Novosti za sezono DP 2004 - elektro kategorija 1:10 cestni

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

OdgovorNapisal/-a tr » 20.11.2004, 12:26

Lep pozdrav vsem!

Res je da se nisem udeležil nobene dirke od propada kategorije stock, ravno zaradi tega ker mi je vse skupaj predstavljalo prevelik strošek in ker ni bilo jasnih informacij kaj naj bi se po tej kategoriji dogajalo,sem bil v dilemi kako naprej in sem se enostavno umaknil.

Sem velik navdušenec elektro modelarstva in sem resno razmišljal da bi vse skupaj prodal, ker pač ni bilo interesentov da bi vozili skupaj, ter si kupil nitro. Dobnikar in Šabeder spomnita se tistih dni ko je vozil še Rajko in smo bili pred Golovcem v Celju in Cinkarno, pa še Rcman je bil zraven, kako smo uživali, no vsaj jaz sem.

Skratka po moje bi blo najbolše da se vsi skupaj malo pomirite in da se res dobimo na Trojanih al pa kje drugje lahko v Celju, da rečemo kako in da se pogovorimo kako naprej ker takole preko foruma ne bomo nič uredili. To vajno kreganje je brez veze, vleče se že od evropskega prvenstva naprej, in je vse skupi bedarija vsake tulk cajta se rukneta na forumi in si očitata one in druge stvari brez veze.Najbolj važna nista vidva, važni smo vsi ostali.

Upam da nism zamoril, tako je pač moje mnenje.

Glede sestanka pa resno razmislite, res bi ga rabl.Lp Travca
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr
Naš človek :)

Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 20.11.2004, 13:22

Pa saj ne gre za kreganje! Kre zgolj za debato, ki včasih prodre malo globlje! Veselilo bi me, če bi se res lahko - čim prej - na trajah dobili in dorekli zadeve!

Lahko med tednom ob 18:00 ali 19:00 ali pa med vikendom, samo pač da ne bi bila kje kakšna dirka!

Imam pa eno vrpašanje! vem kako je to na Hrvaškem, nisem pa seznanjen v sloveniji!

- Če jaz ali kdo drugi (mi vsi) organiziramo dirko (Tolmin, novo mesto, maribor, ...) ali imamo mi s tem kakšne stroške?
- cena transponderjev?
- cena sodnika?
- cena elektrike na progi?
- cena proge?
.....

to me je vedno zelo zanimalo, kako se boste tisti ki ste za to odgovorni odvzvali in postavili na dan koliko bi nas to stalo!

Namreč! Na Hrvaškem je zveza (HAMS) kupila transponderje in jih daje brezplačno na posojo vsem, ki želijo na Hrvaškem organizirat dirke (imajo 2 sistema - stari in novi tako da prekrivanje dirk ni mogoče). Torej transponderji so brezplačno!

Plačati moraš samo 200kn (cca. 6300 sit) sodnika, ki prinese te vse transponderje in vodi vso dirko (obeša rezultate, kliče voznike, daje transponderje, govori čase, ... nima pa nič veze z organizacijo). Ker pa smo na seji, ki je vsakega februarja, kjer se vse določi - pravilniki , .... določili, da se transopnderji in sodnik in potni stroški sodnika (čeprav ga mi vozimi s seboj) zaračunajo 400kn (13.000 sit) krije 200kn torej polovico zveza HAMS! Torej mi plačamo 200kn, 200kn pa mu pošlje HAMS!

Potem moraš plačati 100kn za elektriko in progo katero uporabljaš (bolj za elektriko), torej 3300 sit.

In to je vse. Skratka imaš stroške dirke 10.000 sit in da ne pozabim, ker imamo 3x3 medalje A,B,C finale, potem je to še z graviranjem in zelo lepe velike medalje = 6000 sit cca. 150-200kn odvisno od velikosti medalje!

torej kompletno me dirka stane 16.000 sit! Ker je prijavnina 1650 sit (50kn) tobimo povrnjene stroške, če se prijavijo 10 voznikov!

torej ne vem kako je to pri nas in me resno zanima, ker če bodo prišli pri nas stroški na (slišal sem 20.000 - 30.000 sit transponderji) cca. 40.000 - 50.000 sit potem pa res ne gre skozi, razen če pod prisilo pripeljemo vse hrvate in še malo avstrijcev!

Javi te mi to prosim, saj je od tega odvisno sploh ali se bo kaj drugo leto odvijalo ali ne!

Rad bi dodal, da mi je resnično želja, organizirati dirke skupaj z DOBNIKARJI, saj oni vedo kako se zadevi streže! Resnično si to želim in vem, da če bomo si vsi pomagali in gledali da s čim manjšimi stroški pridemo skozi, potem nas mogoče čaka svetla prihodnost!

Povem pa še to! denar, ki ga dobim od prijavnin in stroškjov ki bi jih imel, in razliko (upam da pozitivno), ki bi jo dobil (dobiček) dam kompleten tistemu ki si posobi tako transponderje kot progo! Jaz ne rabim nič, le dobro voljo in čim več voznikov!

torej javite mi stroške transponderjev, elektrike, proge, sodnika, p avam povem koliko bi morala biti prijavnina, da smo na nuli! Želja je da je prijavnina 2000 sit!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a tr » 20.11.2004, 13:49

Kdaj bi bil sestanek, zdej? lp Travca
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 20.11.2004, 15:29

Meni odgovarja sreda, četrtek, 24,25.11.2004 ali pa raje vse skupaj prestavimo in naredimo naslednji teden v soboto ali nedeljo! Ta teden je v soboto dirka v Avstriji, v nedeljo pa imamo sejem in sestanek elektrašev v Zagrebu!

Torej rečimo 4.12. ali 5.12.! Sobota ali nedelja. Prej potrdimo, da se lahko organiziramo. Lahko se dobimo ob 10:00 predebatiramo, gremo na kosilo in debata naprej! Potem pa mislim, da v enem celem dnevu naredimo, to kar si vsi želimo!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Yes!!!!

OdgovorNapisal/-a miha25 » 20.11.2004, 23:46

Evo vsaka čast Dejanu!!!

Prav lepo se je pričelo odvijati in če bomo gledal iz vidika zabave in pozitivnih odnosov smo na konju!!!

Sam ne se preveč zaletet, naj pridejo tudi ostali, ki so tudi dobri vozniki in bodo sodelovali na tekmah če ... (če ne bo zamer) Zamer pa nesme biti! Saj smo, bomo vsi tam zaradi avtov, zabave in veselja do hitrosti. In naj zmaga bolši in čestitke njemu. Kdor pa to ne kapira ga pa ne rabmo zravn.

cav bav!
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
http://topspeed.si
miha25
Forumski veteran

Kraj: nč več Jesenice, BOHINJ je moj domek!

OdgovorNapisal/-a mai2sky » 21.11.2004, 22:25

Zdravo!

Letos sem se udelezil dveh tekem HR CUP (17x2 motorji, gume CS27) in treh tekem HR OPEN (vse mozno). Zal nobene tekme v Slovenji, ker je v casu mojega aktivnega avtomodelarjenja ni bilo. V MB sem sicer poizkusil a v trening voznji odbil roko. To je bila tudi edina nesreca celo leto. Za tekmo se potem jasno nisem prijavil. Organizacija na HR je super. Sploh sodniki vedo kako se zadevi streze. Vsi tekmovalci so kolegi in si med sabo pomagajo. Vse kar sem rabil in nisem imel sam, so mi posodili. Veliko sem se tudi naucil, ker sem stalno spraseval.

Kot gledalec sem si pri nas ogledal tekmi za DP v NM in MB.

Dejstva so:
- elektro avtki ne pasejo k metanolskim ali bencinskim, ker gre za premalo voznje glede na porabljen cas;
- v SLO je vec elektrasev kot pa jih pride na tekme;
- proge pri nas so zanimive (NM, MB) a izvedba ni dobra za E avtke, ker jih ograje prevec poskodujejo;

Po svojih moceh sem pripravljen pomagati pri kakrsnikoli organizaciji tekme v NM, ker mi je najblizje.

Predlagal bi dve kategoriji: 17x2 fiksni timing in open in pri obeh brez ostalih omejitev razen tistih glede dimenzij avtkov in teze.

Lp
Igor
Uporabniški avatar
mai2sky
Član

Kraj: Semič

OdgovorNapisal/-a DMX » 22.11.2004, 02:58

TC3 napisal/-a:Torej rečimo 4.12. ali 5.12.! Sobota ali nedelja. Prej potrdimo, da se lahko organiziramo.

:?:
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

potrdit

OdgovorNapisal/-a miha25 » 22.11.2004, 03:17

Jest se strinjam! Men čist vse en Sobota alpa Nedela ... pa ostalim?
Obvezno prej potrdit! In obvestit vse k majo na štrom avto!

Vendar sestanek mora biti z konkretnimi informacijami iz prve roke! (slo zveze, status, izkušnje na hrvaškem...) Povabt je treba tut ljudi k so mel opravka z tem in majo iskušnje. Drgač je bol če se kr po telefonu mal podebatiramo :( . Morjo bit neki zaključki narjen, načrt za naprej na podlagi dejanskega stanja v SLO!
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
miha25
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a tr » 26.11.2004, 13:16

Dejmo se ornk zment da se pripravi program, da se pozanimamo kako je s transponderji in tako dalje.

Dejan zanima me če si dobil informacije o sposoji opreme za dirko in stroške organizacije.Lp Travca
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 26.11.2004, 13:21

Ne, dobil nisem nobenih direktnih informacij kako zadeje stojijo! Dobil sem le nekaj izkušenjskih informacij, ki pa resnici na ljubo, nam 10-im elektro voznikom (če nas sploh toliko je) ne prinašajo svetle prihodnosti!

Za sestanek še zmeraj velja: Nedelja 5.12.2004 (4.12.2004 je dirka 1:18 katero organiziram na MSM Maribor) ob 10:00 na Trojanah!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 30.11.2004, 09:05

Zdravo,

javite sedaj kdo bi imel željo rešiti elektro sceno in se dobiti v nedeljo na trojanah ob 9:00 (prej pridemo, prej rešimo).

Če pa bo večina tistih, ki bi želeli na sestanek iz Celja ali Štajerske, lahko kraj sestanka tudi spremenimo. Ostane le ura 9:00!

Jaz pridem, če nas pride vsaj še nekaj! Drugače pa se lahko pri meni dobimo!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

alo

OdgovorNapisal/-a miha25 » 30.11.2004, 23:18

Jest tut pridem sam vendar nas more res bit čim več.... Dej mal podebatirejte med sabo!
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
miha25
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a kojote » 30.11.2004, 23:32

Jaz bom tudi prišel.
Lp. peter
kojote
Novinec

OdgovorNapisal/-a DMX » 01.12.2004, 03:10

Iz jutranjega zura, na trojanah, ob devetih! ???
Ce na trojanah, pol pridem, drugac....Ne obljubim da bom do devetih utegnu.
Se vidmo!

l.p.
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a rcman » 01.12.2004, 12:25

Evo,

Sam tudi pridem,
Da kasno recemo kej spijemo pa se neki krofov za domov nabavmo.

LP
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a mai2sky » 01.12.2004, 14:19

Zdravo!

Jaz bom konferencno na liniji preko Dejanovega mobitela. Avtka imata tudi Jernej in Miha in bomo vsi trije skupaj prihajali na tekme.
Predpostavljam, da bodo, ko bo resena ovira transponderjev, zasijali lepsi casi.

Kako je treba reci tudi o postavitvi prog. Novomeska in MSM bob steza nista zelo primerni. Bolje je kupiti kitajcke in jih pribiti v asfalt. Vmes pa kaka lesena palica ali kaj drugega. V NM je proga tudi narisana na asfaltu - torej samo kitajcke na ovinke. Schweigi bi dal na kolicino kaj popusta pa tudi prispevali bi lahko vsak klub nekaj v nabavo ali pa kako drugace. Zadostovalo bi 100 kitajckov (cca 50 kSIT s popustom).

Glede motornih omejitev sem za 17x2 ali Open. Na dovolj zaprtih progah (NM, MSM) pri Open ni omembe vredne prednosti glede na dober 17x2 motor.

Pri gumah vedno tudi pence, ker so ostale dosti drazje.

Ostala pravila kot v HR ali pri EFRA.

Lp
Igor
Uporabniški avatar
mai2sky
Član

Kraj: Semič

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 03.12.2004, 09:00

Dajte se sedaj javit kdo bi v nedeljo prišel na sestanek!

Vprašanje?
- a bi bilo mogoče sestanek izvesti pri meni doma (hrana in pijača zagotovljena)
- miha25, če pride, ker je nekaj ga bolezen zagrabila, lahko vse pobere in jih pripelje do mene
- a bi lahko sestanek imeli v Celju? Ker vidim da nas je od tukaj večji del, čeprav sem računal da bo jih iz Ljubljane in okolice več in sem zato predlagal Trojane.
- ali bi Trojane ostale!

Javite se kdo bi prišel, kam bi prišel, da vidimo ali je sploh smiselno sestanek imeti, saj ne vidim nekega navdušenja, da bi se kaj z elektro sceno uredilo!

Glede na informacije, ki sem jih pridobil, pa za leto 2005 v elektro sceni zelo slabo kaže!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a rcman » 04.12.2004, 14:13

Maribor mi je malo dalec. Tko da se mi zdijo trojane primeren kompromis za vse. (Odvisno koliko jih je z nasega konca). Lahko edino uro prestavimo na popoldne (vse odvisno od tebe).

Ali se je Ales Dobnikar javil?

LP
Tadej Koželj
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 04.12.2004, 19:59

Sestanek odpade!

Vse informacije, ki sem jih pridobil, kažejo na zelo vprašljivo elektro sezono 2005, tako da sestanek ni potreben. Nekaterim sem že povedal kako kaj zadeve stojijo, ostali me pa lahko pokličejo ali jim vse informacije posredujem na PM

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Prejšnja

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani