Servo za flap

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Servo za flap

OdgovorNapisal/-a mato » 02.12.2004, 09:52

Lp. Izdelujem TELSTAR RACE.
Kupil sem servo za flap, za katerega sem v katalogu prebral, da imam Stellkr.(6V) 1,5 kg. Ko pa sem robo dobil, sem ugotovil, da ima Stellkr.(6V) 1,1 kg. Ali je to dovol za flap, ki se bo uporabljal za spremembo profila krila (5° odklon navzdol) in za zavoro.

Zanima me še ena stvar. Krilo je sestavljeno iz srednjega dela, kjer je flap, potem pa še dvakrat lomljeno v vsako stran. V srednjem delu je karbonska ojačitev, pri prvem lomu je jeklena žica, pri drugem pa nič. Problem pa je v tem, da je jeklena žica v primerjavi z vsem ostalim zelo težka. Zato sem razmišljal, če bi ojačitev naredil drugače. Ne vem pa, kako se zlomi krilo, ki ima slabo ojačitev. Ali popusti spoj med rebroma obeh kosov kril, ali pa odtrga rebro iz krila.

Hvala za odgovore,
Matej

PS (Če je bilo že napisano na forumu, se opravičujem)
Uporabniški avatar
mato
Naš človek :)

Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.12.2004, 11:24

Servo je več kot dovolj močan za F5J flap

ojačitev, ki je jeklena je v primeru, da gre za ravno štangico možno menjati z karbonsko palčko je pa pred tem fino ugotovit za kolikšen procent celotne teže krila gre in ali je nakup smoteren, je pa ojačitev potrebna

Kako se lomi ali tukaj ali tam je odvisno od morja dejavnikov tako da odgovor, ki bi kaj veljal ni možen.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mato » 02.12.2004, 12:55

Hvala za odgovor. Sedaj bom bolje spal. :lol:

Matej
Uporabniški avatar
mato
Naš človek :)

Kraj: Slovenj Gradec

Vrni se na Elektro..