Napisal/-a GODFATHER » 20.11.2004, 13:22
Pa saj ne gre za kreganje! Kre zgolj za debato, ki včasih prodre malo globlje! Veselilo bi me, če bi se res lahko - čim prej - na trajah dobili in dorekli zadeve!
Lahko med tednom ob 18:00 ali 19:00 ali pa med vikendom, samo pač da ne bi bila kje kakšna dirka!
Imam pa eno vrpašanje! vem kako je to na Hrvaškem, nisem pa seznanjen v sloveniji!
- Če jaz ali kdo drugi (mi vsi) organiziramo dirko (Tolmin, novo mesto, maribor, ...) ali imamo mi s tem kakšne stroške?
- cena transponderjev?
- cena sodnika?
- cena elektrike na progi?
- cena proge?
.....
to me je vedno zelo zanimalo, kako se boste tisti ki ste za to odgovorni odvzvali in postavili na dan koliko bi nas to stalo!
Namreč! Na Hrvaškem je zveza (HAMS) kupila transponderje in jih daje brezplačno na posojo vsem, ki želijo na Hrvaškem organizirat dirke (imajo 2 sistema - stari in novi tako da prekrivanje dirk ni mogoče). Torej transponderji so brezplačno!
Plačati moraš samo 200kn (cca. 6300 sit) sodnika, ki prinese te vse transponderje in vodi vso dirko (obeša rezultate, kliče voznike, daje transponderje, govori čase, ... nima pa nič veze z organizacijo). Ker pa smo na seji, ki je vsakega februarja, kjer se vse določi - pravilniki , .... določili, da se transopnderji in sodnik in potni stroški sodnika (čeprav ga mi vozimi s seboj) zaračunajo 400kn (13.000 sit) krije 200kn torej polovico zveza HAMS! Torej mi plačamo 200kn, 200kn pa mu pošlje HAMS!
Potem moraš plačati 100kn za elektriko in progo katero uporabljaš (bolj za elektriko), torej 3300 sit.
In to je vse. Skratka imaš stroške dirke 10.000 sit in da ne pozabim, ker imamo 3x3 medalje A,B,C finale, potem je to še z graviranjem in zelo lepe velike medalje = 6000 sit cca. 150-200kn odvisno od velikosti medalje!
torej kompletno me dirka stane 16.000 sit! Ker je prijavnina 1650 sit (50kn) tobimo povrnjene stroške, če se prijavijo 10 voznikov!
torej ne vem kako je to pri nas in me resno zanima, ker če bodo prišli pri nas stroški na (slišal sem 20.000 - 30.000 sit transponderji) cca. 40.000 - 50.000 sit potem pa res ne gre skozi, razen če pod prisilo pripeljemo vse hrvate in še malo avstrijcev!
Javi te mi to prosim, saj je od tega odvisno sploh ali se bo kaj drugo leto odvijalo ali ne!
Rad bi dodal, da mi je resnično želja, organizirati dirke skupaj z DOBNIKARJI, saj oni vedo kako se zadevi streže! Resnično si to želim in vem, da če bomo si vsi pomagali in gledali da s čim manjšimi stroški pridemo skozi, potem nas mogoče čaka svetla prihodnost!
Povem pa še to! denar, ki ga dobim od prijavnin in stroškjov ki bi jih imel, in razliko (upam da pozitivno), ki bi jo dobil (dobiček) dam kompleten tistemu ki si posobi tako transponderje kot progo! Jaz ne rabim nič, le dobro voljo in čim več voznikov!
torej javite mi stroške transponderjev, elektrike, proge, sodnika, p avam povem koliko bi morala biti prijavnina, da smo na nuli! Želja je da je prijavnina 2000 sit!
Lep dan