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov