Ja....ultralajt... veš kak rečejo....you win some, you lose some!

Ampak ne da bi se norčeval iz tebe. Osebno sem imel srečo, ko mi je sfalilo sokca v 110mAh celicah v HLGju. Model je padel z neba kot da bi mu krila dol vzeli, vendar na srečo v kup sveže pokošene trave, tako da jo je odnesem brez ene praske. Od takrat naprej sem se držal pravila, da ko pridem domov, napolnim celice, ne glede kakšen memory efekt bodo imele. Orbit ima Reflexno polnenje, kar bi naj pri celicah, ki niso močno obremenjene (sprejemnik - oddajnik) delovalo blagodejno, saj deluje na principo, da 2 periodi polni, eno pa prazni, ktako da bi se naj po njihovi teoriji memory efekt izgubil. Če pa pomislite dobo..... ali je ta memoryy efekt res tako pomemben za naše sprejemniške celice? Ko govorimo o tem pojavu gre za miiinimalno zgubljanje kapacitete, ki je definirano na leto in ne na polnenje. Vsi se tega tako bojite. Celice so zato, da se uporabljajo. Če boš kupil kvalitetne celice, te tale memory efekt v 3 letih ne bo pokopal, ker polnilec niti zazanal ne bo, da je kaj manj kapacitete, ti boš pač lahko letel 20 min manj. Sicer pa...merite napetost. Ko pade napetost pod 5.0V se jaz več ne bi igral. Ker od tiste točke je velika prelomnica...od tam gre samo še DOL...in to prav zares DOL! Pri 4,8V (deklarirana napetost) so servoti že malce leni, vse kar pa je pod to napetostjo je pa samomorilski let!
Osebno še na komandi nisem videl, kako izgleda, ko napiše napetost pod 10V in začne piskati. Niti ne vem kaki zvok ima in priznam, da če bi se vklopil, da bi me verjetno šlag rukno

V Oddajniku imam celice Panasonic 2000 NiMH (AA) in delujejo odlično. Polnim pa po potrebi. Ko pride di nekaj več kot 10V dam na polnilec in z 1A reflexno dopolnim do polnega. Sem pe že kdaj pa kdaj tudi popolnoma spraznil, pustitl malce ležati, nato pa ponovno napolnil. Cikliranja se izogibam, ker sem z tam večino celic uničil. Bile so Sanyo N-500AR, ki veljajo za neuničljive celice!
Lep pozdrav!
Jan