Kupim izrezano leteče krilo

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Kupim izrezano leteče krilo

OdgovorNapisal/-a Letme » 21.11.2004, 17:09

Torej stvar je takšna: Preden modelarstvo dokončno obesim na klin in se s sekiro spravim nad vse modele bom dal stvari in sebi še zadnjo priložnost. Nekaj časa nazaj sem sestavil model Tucano, ga vrgel in glej ga zlomka - po 3sec leta je padel na tla kot kamen in seveda na krilo. Naslednji polet ni bil prav nič drugačen. Ker je poteklo tako malo časa (letenja) nisem mogel ugotoviti kaj je narobe. Danes (pred kakšne 30min) pa sem ga popravlenega z vsemi natančnimi izbolšavami in vsem zopet poizkusil spraviti v zrak - vendar glej ga zlomka: po nekaj sec ravnega leta hočem letalo usmeriti v zavoj pa ga sesuje, kot zmeraj do sedaj, le da ima tokrat model veliko hujše poškodbe itd. Vendar pa je to le zgodbica za kratek čas. :roll: :(

Rad bi kupil iz stiropora izrezano leteče krilo, ki bi bilo le izrezano (ostale stvari kot so lepljenje s salotejpom in podobno bi že nekako sam naredil). Torej zgolj iz stiropora izrezano po šablonah (ker doma namreč nimam nič za rezanje stiropora, pa še starši bi mi glavo odbil, če bi v stanovanju rezal stiropor). Upam pa tudi, da cena ne bo prenabita, zato vas prosim, da bi kdo predlagal ustrezno ceno. Aja še razpetina ali pa kaj vas bo zanimalo - emmmm v bistvu nič ne vem o tem kakšna bi bila idealna razpetina in kakšna oblika (zasledil sem Arrow, Zagi in še enega), rad pa bi ga spuščal na pobočju z elektromotorjem (ne vem ali zadaj ali spredaj). V bistvu nič ne vem, le to: RAD BI LETEEEELLLLL.... pa sem nesposoben :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kako je to boljše ko sem lahko vse napisal... :o :wink:
I cannot do anything without fear
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a grega » 21.11.2004, 18:38

Kako si pa napravil krila? V načrtu so predvidena kar iz polne balze. Si jih lepo oblikoval v pravi profil?
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a Letme » 21.11.2004, 20:19

Ja krila so v popolnoma pravem profilu, ter tudi obe polovici enaki (kolikor se to le da). Tudi zvita niso, le eleroni so malce "ohlapni" saj sem najbrž "zamočil" pri povezavi servo-eleron.

Ponudbo za krilo sem že dobil in sprejel tako, da se morda kdaj vidimo na kakšnem zagi-combatu ;)
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.11.2004, 20:31

@Letme

Nikar ne obupaj tako zgodaj...Malo pgelej forum in preberi naše začetniške zgodbe. Vsak ima svojo in ko gledamo nazaj vsak po svoje neumno. ampak takšni so pač začetki. velikokrat model sesujemo po neumnosti, malokrat zaradi tega ker nebi bili mi krivi. ali smo šlampasti, premalo pozorni, mislimo, da obvladamo itd....

Zato preden vržeš puško v koruzo probaj kaj lažje za pelat. Kakor vem je Tucano bolj hitr avion, ki ni ravno za začetnike....

Ker pa vidim da si iz Ljubljane se mi oglasi na PM pa bomo skupaj probal letet...pa bos videl, da bo lazje:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Letme » 21.11.2004, 20:46

Ok. Zgleda, da res zgledam kot začetnik. Noooo sej morda sem, vendar imam za sabo več ur letenja na Trenažnem metanolarcu, nekaj elektro-Telstarjih, nizkokrilem akrobatskem trainerju - Tango, in sedaj sem seveda probal Tucanota. Modeli so nažalost vsi razen Tangota "mrtvi" (pač tehnične napake: metanolarc je fasu preparele elastike na krilih, telstarja pa pač premočne akrobacije). Se ti bom pa javil, čeprav imam problem PRITI do letališča ker enostavno nimam časa :( :( :( (sploh pa sedaj ko so kolokviji, ki se potem skoraj nadaljujejo v izpite umes pa so še prazniki...)
Hvala za pomoč in jo bom seveda probal izkoristit ;) :roll:
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a luigidon » 21.11.2004, 20:48

Aja, pol pa nisi čist začetnik:)))

Pol je pa samo kriza srednjih let:))))Nč hudga to mine:))))

Si pa zmer dobrodošel na letelišču:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Letme » 21.11.2004, 20:57

Jah odvisno kaj je začetnik in kakšna je definicija le tega ;)

Po svoje sem pa res začetnik, saj večinoma veliko več gradim kakor letim (je lažje med učenjem limat reberca, kakor pa s knjigo v rokah letet) ;)
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov