Pilot je ze v pokoju (60 let) in prava legenda jugoslovanskog zrakoplovstva, vec kot pripravljen tudi na kaksno daljso debato na temo letenja pri 7G, 9G....

Po preoblacenju v pilotske kombinezone (mater smo bli frajeri hehe) smo se odpravili skozi vse kontrole na civilnem letaliscu in se z kombijem odpeljali do fligija. G2 Galeb je ze lepo dostojno cakal na avanturo. Najprej kontrola letala, tankanje goriva in ze se je zacelo veselje. Polet traja 30 min in ni strasno naporen glede slabost (ok...odvisno od cloveka in kako se leti).
Najvec kar sva z pilotom dosegla je bilo 3G v ostrem zavoju, kaj vec pa rajsi ne, da mi nebi kaj zaskodilo. Tudi rolice so bile prava stvar!

Vzlet in pristanek je bil doooosti lepsi kot z komercialnimi velikimi letali in skoraj ne cutis dotika z tlemi (izkusnjeee verjetno).
Vrhunec je bil, da sem lahko za skoraj 5 min prevzel krmilo in ga vozil sam (speed 450km/h, visina 600m)! YEAH! Pa to gre boljse kot modeli, res easy odzivnost in kontrola (naj povem da nisem pilot nicesar razen modelov in simulacij)

Decki skratka dajte si privosciti nekaj za duso in si privoscite kaj podobnega! NEPOZABNO! Se nekaj dogovarjamo da bodo prisli mogoce v SLO za kaksna 2 dni...Ce kdo dela kje na sportnem letaliscu naj se mi javi!
Najprej nekaj slikic, video pa sledi ko se ga bom spravil zmontirati....