KOLEDAR F5J Tekem za sezono2005

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Goldi » 20.11.2004, 14:23

rock napisal/-a:Plačilo 7500SIT za pokalne tekme in 7500SIT za Državno prvenstvo.

Se pravi potrebno je zbrati 15000SIT in plačali smo vse potrebno.

Me pa nekaj zanima. Plačilo za pokalno tekmo za vse skupaj, ali 7.500Sit po eni tekmi (se pravi koliko tekem za primer 5 tekem je račun 5*7500,00=37.000,00).
Ta letalska zveza se mi zdi vedno bolj požrešna, seveda za to kar nudi. Samo enkrat sem bil na seji in sem videl, da smo modelarji en navaden 3,14čkin dim, ostali pa se samo kregajo kdo pa koliko (€,$). Od takrat nimam do LZS nobenega spoštovanja več. Takrat sem sprevidel, da so prvo motorna letala, potem jadralna, nato so vrečarji....potem dolgo, dolgo nič in potem smo že mi modelarji (upokojeni športniki-samo da jim ni potrebno deliti denarja za modelarje).

To je moje osebno mnenje na podlagi izkušenj iz pred nekaj let :?
Goldi
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a rock » 20.11.2004, 15:09

7500Sit za VSE poklane tekme in 7500Sit za DP

Lahko imamo kolikor hočemo pokalnih tekem.

Za vse plačamo samo 15000SIT, ki jih zberemo med seboj oziroma med klubi, ki se ukvarjajo z F5J.

To je ves strošek, ki ga imamo do LZS, da nam "požegnajo" vse skupaj. Nikakor pa ne moremo od njih pričakovati česarkoli drugega.

Še naprej bomo morali vozit vse sami.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Robi » 20.11.2004, 15:23

rock napisal/-a:Še naprej bomo morali vozit vse sami.
lp, rok

PRAVILNO!!! Zato smo pa tudi spravili disciplino na sedanji nivo. Ali si predstavljate, da bi se pojavili pri g. Žuni v pisarni in mu omenili idejo, da nam LZS financira prevoz na Mađarsko :lol: :lol: :lol:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Chinks » 21.11.2004, 18:50

Iz MD ČUK smo bili prisotni trije modelarji Peternel Primož, Mejač Roland in Činku Nikolaj in vsi trije smo se strinjali, da se plača za obe vrsti tekmovanj, da bo POŽEGNANO. Ta strošek naj bi plačali klubi nastopajočih tekmovalcev. Vendar niso vsi tekmovalci člani klubov tko da bi bili nekateri oproščeni plačila. Vem da ne gre za nek velik strošek 15000 jurjov ampak nej bo za vse enako.
Moj predlog je tak, da bi se ob štartninah pobiralo recimo po 500 sit na tekmovalca, preostanek denarja kar se bo nabralo pa uporabimo naprimer , za kvalitetno izvedbo EVRO-cupa, za nakup štoparic in ostalega materijala,ki je potreben za tekoč potek tekm, ali za zaključni žur v F5J sceni, itd.,...
Izračun: 10 tekm po 20 tekmovalcev in 500 sit = 100000sit
ostanek 85000sit
Fantje kva pravte :idea: a je al ni :wink:
Po vsaki tekmi bi zadolženi vzel štartno listo in glede na to pokasiral denar in ga shranil do zaključnega sestanka na katerem bi se dogovorili za kaj ga porabit :!:
Če nam LETALSKA ZVEZA NE POMAGA si bomo pa sami :!:
Mislim da 500sit ni noben strošek bo pa bistveno pripomogu k še boljšemu
razvoju te kategorije!
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.11.2004, 07:14

rock napisal/-a:Še naprej bomo morali vozit vse sami.

Vsaka podobnost med LZS in našo državo Slovenijo je zgolj slučajna, oz. pri obeh moraš dajati denar, kontra nazajpa dobiš kot bi rekel Jelinčič: "Prst v rit."

Tako pač je in stem se je potrebno sprijazniti. Vem tako kot vsa leta doslej. :cry:
Goldi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.11.2004, 11:44

Kako bi teh 500 sit vplivalo na razvoj kategorije mi ni jasno(činks razloži)

Letos smo imeli pokal ki smo mu rekli SLO pokal

Zdaj naj bi plačali DINOZAVRU (LZS) 7500 sit da bomo imeli SLO pokal :?:

Imeli smo DP Plačajmo 7500 Sit da bomo imeli DP HAAAALLLLOOOOO :?:

Dokler je LZS sama sebi namen jo po moje ne potrebujemo Vrgli so modelarje ven iz popisa športnikov še vedno pa za denar izdajajo športne licence (zanimivo bi bilo to pogledat iz pravnega vidika) Prcednik LZS na modelarskih prireditvah žali modelarje in se norčuje iz našega dela :shock: ter nam povzroča škodo na ugledu, ki ga že tako ni veliko.

Mislim da je pametneje razmislit o lastni zvezi (F5J) po vzoru kombatašev npr kajti če kategorija obstane kot močna je zveza močna in ,ko ,če čez 5 let FAII sprejme kategorijo in se moramo takrat pridružit LZS imamo pogajalsko močne argumente, da kaj iztržimo.

Pokalu in DPju pa lahko naša zveza podeli isto ime

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.11.2004, 12:37

O Mc Gayver kako se strinjam s teboj. To "našo" LZS ima veliko ljudi v želodcu, ker modelarji samo plačujemo dobimo pa samo tiste medalje, ki niso vredne 10.000SIT, drugega pa čisto nič :!: :!: :!: Tisti žegen, ki ga bi dali ga kar naj imajo. Če se vsi klubi, ki bodo organizirali tekme dogovorijo da dajo skupaj denar za državno prvenstvo, potem ne vidim problema, da se LZS izključi, kar se zadeva plačila 15.000SIT in se medalje kupijo ali pa pošteni pokali. Če je le malo iznajdlivosti se tekma naredi tako kot treba. Vem kako je bilo, ko smo imeli v MD Albatros HLG tekmo z mednarodno udeležbo (Avstija, Nemčij, Hrvaška). Vse je "štimalo", vse se je krilo iz štartnine. Stvar je samo v pametni organizaciji. :wink:
Goldi

OdgovorNapisal/-a Chinks » 22.11.2004, 12:47

MC GAYVER napisal/-a:Kako bi teh 500 sit vplivalo na razvoj kategorije mi ni jasno(činks razloži)

Letos smo imeli pokal ki smo mu rekli SLO pokal

Zdaj naj bi plačali DINOZAVRU (LZS) 7500 sit da bomo imeli SLO pokal :?:

Imeli smo DP Plačajmo 7500 Sit da bomo imeli DP HAAAALLLLOOOOO :?:

Dokler je LZS sama sebi namen jo po moje ne potrebujemo Vrgli so modelarje ven iz popisa športnikov še vedno pa za denar izdajajo športne licence (zanimivo bi bilo to pogledat iz pravnega vidika) Prcednik LZS na modelarskih prireditvah žali modelarje in se norčuje iz našega dela :shock: ter nam povzroča škodo na ugledu, ki ga že tako ni veliko.

Mislim da je pametneje razmislit o lastni zvezi (F5J) po vzoru kombatašev npr kajti če kategorija obstane kot močna je zveza močna in ,ko ,če čez 5 let FAII sprejme kategorijo in se moramo takrat pridružit LZS imamo pogajalsko močne argumente, da kaj iztržimo.

Pokalu in DPju pa lahko naša zveza podeli isto ime

lp

Kako bi 500 sit uplivalo na razvoj F5J. Mgajver ne 500sit, v končnem znesku 100.000sit, minus tistih 15000 jurjov če jih bomo dali za LZS s tem si se namreč tud ti zadnjič strinju, če jih ne bomo jih ne bomo tud prov, z stotimi jurji se da pa poornk EVRO cup tekmo izpeljat. Verjetno maš tud ti kakšno idejo kam bi namensko porabil denar za izboljšanje F5J scene. Sej sem ti že gor vse napisu.
Bil si zraven in veš za kaj gre tistih 15000 jurjov, da bo požegnano in da se da tekme v uradni koledar :!:
Treba se je sam zment a bomo plačal al ne HALLLLOOOO :!:
Z tem denarjom bi lahko vsaj delno pokrivali lastno zvezo F5J, katero si omenil, sej sem napisu, če nam ne pomaga LZS si bomo pa sami sam očitno si vse na pol prebral!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.11.2004, 13:39

Dobro sem prebral ne vem pa za kaj bi LZSju dajal 15000 sit za ta denar imamo kos opreme za "avtomatsko" vodenje tekem

Kaj mi prinese žegen :?:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.11.2004, 13:42

MC GAYVER napisal/-a:Kaj mi prinese žegen :?:

Sva že dva :lol:
Goldi

OdgovorNapisal/-a Robi » 22.11.2004, 14:18

Čujte dečki, to sem vam jaz reko še preden sta tja išli. Zaradi spološne stiske je iz kombinacije besed DAJ - DAM izpadla beseda DAM :lol:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a rock » 22.11.2004, 15:16

Zelo na kratko.

Za 15000SIT od LZS dobimo en velik NIČ. To je potrebno odkrito povedat.

Kaj zdaj?.......A želimo imeti zadevo požegnano s streni LZS ali ne.

Jaz osebno je ne potrebujem..... Nekaj jih poznam, ki to potrebujejo....zakaj je potrebno njih vprašat....

Kar se tiče "F5J zveze". Se spet vprašam zakaj?.....

Če ima mogoče kdo utemeljen razlog, pa naj tisti najde nekoga, ki bo vse to vodil.....

Pri vsem skupaj je še en velik problem.....Če si nekdo želi biti uraden državni prvak.....bo nekako morala država zadevo požegnat.....to pa spet stane.....da ne govorim da bi slučajno bila "F5J zveza" zastojn oziroma, da bi imela moč vse to na "državnem nivoju" speljati mimo LZS.....

Kar se tiče kategorizacije športnikov je zadeva zelo velik problem.....še najmanj se je dotaknila modelarjev...... že tako ali tako nas veliko nima za športnike, tudi iz modelarskih vrst....Je pa ketegorizacija športnikov trenutno ena najbolj vročih tem med raznimi klubum, zvezani, itd.....

Sicer pa tistim, ki se da poglabljat s kakimi financami zelo nesposobno upravlja g. Žuna ima tukaj en link.....
http://www.mszs.si/container289/ECOS/Sklep_sport_04.xls
Kmalu boste opazili, da je nekaj rubrik skritih, B,E,F,...odkrijte jih....pa boste videli koliko gre za članarine, sestanke in izlete.... :lol:

Drugače pa zaenkrat smo v takem stanju....

Imeli smo SLO pokal.......samo mi in samo mi vemo kdo je kaj
Imeli smo DP in imamo državnega prvaka.....samo ni in samo za nas obstaja.

Za 15000SIT se lahko kaj spremni.....Po resnici, samo na papirju.....

Sem zelo skleptičen, glede vsega skupaj....želel bi si, da se še kdo oglasi, nekdo, ki mu uradni naslovi kaj pomenijo....

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.11.2004, 15:27

Hvala Rok! To sem hotel slišat. Imam čisto enako mnenje kot si napisal. Pregledal sem razpredelnico in, ko sem videl koliko denarja dobi LZS, mi gre odkrito povedano na bruhanje. Da moramo modelarji plačat LZS, da nam "požegna" in izda medalje je katastrofa-pri tem pa še zasluži ( nezaslišano :twisted: ). Me zanima, če je pri ostalih panogah LZS enako ( npr. pri motornih ali jadralnih letalih pravih ) :?:
Goldi

OdgovorNapisal/-a rock » 22.11.2004, 16:03

Popolnoma enako, oziroma še huje.

Lahko govorima samo za jadralne pilote

....ogromno se plača, predvsem s strani kluba...članarine, prispevek za organizacijo prireditev, izpeljavo državnega prvensta.....itd.......

No in še najbolj boleča tema, če osvojiš kakšno "značko" (dosežeš nekaj v jadralnem letenju), moraš plačati, da ti jo priznajo in ti nato pošljejo diplomo,...če želiš pravo značko, moraš doplačati,......

no pa še NAJHUJŠEEEEEE, če dosežeš "državni rekord",.....moraš plačati, da ti ga priznajo......če ne nisi nikoli najboljši...

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a Goldi » 22.11.2004, 16:07

Rock prosim nehaj :( Zdaj pa si mi res dal voljo do LZS.
Goldi

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.11.2004, 16:16

Pereča tema okoli birokracije, ki nas prave modelarje močno odbija in zasmrdi, ko že pomislimo nanjo... :?

Če mene vprašate, bi raje še 1 leto počakal, da bi se videlo kako in kaj. Raje investiramo, da bomo imeli res tekoče izvedene tekme in se maksimalno pripravimo na EURO CUP.

Birokratske riti pa naj še kar malo počakajo!

Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Chinks » 22.11.2004, 16:36

Še enkrat da ne bo pomote: MENI OSEBNO JE ČIST USEEN ČE SE ZA ŽEGN IN URADNI KOLEDAR PLAČA ALI PA NE :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ampak če se bo je manjši problem :!:
Zadnjič smo rekl po sestanku in na sestanku, da naj bi to plačali klubi iz katerih so tekmovalci vprašal sem se pa za tiste, ki niso v klubih, kdo bo pa za njih plačal :!: Dnarja ni velik ampak marsikateremu se lahko zatakne :cry: Zato sem predlagal tistih 500sit po tekmovalcu, ta denar se pa lahko uporabi za še kaj drugega kot...... Rok mi je v Gorenji vasi predlagal da zberemo denar in nakupimo štoparice in ostalo kramo za izvedbo tekm, katere bi pol nosil iz tekme na tekmo.
Zadnjič smo se po forumu pogovarjal o izvedbi EVRO cupa, vsi smo jamral zaradi financ, kdo bo pa to plaču, kdo bo pa unu plaču,... Zato bi šu ta keš nič drugega pa imenujmo to F5j fond da nov glih ZVEZA, ki gre marsikomu na ku.... tko kot men :!: :!: :!:
Zadnjič je nekdo dal idejo da naberemo sponzorje, navedu je Mobitel, fantje dejte bit mal resni, če nas še LZS ne porajta KI NAJ bi bila naša krovna organizacija vsaj za določene stvari, KDO nas bo pol povohu :shock:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a Chinks » 22.11.2004, 16:40

mihah napisal/-a:Pereča tema okoli birokracije, ki nas prave modelarje močno odbija in zasmrdi, ko že pomislimo nanjo... :?

Če mene vprašate, bi raje še 1 leto počakal, da bi se videlo kako in kaj. Raje investiramo, da bomo imeli res tekoče izvedene tekme in se maksimalno pripravimo na EURO CUP.

Birokratske riti pa naj še kar malo počakajo!

Miha

Miha s tem se strinjam u nulo :!: :!: :!: :!: :!:

Miha kaj misliš ti in OSTALI o tistih 500 sit na tekmo :?:
Namesto štartnine 2000 sit - 2500 sit bo problem :?:
Zadnjič spremenil Chinks, dne 22.11.2004, 16:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a Robi » 22.11.2004, 16:43

Hi, hi, hi, hi, hi.
Sedaj smo pa do problema z denarjem prišli.
In vse lepo se kmalu končalo bo.
HI, hi, hi, hi, hi.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 22.11.2004, 16:46

Imam nekaj malo rabljenih in požegnanih pokalov iz F3J kategorije. Če je gdo zainteresiran mu jih podarim.

Lepih spominov na zadnji žur do ranih jutranji ur v Gorenji vasi ne prodam. Ponavljam: ne prodam. :lol:

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov