Predlog modelarskim trgovinam

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Predlog modelarskim trgovinam

OdgovorNapisal/-a strukel » 24.11.2004, 22:48

Pozdravljeni!!!

Najprej se opravičujem, če sem začel s to temo na napačni strani!!! Sorry zdej!!!
Moj predlog se glasi: modelarske trgovine po mojem mnenju dajejo premalo informacij o modelih, servotih in drugem materialu. Posebno pozornost bi morali nameniti začetnikom, ki še ne obvladajo modelarskega slenga ali po domače rečeno, ne vedo kako se kakšna stvar poimenuje. Tudi opisi modelov so skopi, večinoma pa zajemajo splošne podatke: masa modela, zahtevan motor, komande,...

Kaj pa Vi mislite??? :oops:

LP
Uporabniški avatar
strukel
Član

Kraj: Bled - okolica

OdgovorNapisal/-a dejanmes » 24.11.2004, 23:07

moj predlog je da hodiš v tiste modelarske trgovine kjer te bodo razumeli ali pa si pred odhodom v trgovino prebereš kakšno knjigo, pobrskaš po internetu... skratka da se sam naučiš "jezka" ki ga potrebuješ.
Kdor visoko leta ma dobr odriv...
Uporabniški avatar
dejanmes
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Letme » 24.11.2004, 23:12

Hm v večini trgovin so zaposleni ali pa so lastniki "stari" modelarski "mački" in najbrž bi ti že znali pomagati. Je pa seveda problem, če naletiš na kakšno študentko ali kaj podobnega - pač lahko rečem, da potem nimaš sreče :lol:

Vendar pa je konec-koncev modelarstvo Tvoj hobi, zato se boš moral pozanimati kako in kaj kupuješ tukaj na forumu, ali še bolje: na modelarskih stezah (kjer ti večina rada svetuje in ti doda še kakšen "ocvirek"). Nažalost je trgovec le trgovec, zato od njega tudi ne moremo pričakovati, da se bo "zanimal" za kakovost in podmladek modelarstva (čeprav po drugi strani pa bi moralo biti to trgovcem ravno v interes, saj večinoma mladi kupujejo stvari v Sloveniji, medtem ko se starejši večinoma vozijo v Avstrijo ali pa naročajo stvari preko interneta).
I cannot do anything without fear
Uporabniški avatar
Letme
Novinec

OdgovorNapisal/-a Tomba » 25.11.2004, 09:52

Letme napisal/-a: Je pa seveda problem, če naletiš na kakšno študentko ali kaj podobnega - pač lahko rečem, da potem nimaš sreče :lol: .

Temu bi jaz rekel izziv, ne pa problem... :lol: :lol: :lol:
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 25.11.2004, 10:35

Temu bi jaz rekel izziv, ne pa problem...

Samo ne modelarski :lol: :lol: :lol:

Modelarske trgovine pri nas ponujajo ogromno modelarskega znanja jih je pa potrebno obiskat ja vsaj na začetku je potrebno z človekom govorit v živo in konkretno kajti ljudje imajo včasih precej hecne predstave o tem kaj bi si želeli (veliko topoglednih izkušenj)

Če se pa obrne začetnik na forum ima pa težavo z razumevanjem izrazov sliši marsikatero neumnost ali nesmisel in si ustvari neko podobo ki navadno zopet ni ničemur podobna

Torej znanje je treba ga je obiskat ni druge pametne rešitve
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.11.2004, 11:35

Predvcerajsnjim me je prijetno presenetil g. Peter iz trgovine v BTC-ju. Trgovina je bila prazna, pa sva se imela cas pogovarjati o vsemogocem, predvsem pa o novih elektro pogonih, ter premlevala ideje o modelu F5J 7 celic....

Res se da iz starih mackov dobiti kake koristne informacije ali ideje in nasvete. Samo pristop je pomemben...odkrit, prijateljski. Mislim da se da vsepovsod naleteti na modelarja ki je pripravljen pomagati.

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a TheEdge » 25.11.2004, 13:04

Peter je zelo vredu v mladem tehniku, ampak una ženska je pa totalno nesposobna! Ne vem kak lahk dajo navadnega trgovca v tehnično trgovino... :evil:

lp
paragliding.....
Uporabniški avatar
TheEdge

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a strukel » 25.11.2004, 15:06

Dobr, dobr,... Drgač sm si jest predstavljou to temo kot izziv začetnikom... Mislm, da bi blo usen dobr da bi prodajalci dali gor kakšno stran za začetnike. A je to tko težko razumet a kva??? :lol:

Glede študent pa tko... Če je študentka "u redu", potem lahko odneseš marsikaj drugega, če že ne znanja. :twisted:
Uporabniški avatar
strukel
Član

Kraj: Bled - okolica

Re: Predlog modelarskim trgovinam

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 25.11.2004, 15:19

strukel napisal/-a:Pozdravljeni!!!

Najprej se opravičujem, če sem začel s to temo na napačni strani!!! Sorry zdej!!!
Moj predlog se glasi: modelarske trgovine po mojem mnenju dajejo premalo informacij o modelih, servotih in drugem materialu. Posebno pozornost bi morali nameniti začetnikom, ki še ne obvladajo modelarskega slenga ali po domače rečeno, ne vedo kako se kakšna stvar poimenuje. Tudi opisi modelov so skopi, večinoma pa zajemajo splošne podatke: masa modela, zahtevan motor, komande,...

Kaj pa Vi mislite??? :oops:

LP

Dobr, dobr,... Drgač sm si jest predstavljou to temo kot izziv začetnikom... Mislm, da bi blo usen dobr da bi prodajalci dali gor kakšno stran za začetnike. A je to tko težko razumet a kva???

Ja, povedali smo kar si mislimo, saj si to hotel, a kot kaze, nisi zadovoljen... hmmm....
Si morda vprasal v kaki trgovini (jaz sem) kaj si mislijo o nasem forumu? Pravijo da so gor samo eni verbalni modelarji ki se samo kregajo.
Ce tako mislijo, jim seveda tudi ni interes da se pridruzijo... No vendar se mnenje kot kaze le spreminja. Poglej njihovo udelezbo na forumu http://modelarji.com/forum/viewtopic.php?t=2731 (v tem primeru trgovina iz Logatca, a notri najdes tudi vse ostale , ki so pri nas..)
Prvi koraki so narejeni... :D

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a alesz » 25.11.2004, 21:51

ampak una ženska je pa totalno nesposobna! Ne vem kak lahk dajo navadnega trgovca v tehnično trgovino...

verjetno je gospodič modelarski pripravnik mislil na gospo prodajalko...

lpZdravkoZ
Uporabniški avatar
alesz
Član

OdgovorNapisal/-a Tilen » 25.11.2004, 22:13

Vsaj za mibo vem, da vsako novo stvarm, ki jo dobijo, posebej objavijo na začetni strani.

lp
Tilen
I feel the need for speed
Uporabniški avatar
Tilen
Član

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.11.2004, 00:36

TheEdge napisal/-a: ampak una ženska je pa totalno nesposobna! Ne vem kak lahk dajo navadnega trgovca v tehnično trgovino... :evil:

lp

Verjetno si kritičen samo do modelarskih trgovin

Dve leti nazaj sem kupoval po LJ digitalno kamero podatke ki so me zanimali bi prav tako uspešno kot po trgovinah lahko iskal po avtobusnih postajah v nobeni trgovini niso imeli pojma v kaki se je prodajalec potrudil in vzel za minuto navodila v roko in se delal da išče odgovor na moje vprašanje vrednost potencialnega nakupa pa je bila cca 250000 sit

Po mojih izkušnjah je malo dobrih tehnično podkovanih trgovcev v tehničnih trgovinah tako da je procent dobro podkovanih trgovcev v modelarskih trgovinah v SLO izredno velik :shock:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Druker » 26.11.2004, 08:59

To je pa zato, ker trgovec (prodajalec s triletno srednjo šolo) lahko prodaja vse - od jajc in moke do zapletenih digitalnih kamer - inženir elektrotehnike pa ne sme delati kot prodajalec brez dodatnega usposabljanja, ki ga mora seveda dobro plačati raznim državnim institucijam.
Modelarsko trgovino že odpre modelar, ampak kje bo dobil še dva ali tri sebi podobne, da bodo delali v prodaji (pa še s trgovsko šolo...)?
LP,
Peter
Uporabniški avatar
Druker
Novinec

Kraj: Medvode

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov