KOLEDAR F5J Tekem za sezono2005

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a sharkpade » 22.11.2004, 16:54

[quote]Imam nekaj malo rabljenih in požegnanih pokalov iz F3J kategorije. Če je gdo zainteresiran mu jih podarim.

Lepih spominov na zadnji žur do ranih jutranji ur v Gorenji vasi ne prodam. Ponavljam: ne prodam :lol: .[quote]

Se strinjam z Robijem :lol: .
Če pa kdo kupi, pa prodam vse probleme, ki sem jih imel zaradi tega doma.

Kdo da več :lol: .

Se pa strinjam s tem, da bi naredili en fond, s katerim bi pokrili organizacijo EURO CUP-a. Tako ali tako bomo morali poskrbeti za razne sanitarije, pa če da vsak 500 SIT na tekmo več pa je to na vsakega maksimalno 5000 SIT v celem letu.

A vam je to tak srošek? :?:

To je moje mnenje.

lep dan

miha
Sharkpade
Uporabniški avatar
sharkpade
Naš človek :)

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a rock » 22.11.2004, 17:10

Uf, hitro gre tole.....

Kaj ko bi tako hitro še kako tekmo dali na koledar..... :lol:

Zadnjič na sestanku sem obljubil da bom kontaktna oseba s predsednikom podkomisije MK LZS letalski modeli-radijsko vodenje.

Obljubil sem da bom poslal do konca meseva koledar in pravilnik.....oziroma sporočil našo odločitev...

Malo se zamislite......samo 6 nas je trenutno na tejle strani...

Nas 6 ne bo ničesar uredilo.....
Zdaj me zanima, zakaj nas je samo 6.....kje ste vsi ostali. Naj vsak odda svoj glas.....

Ali smo za žegn......ali ne?

Bom prebral, preštel in sporočil našo odločitev....

Pričakijem vsaj 60 postov....... :lol:

Pa prosim nič več o denarju..... jaz bi še letel z vso "F5J družbo"..
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Chinks » 22.11.2004, 17:27

Robi napisal/-a:Čujte dečki, to sem vam jaz reko še preden sta tja išli. Zaradi spološne stiske je iz kombinacije besed DAJ - DAM izpadla beseda DAM :lol:

LP, Robi

DAJ-DAM o tem sva se z Robijem pogovarjala po telefonu! Ampak zadeva je taka da lahko samo daš če hočeš kej imet saj tako so naštimal pri LZSju :!:
Na sestanek pošlejo podkomisijo komisije. Ta komisija je pod povelstvom uradnika tistega uradnika, ki je pod povelstvom tega uradnika, itd,...na koncu pa je naš in samo naš predsednik LZS ja za mešanje govna i9n kurilnega olja
g. Zgago PLEMENITI, pol pa se kej zmen. Ko te enkrat postavijo pred vrata tako kot so modelarje so vrata zaklenjena vsaj za par let. Oni pa denar veselo trošijo za razne prezentacije in podenje modelarjev iz drugih držav kateri so vsi dobrodošli in zaželjeni iz modelarskih mitingov :!:
Dejstvo je da je slovensko modelarstvo na svetovnem nivoju in da se to vsako leto izbolšuje to smo dokazali!!!! S tem ko hodimo po tujini s sabo nosimo Slovensko zastavo delamo reklamo našo državo in LZS oni pa nič. Fantje tko bo dokler bodo na položajih politiki ne pa strokovnjaki ki imajo radi letenje in vse z njim povezano

:!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 22.11.2004, 18:02

Sedajle sem prisedel k racunalniku.....uf, koliko novega!!!

Moje mnenje:

Letalstvo na slovenskem tone v kvaliteti ze kar nekaj casa....

Zakaj? Ko smo se osamosvojili smo mislili da bo bolje ko dmo se resili Beograjske birokracije...a postalo je samo se slabse.
Birokrati na zvezi so pa itak gor samo zaradi polozaja in osebne koristi, delajo pa tako kot je dobro za njih same, ne pa v prid napredka letalstva pri nas na sploh.
Vsak Ku..c ki ma dost gnarja si nabavi avion, a znanja si ne more kupiti tako na hitro. Potem se pa slinjo gor in eni drugim v r..t lezejo ce je le prilika da se kdo lahko s tem okoristi.
Zato kvaliteta glede na kvantiteto pada...

Kar se tice nas modelarjev, smo pa v njihovih oceh cisto majhni in tam zadaj nekaj bluzimo....

Glede na (ne)spostovanje, ki ga cutim do LZS zadnje case, mi njihov "zegen" ne bi pomenil niti 10% toliko, kot popito pivo v druzbi s prijateljem.

Vendar v kolikor ne znam videti v prihodnost, ce to le pomeni ponujeno roko s strani LZS modelarjem ter da se zna iz tega v bodoce kaj koristnega izcimiti, potem sem za placilo tistega drobiza...ga bomo ze zbrali. Ampak mi bo tezko dati denar....cetudi samo malo...

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a freeflight » 22.11.2004, 18:45

Zdravo fantje!

Naj vas prispevek za vpis v koledar LZS ne zavede. Za tekmovanja vpisana v koledar LZS se zahteva pri prijavi vsaj članska izkaznica kluba. To pa pomeni, da mora biti klub za katerega tekmujete član LZS. Letna članarina po dejavnosti je 28.000 SIT + vsaj 5 individualnih članov po 2.000 SIT, kar znese letno minimalno 38.000 SIT za klub oz. dejavnost kluba. Športna dovoljenja se zaračunajo posebej. Kaj dobite za to? Vsaj pet članov prejema revijo Krila in lahko tekmujete v tekmovanjih vpisanih v koledar LZS. To je pa tudi vse.
Po podatkih z internetne strani LZS (http://www.lzs-zveza.si) je dne, 26.10. 2004 imelo 25 klubov prijavljenih modelarsko dejavnost, kar pomeni tudi plačano članarino.

V blagajno LZS se je samo iz naslova članarin modelarske dejavnosti nateklo

25 x 38.000 SIT = 950.000 SIT!!!!

Prispevki za pokalna tekmovanja in državna prvenstva so dodaten znesek k temu.

Komentar prepuščam vam.

Sini
freeflight

OdgovorNapisal/-a rock » 22.11.2004, 20:07

Za tole kar pravi Sini sem prav posebej vsaj trikrat vprašal na sestanku.......sem prav želel in težil da mi odgovorijo..

Vsaj s strani predsednika podkomisije mi je bilo rečeno, da se ne bo "težilo".....s članstvom v klubih in špotrnimi dovoljenji....

Je pa res, da mi ves čas nekaj smrdi in nikakor ne verjamem dogovoru oziroma odgovoru predsednika podkomisije....

Zato sem zavrtrl nekaj telefonskih.......Odgovori so se vrstili...zanimivo vsi so zveneli takole......

"Ja ja, Dušan je že rekel......samo pri vsem skupaj ima Dušan zelo malo, Žuna bo pa tisti, ki bo zatežil......Vsaj glede DP...."

Sem govoril z ljudmi za katere vem, da hočejo modelarstvu in še posebej športnemu modelarstvu samo DOBRO... zato

Mene mika, da na vse skupaj z LZS pozabimo......
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.11.2004, 20:32

Glasujem: POZABIMO LZS
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a luigidon » 22.11.2004, 20:36

zivjo!
Bi se zam dodal prej piskrček, ampak sem še malo počakal in premislil..

Res je, da 15k SIT ni veliko za množico ljudi. Ampak za 15k SIT dobimo že nekaj dobrhi štoparc:)

V glavnem. Več kot očitno je, da od LZS nimamo in ne bomo imeli čisto nič. Če bi nam LZS zrihtala spoznaorja recimo za kakšno tekmo, posebej Eurocup, potem bi rekel, dejmo 15k SIT in to je to. Tako pa je to povsem brez pomena. Nič ne bomo imeli od tega. Kaj bo imel en Čeh od tega? Nič...Nihče ne bo imel nič od tega, razen oni tisthi 15k SIT več. No, pa nikoli ne veš kaj vse se bodo še spomnili. Še posebej če je tako kot si ti napisal Rok...

Tako, da moj glas je proti temu...Raje ustanovimo fond v katerega prispevajo klubi in se nabavi potrebno opremo za izvedbo ustrezne opreme.

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Chinks » 22.11.2004, 21:25

luigidon napisal/-a:Raje ustanovimo fond v katerega prispevajo klubi in se nabavi potrebno opremo za izvedbo ustrezne opreme.

lp
matjaz

S tem da bi v ta fond plačevali KLUBI se ne strinjam, to sem napisal danes že dvakrat in tudi zaradi česa se s tem ne strinjam sem napisal :!: Zaradi 500sit na tekmo ne bo nobenega pobralo, bi se pa nateklo kar nekaj denarja :!: Zdejle sva govorila z našim predsednikom MD ČUK in ponovno sem mu omenil problem EVRO cupa. Naš klub tega tekmovanja ni pripravljen prevzet ker imamo drugo leto že tri tekmovanja in je problem zbrati ljudi, ki bi pomagali pri izvedbi le tega. Sva pa danes govorila z Rokom, da pa nebi bil problem izpeljat to tekmovanje v Crn grobu ampak pod našo lastno režijo. S tem se je strinjal tudi naš predsednik :!: Denar pa se bo prispeval iz fonda!
Če se boste tudi ostali strinjali z tem je edini pogoj potrdit zadevo do konca decembra, da se rezervira prostor!!!!
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 22.11.2004, 21:49

Kakor se spomnim smo za Evrocup itak rekli, da bo v skupinski organizaciji. torej kjer bo Eurocup, je samo kraj. Organizatorji smo pa skupaj.

Kar se pa tiče plačevanja v fond s strani klubov. Mislim, da je prav, da klub nekaj prispeva k temu. Konec koncev vsak zastopa barve svojega kluba. Vedno se dela reklamo za svoj klub. In zakaj nebi tudi klubi kaj primaknili zraven. Konec koncev spet moramo nekaj imeti od kluba. Tako kot zelimo imeti od LZS. Zakaj bi bil član kluba če pa nimam nič od tega? Ne mislim pa da bi se morale tukaj plačevati kakšne grozne vsote. Čisto malenkostne in glede na število tekmovalcev, je prisotnih tudi kar nekaj klubov. Pa bi se že nabralo za tiste osnovne stroške. Tisti, ki pa niso v klubih jim pa itak nič ne koristi. Ne morjo itak nič dobit od kluba, ker niso notri:))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 22.11.2004, 21:56

Po tem kar je Sini razkril SEM PROTI LZS !!!

Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a freeflight » 22.11.2004, 22:55

Kot vidite vsekakor obstaja potreba po združevanju in nekakšni krovni organizaciji. V letalstvu naj bi bila to LZS, vendar ta kot kaže svoje funkcije ne opravlja (vsaj v modelarstvu ne). Predvsem zahteva visoko članarino za financiranje lastne birokracije, ki pa se prav gotovo ne ukvarja z modelarsko problematiko.
Predsedniki modelarskih podkomisij so prostovoljci, ki so se pripravljeni v svojem prostem času žrtvovati za skupno dobro. Takšno stanje prav gotovo ne prinaša napredka, vendar, žal, sprememb na bolje ni videti na obzorju. Slovensko modelarstvo bo takšno kakršnega si bomo sami ustvarili. Da ga bomo financirali iz lastnih žepov je pa bolj ali manj vsakomur jasno.

Glede na trenutno stanje v LZS ne vidim smisla, da se tekmovanja v F5J odvijajo pod njenim okriljem. Štartnina na posameznih tekmah naj bo takšna, da pokrije stroške organizacije, zato naj bo višina stvar organizatorja. Večja je udeležba, prej se finance pokrijejo.

Lepo pa bi bilo, če bi zmagovalci slovenskega pokala na koncu leta dobili pokale. Za te pokale pa naj ne bi prispevali klubi ampak tekmovalci ob plačilu štartnine. Potrebno je le izračunati koliko denarja se potrebuje na koncu leta, kdo bo denar zbiral, ter seveda dogovoriti jasne kriterije za rangiranje v pokalu. V prostem letu je v Svetovnem pokalu rangiranje po točkah za doseženo mesto, v Contest Eurotouru pa se seštevajo odstotki doseženih točk. Osebno mi je drugi način ljubši.

Poskrbeti je potrebno tudi za podmladek. V skoraj vseh kategorijah letalskega modelarstva se uveljavlja ločeno rangiranje za juniorje (do 18 let). S tem se želi pritegniti več mladih v modelarski šport in bolj stimulativno tekmovanje v svoji starostni skupini. Moj predlog je, da vsaj v seštevku za slovenski pokal ločeno rangiramo juniorje.

Sini
freeflight

OdgovorNapisal/-a Robi » 22.11.2004, 23:05

Če se bojo stvari razvijale neprej v smeri negiranja LZS mislim, da bi morali ustanoviti prostozidarsko F5J komisijo, ki bi spravila vsa ta vprašanja okrog tekem in financiranja v red. Predlagam, da vsak klub da enega predstavnika, ki naj potem na sestankih (zaradi mene tudi prek mailov) dorečejo kaj in kako v naslednji tekmovalni sezoni. Odprtih vprašanj je še malo morje in prav nič ni za čakat z odgovori na njih, ker pomlad bo tukaj 1-2-3. Na sestanku v Celju je bilo izrečenih kar nekaj predlogov kaj bi bilo treba, nič pa ni bilo dorečeno, gdo bo to naredil.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Kroko » 23.11.2004, 02:00

Do sedaj nismo potrebovali LZS in ne vem, zakaj bo jo potrebovali drugo leto. Če pa se bo izkazalo, da jo vendarle potrebujemo za 2006 plačamo.

Dokler se ne bo kaj spremenilo sem PROTI LZS.

Malo sem raziskoval način dela LZS.
Torej - LZS in F5J nimata nič skupnega :shock: . Tale debata je brezveze :!:

Stvar gre takole:
V LZS včlanjen klub lahko registrira dejavnost F5J in organizira tekmo, ki je potem v koledarju. Modelar, včlanjen v ta klub, lahko plača članarino in s tem pridobi pravico do nakupa FAI značke, naročnino na Krila in pravico do sodelovanja na tej tekmi (sodeluje lahko tudi brez članarine če se organizator strinja - ima pa lahko probleme z rekordi, titulami... priznanimi pri LZS)

Za 14990 SIT podeljujem licenco za SLO pokal in DP, priskrbim pa tudi pokale. Ponudbe na PM.

Preberite ti tole (bere se od spodaj navzgor) in jasno vam bo, da imajo z LZS probleme tudi letalci drugih sort in pasem.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a rock » 23.11.2004, 02:19

Čisto brez veze ne.....smo vsaj poskusili kako vse skupaj gre na LZS in kaj vse je potrebno, če bo F5J uradna kategorija FAI

drugače,

Ok, debata zaključena.....

Dušanu bom sporočil, da z LZS ne sodelujemo........

Nekaj se je tudi razkrilo.... malo se moramo organizirati..

Koko bomo to storili? Koliko je pravzaprav prostovoljcev, ki so pripravljeni narediti, kaj v smislu celotne organizacije...Da bodo tekme potekale brez težav, da bo za F5J pokalne tekme vse jasno...da bo za F5J prvaka vse jasno....da bodo res vsi vedno o vsem obveščeni

Me zanima, koliko je energije za pravo prostozidarsko F5J družbo...

Če je že samo za to vprašanje bilo samo 10 mnenj....kje je šele kaj drugega..:oops:

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a Goldi » 23.11.2004, 06:57

rock napisal/-a:Dušanu bom sporočil, da z LZS ne sodelujemo........

Rok sedi! Odlično 5 :!:
Jaz tudi ne vidim smisla podpirati LZS-ja s kategorijo F5J. Kar nekaj let sem spremljal denarno molzenje modelarjev s strani LZS. Ko sem na drugi strani prihodkov pogledal odhodke, nas modelarjev skorajda nikoli ni bilo nikjer. Da smo vredni samo toliko, da prejmemo po kategoriji tri medalje za to pa je potrebno še plačati :!: :!: in to gledano na vrednost kovine.....to pa mi nikakor ne gre v glavo. Modelarji smo tisto peto kolo, rezervno kolo, v avtomobilu (LZS), ki ga uporabijo samo takrat ko ga nujno potrebujejo, ko ga pa ne rabijo pa gre nazaj tam kjer je bilo. Osebno menim, da za organizacijo Eurocupa lahko pridobimo nekaj denarnih sredstev od sponzorjev in tako naredimo tekmo kot je treba.
Goldi

OdgovorNapisal/-a Robi » 23.11.2004, 09:50

Ne bo šlo drugače, kot da se še enkrat pred novim letom vsedemo skupaj. Zaenkrat je Rok prevzel v svoje roke vajeti okrog urejanja razmer v tej disciplini. Ampak sam ne more odločati o daljnoročno pomembnih stvareh. Predlagam, da se v klubih pogovorite o vašem predstavniku v prostozidarsko F5J komisijo in njegovo ime sporočite Roku, ki bi potem sklical še en sestanek, na keterem bi se dokončno dogovorili o dejavnostih in obveznostih za prihodnjo sezono.
Rok oprosti, ampak dokler ne izberemo drugega odgovrnega (če je sploh potrebno !!!), nemaš prava na ugovor :lol:

LP, Robi Roberto
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a freeflight » 23.11.2004, 10:27

Predlagam ustanovitev npr. "interesne skupine F5J" v kateri bi sodelovali predstavniki zainteresiranih klubov in bi prevzela koordinacijo nad F5J dogajanjem pri nas.
freeflight

OdgovorNapisal/-a Robi » 23.11.2004, 11:13

Zakaj ustanoviti interesno skupnost F5J, če že obstaja prostozidarska F5J komisija brez članov? :lol:

LP, Robi Roberto
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.11.2004, 11:58

:lol: :lol: F5J POD LIPO :lol: :lol:

:lol: :lol: SVET MODRIH STARCEV :lol: :lol:

Ne ga srat [/b]SAMI smo postavili in SAMI bomo peljali edino[b] modelarjem prijazno sceno v SLO

Manj bo politike (ki jo imamo vsi poln k***c) bolje se bomo imeli in več nas bo

Ja vem nekaj jo je potrebno ok pravilnik smo sprejeli še kolendar porihtamo pa je politika FERTIG

Nikakršna zveza ne bo nikomer nič dala in za to prav veliko lobiranje ni smiselno in takoj ko ni denarja politika ne obstaja in naprej ostaja F5J in njegove prijateljske tekme druženje in zabava

Če pa smo toliko slovenčki da nismo na temu nivoju v stanju speljat ene tekme z mednarodno udeležbo je bolje da takoj pozabimo na vse lepo kar se nam je zgodilo v tej sceni letos

lp milan
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov